andulka01 dobrá zpráva, my začínáme řešit odjezd a trochu nevíme, co se bude měnit od září, kdy bychom se měli vracet
Koronavirus
Catherinne Pozor, Slovinci budou měnit právě od 29/8.
Ale plně očkovaní zatím pořád OK. Jinak na místě v pohodě, při ubytování (v soukromí) nikdo nic nechtěl, ale dbá se na respíky ve vnitřních prostorách. To ohřátí se u moře za to stojí :-)
Catherinne Slovinci zpřísňují podmínky pro tranzit. Ale pokud jste oba očkování, netýká se vás to.
barbucha a nemá ta cestovka na mysli příjezdový formulář země, kam jedeš?
continuity muž právě není ![]()
barbucha Chacha, tak to je fakt vtipný. Vyplňovat příjezdový formulář před odjezdem
Připadám si trochu jak v blázinci ![]()
Kdepak, myslej to přesně tak jak jsem psala. Je to sice neuvěřitelný, ale je to tak ![]()
Já teda nevim, jestli mě - kdyby to náhodou na našich hranicích někdo chtěl vidět - pustěj zpátky i bez toho... v každým případě to bude mít prd hodnotu. Doteď jsem to vyplňovala, pokud bylo vyžadováno, až po návratu z domova... Prostě zmatek nad zmatek, jako by se snad všichni pomátli. Cestování pomalu horší jak za socíku, eště mi chybí celní prohlášení!
Catherinne tak to si budete muset v Chorvatsku sehnat test, to by mělo jít. Nevim jak Chorvati, ale Slovinci mají seznam testovacích míst na webu.
BC Provincni vlada ted na tiskovce ohlasila, ze od 13 zari Vaccine card (Quebec to zacina platit ted nejak a Manitoba to chysta) v restauracich, sportovnich zarizenich, kulturnich zarizenich atd. Fitka i zapasy sportovni, i zahradky restauraci. Od 13 zari alespon jedna davka, od 24 rijna musi byt obe. Super! Mame vysokou proockovanost celkem (83% lidi na 12 let), ale Delta radi a minuly tyden bylo okolo 600 pripadu denne, protoze ve stredozemni casti provincie je spousta popiracu.
0zero7 ty jo, 83%, to je fakt hodně. A to očkování nelze nahradit testy jako třeba u nás?
Evaeva ted se na to nekdo ptal, chteji aby se lidi ockovali, kvuli Delte hlavne. Tak testy soucasti te appky nejsou. Za me dobry, uzjsem otravena z kecu lidi co to prirovnavaji k holokaustu (OMG) a maj kecy ze prece za koureni nejsou sankce (jasne, ale neci koureni ze me kuraka neudela a stejne se nesmi nikde) a jestli bude pas na obezitu a podobne.
CZ melo okolo 100 pripadu vcera myslim? Tady ve stredu 800 a ct 520 minulej tyden (ted jeste cisla nepustili za vikend a patek). Mame 5 mil obyvatel a mensi densitu, je videt je to prusvih proste. I ve srovnani s CZ.
continuity tak snad to nebude v dnešní době těžké, poblíž budou větší městečka, případně Makarská. Nebo pojedeme přes Maďarsko. Jdu to zkoumat. Ale to bychom asi museli přes Slovensko...
Catherinne pres slovensko a madarsko uz jezdime par let, ale od brna. Manzel taky neni ockovany, tranzit pres slovensko je bez prokazovani, pres madarsko taky, jedeme tam po dalnici a jsou tan rozdelene benzinky a odpocivadla na jen pro tranzit a ne pro tranzit a tech jen pro tranzit je docela malo. Do chorvatska jsme poslali Enter Croatia, kam jsme nahrali certifikat o ockovani a o testu. Davali jsme jen pasy. Asi si to nasli podle cisla, nevím.. Na ceste zpátky uz nechtel videt nikdo nic.
0zero7 vsak ono to u nas taky vyleze, pockej po prazdninach.
nika díky
Rozdělené benzíny mi už teda přijdou jako sci-fi...zatím se tam teda taky dost ochladlo, i dole na jihu, tak dva dny vyčkáme a uvidíme.
Vedro k padnutí už asi nebude... koukám taky na předpověď (pod Makarskou) páč v pátek vyrážíme. Ale od neděle slunečno, takže za mě cajk, můžu se opálit aniž bych se uvařila.
Catherinne jako v podstate pro tranzit to bylo na zacatku a na konci trasy, a jeste tri oznaceni, ze se blizi benzina a az na posledni těsně pred nájezdem cervena nálepka, ze to neni pro tranzit. Ale lidi to tak uplne nedodrzovali, kdyz mate maly decka a potřebují čurat, tak co? Nebo kdyz řidič potrebuje odpočinek? Je to docela štreka. Lepsi zastavit nez se vysekat.
Hezkou dovolenou a pozdravujte na Makarské, ted je tam moc lidi, ale po prázdninách tam bude skvěle. ![]()
barbucha pamatuju i vedro k padnutí uprostřed září, ale těch 23 bude na sluníčku o deset víc, takže fajn. Ale nemuselo by to propršet...my bychom rádi od neděle...
Catherinne samozrejme myslím madarsko, chorvatska dalnice je skvela a chorvati na ni umi jezdit. Cesta pres madarsko je celkem opruz, ja nejsem ridic, ale muz nadava, ze madari neumi plynule jet, nic se nedeje a oni si ucpou dalnici svym stylem jizdy. My jsme se ale chteli vyhnout Vídni a prechodu macejl - kolony, proto jsme zacali jezdit pres Maďarsko. Nekteri jezdi pres szombately, ale my po dalnici kolem balatonu na prechod letenye gorican. Je to asi o100 km dal pro nas, to zase musim rict.
Tak at dobre zvolite cestu a at je bez problémů.
Catherinne tak si zalette do Recka.
Dve hodky a letos horko zaruceno.Ctyricitky uz asi nebudou ,ale 35st je tam furt.:-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY