Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 00:37

Fiction docela by mě zajímalo, jak jsi některé otázky viděla jako lékař, ale nebudu vyzvídat.

Online barbucha blogger
36093 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 10:27
Reakce na Jiná Realita:

MP Meri žlutý kopec je označení pro masarykův onkologický ústav. je na žlutém kopci v brně, léčí tam pacienty v podstatě z celé čr.

i teď, přestože poskytují kvůli viru omezenou péči, je tam narváno. 

​No vida. Takže není pravda, že lidi zanedbávají léčbu, protože se bojí jít k doktorovi, jak se tvrdilo.

Online viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 10:38

Fiction Kropacek je proste sikula:-)) Dadoo me to bavi, ale vyhradne teoreticky

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 11:54

barbucha Kamarádka tam dělá a říkala, že spousta lidí nechce nastoupit léčbu rakoviny kvůli obavě z koronaviru. Nebudou to asi tisíce, ale desítky určitě.

Naše vyšetření není důležité, ale měli jsme úbytek asi 4/5 pacientů. Teď je to pořád ještě tak o polovinu méně lidí, kteří chtějí přijít. Je pravda, že to není nic, co by vyřešilo problém okamžitě a odsunutím nezanedbáš nic životně důležitého. 

Offline 999
19893 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 11:56

Tohle je ta lepší stránka koronaviru. Prázdný Krumlov. Myslím, že je to pro něj nová šance.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 11:58

Chtela jsem se jit projit prazdnou Prahou, ale nejak se nemuzu odhodlat. Nevim, jestli by me to trochu nedesilo. I kdyz ted uz asi prazdna nebude.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 12:10

999 Kéž by. V Praze, respektive jejím centru, se bojím opačného účinku. Že přežijí právě ti největší  lumpové. Minulý týden jsem procházela Staromák a okolí, otevřená občerstvovací okýnka měly pouze podivné existence, některé bez roušek, některé nevládly ani česky ani anglicky, společné měly jedno - platba možná pouze v hotovosti.

A jedna fotka z Karlovky za tisíc slov.

Offline slniecko admin
19636 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 12:12

Jiná Realita ja teda pevne dúfam, že som Ťa zle pochopila a že sa v Tvojich myšlienkych strácam a že to celé myslíš nejako úplne inak, ako to chápem.

Lebo mne z toho vychádza asi toto:

O vlastných sa pochopiteľne bojím, ale čo sa týka ostatnýc, tak ide o prirodzený výber, čiže svojím sôsobom o ozdravenie populácie, takže v podstate (to už dodávam ja z toho vychádzajúc) by sme mali byť vďační, že nás to zbaví záťaže aj inak chorých a tlsťochov navrch.

Z toho by sa dalo ovšem samozrejme veľmi rýchlo implikovať, že je to v skutočnosti spoločensky prínosné a možno by bolo dobre tomu vystaviť všetkých a komplikovanejšie prípady snáď ani neriešiť, možno im dokonca ísť naproti (nejaké tie spôsoby sú už historicky odskúšané).

Mnoho ľudí síce umrie, ale aj tak boli aj inak oslabení, tak je to jedno, navrch ľudia sa množia ako králiky a ešte je tu vždy možnosť vybraným skupinám vytvoriť lepšie podmienky, aby ich gény v populácii percentuálne narástli, kritériá sa iste vymyslia a metodiku poskytnú šľachtitelia výstavných koní, psov alebo mačiek.

Aj v tomto vieme stáť na ramenách velikánov.

Ok, možno som terazzašla priďaleko, ale Tvoje príspevky ma k tomuto krok za krokom približujú.

Offline 999
19893 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 12:14

Kokoska Neboj, Praha se zalidnila.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 12:17

999 asi jo, nekdy fakt musim vyuzit toho, ze aspon ty davy turistu zatim nebudou.

Offline 999
19893 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 12:20

Sweet Potato V tom Krumlově už to bylo neúnosný, miliony turistů, kteří už tomu městu nic nepřinášely. A teď se radnice rozhodla, že se bude snažit do města natáhnout český rodiny s dětma, pracuji na tom. Oni to měli v plánu i před koronou, spojili se s Benátkama, městě se stejným osudem. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 12:21

Kokoska 

Praha se už troch zalidnila, vůbec to není děsivé, spíš příjemné tím, že bez davů turistů.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 12:23

domenica jojo, psala jsem vyse. Jen pristi tyden se nikam nedostanu, snad potom.

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 12:33

999 nedávno jsem si říkala, že do toho prazdnýho Krumlova bych se ráda podívala . Fotka je krásná.

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 12:38

viktorka_od splavu právě jsem objevila toto vlákno a teď jsem celá překvapená, co tě to teoreticky baví..

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 12:41

slniecko Já z toho spíš pochopila, že chce Jiná Realita říct, že ji víceméně uklidňuje fakt, že Covid lze při nějakém rozumném chování společnosti zvládnout a není to tak fatální typ nemoci, že by kosila každého druhého, kterého se dotkne a v ulicích se v důsledku toho vršily mrtvoly.

A celkem je fakt, že teď z Covidu šílíme, protože je nový, jestli tu s námi zůstane, tak si na něj zvyknem jako jsme si zvykli i na horší zabijáky.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 12:42

Jiná Realita Ohledně Tvého příspěvku strach z nemocí, corona versus rakovina apod., zapomínáš na jednu důležitou věc: u corony to můžeš částečně ovlivnit, resp. nepřímo způsobit. Si představ, že se vykašleš na opatření, protože jsi mladá a silná a neobojíš se o sebe, takže se nebudeš dostatečně chránit, neomezíš pohyb, nakazíš se, zavlečeš nákazu do baráku (paneláku, kde žije x starých, oslabených lidí) a někdo z nich zemře. Třeba já tento strach řadím k těm o rodinu, o blízké. Nechtěla bych mít na svědomí smrt kohokoliv. Toto u rakoviny nehrozí, byť to je vážnější nemoc.
Prostě strach se nedá poměřovat, zdůvodňovat, ani nikomu vyčítat.

Online Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 12:46

slniecko hele, ale to sis teda domyslela hodně. Myslím, že až si to Jiná Realita přečte, bude se hodně divit!

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 12:58

Pinot Noir Možná domyslela, ale určitě ne jediná.

Online viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 13:02

Dadoo ta moralni dilemata. resi se to treba u samoriditelnych aut atp. zajimave veci.