notna Ďakujem za podporu. Vyslúžiš si zaradenie k domovniciam (nech to už znamená čokoľvek), ostatne ako každý, kto by s Barbuchou nesúhlasil. Prosím, nesúhlasme len mlčaním :) Barbucha - to nič proti Tebe osobne. To reagujem len na Tvoj, ako sa to .... aha .. HEJT. :)
Koronavirus
baltik Asi i v těch centrech, ale stát někde frontu s nejistým výsledkem by se mi asi nechtělo.
andulka01 medzi označením niekoho konrétneho za kokota a prianím istej početnej skupine, aby zomreli, vidím rozdiel. Ukončme debatu v mieri. Prajem pevné zdravie a všetko dobré očkovaným aj neočkovaným. Aj dôchodcom. Kľudne aj kokotom.
baltik Přehled očkovacích míst, lze filtrovat podle různých kriterií. https://ockoreport.uzis.cz/
Tanka Mně to vadí. I proto, že to zbytečně přitápí pod kotlem. Ano, Bojko je vůl, ale je spousta zmatených a vyděšených lidí.
Trochu OT: pročítala jsem si nějaké diskuze druhé strany. Slušné diskuze, žádní pologramotní vypatlanci věřící na čipy a savo. Sdíleli své obavy a přesvědčení, odkazy na články, věrohodné, vědecké, potvrzující jejich názory. Čili zhruba totéž, co tu děláme my. Občas tak skočil nějaký protihlas, kdo plivl něco o debilech. K čemu?
Tanka mne to taky vadí. Nejde o jemnocit, ale je to sprostý.
andulka01 medzi označením niekoho konrétneho za kokota a prianím istej početnej skupine, aby zomreli, vidím rozdiel. Ukončme debatu v mieri. Prajem pevné zdravie a všetko dobré očkovaným aj neočkovaným. Aj dôchodcom. Kľudne aj kokotom.
![]()
Tanka Krotit by se měli všichni, smrt se nemá nikomu přát. Nedávno se tu řešilo nepěkné označení dětí i když uživatelka nadávala na ty svoje, což mi přijde ok teda.
Tanka mne to taky vadí. Nejde o jemnocit, ale je to sprostý.
přesně... ten jemnocit mě až pobavil :-)
ale je fakt, že celkově je pro mě způsob vyjadřování barbucha takový, že jsem raději dobrovolně otupěla, protože to mnohdy fakt bolí...
Tanka Rozdíl vidím taky. Od zdechnout už není moc daleko k tomu, vykopat jámu a všechny podobný do ní naházet. Že tomu by bylo dobrý se vyhnout, to se snad shodneme všichni.
Sweet Potato Souhlasím. Jen to radikalizuje obě strany a mě osobně to odrazuje od toho vést jakoukoli diskuzi, hlavně tu slušnou. Protože druhá strana mě umlátí argumenty, proč její názor je ten jediný správný, a jak je potřeba ho tvrdě a nekompromisně prosadit. Za sebe jdu cestou, která mi připadá momentálně jako nejměnší risk a "zlo", jak se na současnou situaci budeme dívat za roky, to neví nikdo z nás.
Mam dotaz a rovnou volam continuity a 711990
V cem bude jiny typ vakciny (pochopila jsem, ze na bazi vpraveni oslabeneho viru) lepsi/jiny?
Mam od 2 rodicu (z toho 1 lekar, celkem kapacita, zadny popirac), ze nechteji pro deti mRNa vakcinu, ze to nici jejich vyvijejici se imunitu.
V cem naopak je vyhoda mRNA (treba konkretne u covid-19)?
Já se tedy také potichu přidávám k těm, komu vadí, když se o někom mluví, že má raději zdechnout doma a nežádat pomoc. Hlavně tedy, nevidím to tak černobíle. Už jsem tu psala, že očkování nebo ne vidím jako volbu ze 2 zel. A sama jsem lehce přikloněna k očkování, ale chápu i ty, které to mají - lehce k neočkování. :-)
A opravdu závidím těm, kdo v tom mají jasno a nepochybují.
Lamicka ja nejsem vakcinolog, osobne považuji živé vakcíny za krajní možnost, když to nejde jinak. ( Tady o něčem svědčí, že je nutný větší odstup o jiné vakcinace než u inaktivovaných vakcín).
Určitě bych ji já osobně nedala přednost, kdybych měla na výběr i za cenu potenciálně vyšší účinnosti ( to je jejich výhoda).
Jakým mechanizmem se dětem ničí imunita pri použití mRNA vakcíny? Ten mechanizmus je velice podobný tomu, když do těla vnikne skutečný virus ( jakýkoliv).
Velkou výhodou mRNA vakcíny v momentální chvíli je,že jsou pro děti buď dostupné nebo v krátkém čase budou. Jestli očkovat nebo COVID mám osobně vyřešené. A pokud už očkovat, tak co nejdříve.
Jinak lékařky z JIPu, které nechtějí očkovat děti znám dvě. Jedna už je má teda nakažené. Myslím si,že toto si každý musí rozhodnout sám.
Souhlasím s tebou.
Lamicka Myslím, že pro někoho jsou lepší jen proto, že to je princip, který ten člověk zná. Pro mne přežitý.
ale na webu pisou, ze i na tech mistech bez registrace podaji 3. davku jen pokud uplynuo tech 6 mesicu, takze na to az tak nehledi?
Očkovací místa bez nutnosti předchozí registrace
Využít můžete i tato místa (jejich seznam najdete pomocí filtru "Bez registrace a rezervace" na ockoreport.uzis.cz), kde vám posilovací dávku podají, pokud u vás uplynulo min. 6 měsíců od podání vakcíny Janssen, nebo 2. dávky u ostatních vakcín.
Lamicka continuity Minulý týden v debatě u Stacha byla imunoložka a pediatrička Bloomfield a při dotazu na očkování pro děti mi z její odpovědi přišlo, že je super pro ohrožené děti. Možná to tak přišlo jen mně. Nezmínila, že by se měli děti očkovat plošně. Docela mě to zaujalo. Ale možná si tam dosazuji něco, co tak vůbec nemyslela, protože jsem právě čekala nějakou odpověď ve smyslu neváhat a očkovat.
Já u dcery nejsem pořád ještě rozhodnutá pevně.
V debatě to bylo v cca 21.minutě https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3402154-zive-zeme-v-nouzi-jak-zit-s-koronavirem
continuity diky, pochopila jsem to tak, ze imunitu to bude nicit tak, ze nebude aktivni (oproti vpraveni toho oslabeneho vir, kde musi imunita makat).
Vim, ze si to kazdy musi rozhodnout sam, jen jsem chtela znat vic nazoru. Neco jsem si uz hledala sama a udelala si predstavu.
Sweet Potato Mam to podobne a verim vede.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY