Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Mermaid
příspěvků moje polička 14. srpna 2021 06:11

Včera jsme se ubytovali v Železné Rudě. Do hotelu jsme vstoupili automaticky v respirátoru, hned se nám číšník vysmál, že prý tady se to nenosí, že na horách jsou lidé zdraví. Šli jsme do cukrárny, ochranu úst při pohybu interiérem nikdo, ani obsluha, to samé v hospodě, kde jsme byli na večeři. Ve vlaku, kromě dvou vypitých trampů, měli respirátory poctivě všichni, včetně průvodčí.

Offline slniecko admin
19636 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 19:12
Reakce na Mermaid:

tady se to nenosí, že na horách jsou lidé zdraví.

Offline Ginger
1220 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 23:15

Mermaid mam uplne stejnou zkusenost z ruznych koutu CR. V jedinem hotelu se nas ptali, zda mame test nebo certifikat. Rousky nenosi nikdo, vyjimkou jsou suoermarkety. Dnes jsme jeli 3 mistnimi vlaky v Beskydech a rousku nemel nikdo, i pruvodci v druhem spoji si ji nakonec sundala. 

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 16. srpna 2021 12:19

Uzis mi poslal očkovací certifikát do mailu i heslo do mobilu na otevření. Jsem si říkala, proč to, nějaký změny?... a radši jsem ho otevřela. Jako fakt se nejmenuju Monika Hájková.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 16. srpna 2021 13:48

Mermaid Ginger a ja mam stejnou zkusenost z Rakouska. Respiratory/rousky nosi minimum lidi, jen v supermarketu je vsichni maji. Jedine misto, kde kontrolovali ocko byl bazen. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 16. srpna 2021 14:52

Lamicka no, evidentně už to mají lidi na salámu všude

Offline notna
9528 příspěvků moje polička 16. srpna 2021 15:07
Reakce na barbucha:

Uzis mi poslal očkovací certifikát do mailu i heslo do mobilu na otevření. Jsem si říkala, proč to, nějaký změny?... a radši jsem ho otevřela. Jako fakt se nejmenuju Monika Hájková.

​Nám včera nepřišel výsledek testu dcery. Vzhledem k tomu, že na test šla jen kvůli tomu, aby ji pustili na koncert, to bylo fakt bezva... Předpokládám, že to zvoral mladík pri registraci k testu. Opisoval si kod z telefonu. Ještě jsem se ptala, proč nesejme QR, prý mají málo čteček. Byly jsme tam v neděli večer,  provoz minimální. A když jsme se tam snažili dovolat, proč stále nemáme výsledek, tak o víkendu je linka mimo provoz...

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 16. srpna 2021 15:21

barbucha me tam taky uz zas skocilo to spatny jmeno. Nastesti druhy zaznam je spravne, ale asi bych tam mela zavolat, at si ten bordel v datech srovnaj.

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 16. srpna 2021 16:40
Reakce na barbucha:

​Vidíš vidíš , to jsou ty negativní následky očkování. Stačí pár měsíců a totální změna identity!

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 16. srpna 2021 16:43

Lamicka Mermaid 

Nás v centru Vídně v restauraci normálně číšník požádal o kontrolu očkování a testu. Ale to bylo před měsícem. Pak vím, že se rozvolňovalo, takže už nemám přehled, kde to zůstalo.

Mě třeba překvapilo, že nám ta nařízení to kontrolovat ze strany MZ zůstala stejně jako službám péče o tělo a hromadným akcím jako festivaly a tak, ale posilovny, kina nemusí. Jen ta případná kontrola ze strany hygieny nebo policie, takže nic.

No a když si k tomu připočtu, že většina z těch zbývajících provozovatelů jsou soukromníci, tak se nedivím, že ti na to z velké části už dlabou taky.

Jako my spadáme pod město, takže to kontrolujeme, ale od začátku června, co jsme otevřeli, tady hygiena nebyla ani jednou, aby zkontrolovala, jestli to kontrolujeme. Tož tak.

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 16. srpna 2021 19:49

Byla jsem v Paříži, roušky všude, důsledně - hotel, obchody, galerie... opravdu jsem neviděla nikoho, kdo by to porušoval. Výhoda tedy byla, že Francie a ani Air France nevyžadují respirátory, ale " pouze" roušky, což bylo v tom teple úleva. Kontrola covid pasu důsledně i na zahrádce restaurace. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 08:48

Victoria Francie je na tom už teď dost blbe, některé regiony podle ECDC tmavě červené. Pokud to nevyberou, tak maji zas velký problém. Z toho může plynou větší motivace něco dodržovat. 

Ve Slovinsku mě kontrolovali zatim jednou, ale výslovně ve vnitřních muzeích jsme zatím nebyli. Jinak vždy podepisujeme v ubytování čestné prohlášení, že splňujeme nějakou podminku bezinfekčnosti. Teoreticky i dovnitř do restaurace by se mělo buď po očkování nebo s testem, ale zatím to po nás nikdo nechtěl ( ale sedíme převážně venku). 

vcera celkem nastvali muže tím, že mu v samosce neprodali ve 21:04 láhev vína. 

Ani nevím, v kolik začíná ten zákaz, jestli opravdu v devet. budu to muset nejak zjistit, protože dnes dojde alkohol už i mě.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 10:44

continuity V Chorvatsku žádný kontroly, při ubytování, v restauraci nic. Roušky v obchodech ale dodržují všichni.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2021 11:22

Já jsem včera v souvislosti s dalším ohlášeným rozvolněním zjistila, že v restauraci smí sedět u jednoho stolu jen čtyři lidi. To se někde dodržuje?

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 11:54

continuity Vstupy do jeskyni ve Slovinsku, myslis, ze bude nekdo neco chtit? My ockovani, detem necham obema antigen, starsi i PCR kvuli prejezdu do Chorvatska /je ji 13/. Antigen ma o ten den kratsi platnost. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 13:48

Evaeva Pani ministryne, kdyz diskutuje s mladou nadeji, to rozhodne moc neresiChapu, ale nemuzu ministrovat;)

Offline Garfie
28626 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 14:17

Evaeva Taky mě to překvapilo.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 15:42

Evaeva Nás bylo v půlce července v restauraci u stolu 15, nikdo to neřešil a potvrzení po nás nikdo nechtěl. V sobotu jsme byli večer ve městě. Na zahrádkách hlava na hlavě, takže kdyby u stolu seděli 4, tak je to jedno, když jim 30 cm od stolu sedí další. Myslím to nikdo nedodržuje a ani nikdo nekontroluje. Někdy mi přijde, že se podívají, co se nejméně už dodržuje a potom to nařízení zruší

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2021 15:44

Renusatko Ono je i opatření na vzdálenost mezi stolymy byli na dovolené v tak plné restaurace, že tam si sedali k jednomu stolu i neznámý lidé, počet fakt nikdo neřešil.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 15:49

mirajo děti do 15 let se ve Slovinsku řídí podle rodičů. Pokud jste očkování, nepotřebují doufám nic. ( Budu zkoušet někdy o víkendu).

Proto jsme nakonec tady a ne v Rakousku, kde je ta hranice 12 let.