Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 07:56

Pinot Noir - je to hodně blbé, ale v práci bych to odřekla a omluvila se z důvodu hlídání dětí. Pokud jsou jen trochu rozumní, tak to pochopí. Do toho rizika nakažení rodičů bych nešla. 

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 08:13

Pinot Noir ja bych to neodrekla ale zkusila bych zaplatit nejake vhodnejsi hlidani, i kdyz by mi zbylo jen malo

Za rok to nebude lepsi, tobe pomuze vypadnout z domu.

Nemoci vyresis jinak. Nebo tim placenym hlidanim.

Ja te chapu, ja taky vzdycky planovala 25 zlych a horsich scenaru a VZDYCKY to dopadlo nejak a vetsinou jinak nez jsem cekala.

Offline tina
6331 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 08:43

Pinot Noir je to fakt blbá situace, já osobně bych se na tu práci prozatím vykašlala, i když naprosto chápu, že je velká i ta potřeba nějaké jiné seberealizace (mám to stejně).

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 08:49

https://neovlivni.cz/treti-davka-hned-nelze-kvuli-systemum-tvrdi-babis/
Asi to tak fakt je.

Takže jediná možnost mimo systém, bez registrace.

Do statistiky: Muž byl v úterý (o týden dřív, než 6 měsíců), předtím Pfitzer, booster Moderna, bolí ho trochu ruka, jinak zatim dobrý.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 08:55

Pinot Noir u nás má muž 80% úvazek zhruba od té doby, co se dcera narodila. Primárně tedy ne kvůli mojí práci, ale člověk by neřekl, jak moc ten jeden den celkově pomůže.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 09:22

Neočkovaný penzista se ani po pobytu na JIPce nehodlá očkovat.

Sorry jako, ale u mě je pan Marián z Lipníka ukázkovej hajzl. Zrovna krásnej příklad blba, kterej by si měl tu léčbu komplet zaplatit.

Fakt už z těch lidí nemůžu. Kdyby aspoň zdechli doma - zadarmo! Ale to ne, to hned votravujou sanitky, špitály, doktory, sestry... 

Offline Kokoska
35155 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 09:29

barbucha ja jsem pro, aby se vic testovali i ockovani, ale fakt postoj "roznaseji to ockovani" nesdilim. Skoda, ze temhle lidem nejde to pigaro bodnout bez diskuzi pri propousteni z nemocnice.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 09:30

Sweet Potato hele a jak jde zaridit ten booster Modernou? Jen si vybrru misto, kde ji maji?

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 10:09

Pinot Noir Podívej, jestli do té práce chceš-jako ty sama o sobě-bez ohledu na okolnosti, tak bych to zkusila nějak promyslet. Třeba najít chůvu, aspoň nějak částečně, nebo se přenést částečně na HO. Pokud se ti tam nechce, tak bych se na to vykašlala a v práci se omluvila, do práce by ses měla těšit. 

Offline černá káva
2136 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 10:15

barbucha Mě neustále vytáčí ta sobeckost a bezohlednost takovýchto lidí a vlastně v důsledku pohrdání prácí zdravotníků.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 10:26

barbucha 

Tak nikdo nevyvrací, že je špatně, že vytrasovaný očkovaný zatím nemusí na test ani to karantény. Nicméně bych se pana Mariána otázala, zda si je vědom skutečnosti, že stejně jako očkovaný bez příznaků nebo s mírnými příznaky, jichž si ani nemusí všimnout, může být přenašečem i neočkovaný s buněčnou imunitou, ale v danou chvíli s nedostatečně vysokou, zatím neznámou hladinou protilátek rovněž bez příznaků nebo s mírnými příznaky, ale taky nevytrasovaný, pokud se sám nerozhodne na PCR test jít? 

A zdravotníků fakt lituju, muset se starat o lidi jako pan Marian.

Online Jos
příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 10:35

Pinot Noir Soucitim. V rijnu mi volal sef a domluvili jsme se, ze od ledna nastoupim vzdy tyden v mesici. Jako anesteziolog na sal. S jinou kolegyni se budeme vlastne stridat, ona ten "muj tyden nebude a pak bude tri tydny. No a ja uz vidim, jak hned prvni den skoncim nekde na covidu, coz jsem nikdy nedelala...Bojim se, ze budu jen pritez a na obtiz, ale zase kazda ruka dobra, a nez aby tam misto me byl nejaky ortoped...no ale couvnout uz nechci. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 10:54

Pinot Noir jak pise Garfie, musis ty moc moc chtit. Prace a 2 male deti je fakt masakr, zvlast pokud nemas za zady hlidaci armadu nebo flexibilniho muze, co se postara. V dnesni dobe je to jeste horsi. Moje svagrova ted do prace sla, ma deti 3 a skoro 6, ale byla o tom 100% presvedcena a ma 2 babicky v sousedstvi. Neni to rozhodovani lehke. 

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 11:29

Sweet Potato a jak se to dela bez registrace? U vlastniho praktickeho? Nam vychazi 6 mesice na po vanocich, ale radsi bychom si to dali pred.

Offline Tanka
66 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 11:47

barbucha Toto vyhlásenie je silne cez čiaru - fakt "zdechli"?! Dámy, to tu nikomu nevadí? Pamätám ešte na doby, keď tu nikto nikomu neprial, aby "zdechol" - aspoň nie verejne bez spoločenského odsúdenia. Postrehla som, že poniektoré tu máte neočkovaných rodičov. Tak fakt "zdechli"??

Online Antje
příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 11:47

Pinot Noir ja deti nemam, ale jestli nepotrebujes to hlidani kazdy den, to by prarodice mohli zvladnout. Sestra ma asi podobnou praci jako ty, tri dny v tydnu u nich bydli maminka a stara se ji o deti a domacnost. 
Nejmensi ma 3 roky , prvni den ji do skolky vedla babicka . Maminka objizdi i krouzky, zubare a to driv Prahu moc neznala.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 11:53

Tanka 

Silně přes čáru je hlavně chování odpůrců očkování. Na to je každej výraz slabej.

Ale klidně si svolej na pomoc třeba domovní schůzi, nepochybuju že mě odsoudí spousta účastníků a já se už do smrti neusměju!

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 11:53

Tanka Děkuji, že to píšeš, už o tom pár dní také přemýšlím. Ano vadí mi to i podobné jiné radikální výroky.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 11:54

Pinot Noir

A vyřešit to tak, že si muž zkrátí úvazek? Že bys měla aspoň jeden den v klidu v práci bez nějakých hlídacích kompromisů a zbytek už nějak splacat u babiček, HO, nebo nějaké slečny na hlídání?

Online notna
9533 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 12:00

wendulka Myslím, že pan Marián by tvou otázku vůbec nepochopil. Kdyby se chtěl zamyslet, udělal by to už dávno :-(

Tanka Tohle je tady marný boj. Taky už jsem se zkoušela ohradit proti některým výrazům, co mi přišly od barbuchy hodně přes čáru. Dostalo se mi za to přednášky, jak úžasný a dobrý člověk barbucha je. Sice jsem nepochopila, jak to souviselo, ale zase jsem pochopila, že tady nejde už jen o diskuzi na netu.