Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 17. srpna 2021 16:48

continuity Diky, taky doufam

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 18. srpna 2021 08:32
Reakce na continuity:

Victoria Francie je na tom už teď dost blbe, některé regiony podle ECDC tmavě červené. Pokud to nevyberou, tak maji zas velký problém. Z toho může plynou větší motivace něco dodržovat. 

​Je to možné. Také tam od minulého pondělí začal platit poměrně přísný zákon zavádějící povinné očkování pro některé profese a další povinnosti, tak se asi snaží:-)

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 19. srpna 2021 18:54

Dobrá strategie v boji proti covidu

Offline Tanka
66 příspěvků moje polička 20. srpna 2021 13:49

Zaujímavý rozhovor s prof. RNDr. J. Turánkem, CSc., DSc., vakcinológom. Pán profesor žiaden hoaxer, zrejme, nebude. Hovorí o rizikách vakcíny, lžiach a propagande. Je to názor odborníka, preto to sem dávam.

https://vimeo.com/588431091

Online viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 20. srpna 2021 14:48

Tanka ja ho znam osobne, a co se tyka odbornych veci tak verim tomu co rika. nestiham teda dokoukat do konce, tak nemuzu rict zda tam nema i nejake osobni politicke nazory, se kteryma ja teda moc nesouznim. info o vakcinach ale vyborny, dela na tom cely zivot a fakt to zna.

Offline Tanka
66 příspěvků moje polička 20. srpna 2021 14:58

viktorka_od splavu V tom prípade je to jednoducho strašné, keď môžeme brať jeho odborný názor na vakcíny za pravdivý.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 20. srpna 2021 20:45

Dnes mi přišla sms, odesílatel: MZCR, text: Váš pin kód na registraci k očkování je ... Jako wtf, očkovaná jsem už půl roku, to jako někdo zadal můj telefon při registraci? Však by to mělo být kompatibilní mezi rodným číslem (tzn. v systému už jsem) a telefonním číslem (kde už taky jsem), tak jak se toto může stát? No nic, jen povzdech nad "funkčností" systému...

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 20. srpna 2021 20:52

Mermaid předpokládám, že se někdo upsal a zadal vaše číslo,nic víc systém neví že je vaše, ten je v tom nevině,já taký registrovaly sebe i manžela na svoje číslo, takových lidí bude.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 12:35

Já jsem ten napůl autista, co bere všechno doslova. Rodiče očkování, děti <18 let, vyplňujete to za ně extra?

Pravidla pro vyplnění:

formulář vyplní každá osoba starší 18 let
děti 6-17 let jsou zahrnuty ve formuláři rodinného příslušníka
cestuje-li dítě 6-17 bez rodinného příslušníka, pak vyplňuje formulář samostatně
povinnost vyplnit formulář se nevztahuje na děti do 6 let
formulář nevyplňujte, pokud se na Vás vztahuje výjimka specifikována v Ochranném opatření

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 13:06

@continuity netýká se mě ti,ale chápu to tak, že za dítě do šesti se nic nevyplňuje ,nad šest do 17 si dítě připíše rodič,nebo prarodič,podle toho s kým cestuje, pokud necestuje s rodinou tak má vlastní formulář.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 13:09

Vlm no jenže děti cestovaly s nami a my ten formulár vyplňovat nemusíme.

Jsou země, kde ty děti cestující s naočkoványm příbuzným posuzují jinak. Taky je taková šedá zóna. 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 13:18

continuity aha tak pak vy nic a děti formulář? Ježíš ještě že mám velký děti a ke všemu necestuju,me stačilo sledovat jaký formuláře musí mít manžel na cestu so práce,to se měnilo každou chvíli,ale to bylo na začátku pandemie.kdyz slyším co se chystá id září peo školy je mi všech rodičů předem líto,snad se situace uklidní co nejdřív.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 13:46

Vlm jo vypadá to, že to bude solidní chaos. Jsem četla, že budou nějaké výjimky pro délku platnosti antigenu. Pro kroužky bude platit týden, takže to bude znamenat každý týden objednávat dítě na test. Jestli to tak bude, tak můžeme kroužky zrovna odpískat.

Offline Emerald
2687 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 14:05

continuity Prijezdovy formular musis vyplnit pri kazdem navratu ze zahranici, i kdyz jsi ockovana. Nevztahuje se na tebe jen povinnost nechat se testovat. Koukni na stranky MZV, tam je to jasnejsi.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 14:19

Emerald no to právě není. přímo v tom opatření je psáno, že na očkované se vztahuje výjimka z povinnosti v bodu I.2 a tam je i ten formular.

Co píšou na stránkách mzv je kolikrát v rozporu s těmi opatřeními, po tom Hamáčkové jarním kapsu, že se nemůžeš vrátit z chaty domu tomu už fakt nechodím naproti. 

Offline Emerald
2687 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 14:23

continuity I.2 pismeno b) - takze testy netreba, ale vyplnit formular treba

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 14:30

Emerald díky! Jsem uplne slepá.

Ja to nakonec stejně vyplnila na sebe, jinak by musela u dětí uvádět rodná čísla a  čísla pasů to se mi nějak nechtělo. 

Offline Emerald
2687 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 14:32

continuity Nejsi.... Ja se v tom taky vzdycky ztracim, pomalu aby si clovek delal sipky a podtrhaval barevne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. srpna 2021 16:15

nonemy nenarazila si někde na věkové omezení? Teď se děti do šesti let testovat nemusí, ale na jaře to bylo podle počtu účastníků na kroužku.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 22. srpna 2021 17:07

Evaeva to bohužel nevím. V tom článku o věkovém omezení nebylo nic. Ale asi to nemá cenu hledat, kroužky začínají až tak za měsíc, to se stejně ještě 3x všechno změní.