Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 15:06

711990 diky :) 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 15:14

Pinot Noir tady je to s tou izolaci a sporadanosti trochu bublina. Jakmile ma clovek praci, kde to nejde, tak se neizoluje, uz vubec, kdyz ma deti ve skole. Takze my zijeme celkem normalni zivot, jen jsme ted vynechali velke akce. 

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 15:15

A když už jsme tak u těch chudáků antivaxerů, co je na ně kdekdo tak vošklivej... jak se vám líbí tohle?

Já se tentokrát zdržím komentáře, protože - nebudete mi věřit -  se mi ňák nedostávaj výrazy! 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 15:21
Reakce na continuity:

Jinak, co se týče vlastní práce, klidně i trochu na úkor kariéry muže. to považuji pro ženu v naší společnosti, tak jak je uspořádána, za velmi důležité, pokud ne dokonce nutné. 

​Souhlas

Muj muz si to dokonce hodne pochvaluje. 2x tydne konci driv a vozi deti na krouzek, kazdy den je rano vypravuje. Driv prisel a uz sli skoro spat. Takhle s nimi travi vic casu a ja nejsem uplne hotova. 

Offline notna
9532 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 15:21
Reakce na Lamicka:

notna diky, uz posloucham :) dam vedet, jak jsem to pochopila. 

​Vůbec jsem to nemyslela, abys to musela poslouchat. Jsem ráda, že se tu debatuje o očkování dětí. Musím si to ujasnit u sebe.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 15:23

notna pustila jsem si ten kousek a prislo mi to zajimave, tak to posloucham cele. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 15:23

barbucha Právě mi přijdeš docela vostrá a věřím, že si svůj názor na ni nenecháš pro sebe. Tak jenom aby se paní nepřetržilo. A druhých se neptám, protože je to tu místy jako komnata ozvěn a ani mě to extra nezajímá.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 15:27

Chucpe

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 15:31
Reakce na Sweet Potato:

Já chápu, když si někdo takhle uleví slovy, v soukromí mezi svými. Když to v afektu na někoho řve.Ale normalizovat to ve veřejném prostoru cítím jako problém.

​hele a to je možná ono, že někdo to tu vnímá jako veřejnej prostor, kde by se měl krotit a někdo je tu doma a tak si tu ulevuje

Online continuity
43560 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 15:31

bram ten první důvod je, že se docela bojím long COVIDu. To je dost iracionální, ale nechci mít ze sportovně založeného dítěte, dýchavičnou zombii.

To je takové iracionální.

Další věc je zcela racionální: tady v ČR se běžně očkují děti na rotaviry, na které se tady prakticky neumírá - za deset let tři děti do 18 měsíců a každý pediatr dnes nabízí očkování. Na meningokoky predloni umreli tři lidé,toho jedno dítě. Na COVID jich umrelo 6. Naočkované je proti menigokokum mám. 

Takže mě by přišlo neracionální neockovat je proti nemoci, na kterou děti umírají víc než na ty, na které už vakcínu dostaly. 

Offline notna
9532 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 15:48

barbuchaNo, hele, řekla bych, že Hibler je stejně hysterickej, radikální a ujetej jako ty. Akorát se pohybujete na odlišných stranách. On se cítí jako utlačovaný jako žid, ty bys ho poslala domů chcípnout. Pro tebe mám větší pochopení. Asi by mi taky už hrabalo ze zoufalství, kdybych pracovala v nemocnici. To je fakt zoufalá situace mít to každý den na očích. 

Online continuity
43560 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 16:12

Tak vakcína pro děti od 20. prosince. Nepsal Ken pred měsícem, že jsou objednané, aby se mohlo očkovat hned?

To jsme zas něco nečekali?

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 16:15

notna Černá kočka tak mne prislo, ze je rada, ze bude moznost ockovat deti, ale nejak se ji nechtelo rict, ze vsechny. Tezko rict proc. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 16:24

Dokonce Ludvík z Motola říká, že to je hodně vážné. 

Online continuity
43560 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 16:40

Lamicka no protože ve chvíli, kdyz řekne budou z toho profitovať všechny děti, vynoří se spousta nadávek s argumentem: děti nedáme.

Jakože, tady jsme obviňování,že nejsme dostatečně chápavý k antivaxerum, ale slovník, kteří oni používají pod zcela neutrálními články je úplně strašnej. Kdyby ty nadávky byly alespoň trochu originální, ale všechna ta sprostá slova už znám. 

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 16:44

notna Já bych řekla, že je barbucha zcela normálně (až abnormálně) laskavej člověk, kterej má ovšem i za normálních okolností trochu peprnější vyjadřování. Ovšem pracovat teď ve špitále musí bejt fakt zmar strašnej a míra frustrace vůči lidem, který nejenom že neudělali ani to základní pro to, aby ty špitály nepřetížili, ale navíc ještě šířejí ty svoje pseudoargumenty mezi svoje soukmenovce a držkujou na zdravotnickej personál, kterej si tu jejich bezohlednost teď vyžírá až na dřeň a hezky dlouho ještě vyžírat bude (stejně jako lidi, kteří pro svou ochranu to, co mohli, udělali, ale potřebovali by tu péči z jinejch důvodů), bude teď zákonitě fakt obrovská. A to, že si na tomhle fóru, který v mnoha směrech a pro mnohé z nás funguje jako "doma" barbucha upustí alespoň trochu páry, vnímám víceméně jako dost zásadní součást jakýsi duševní hygieny, aby v tom špitále (kde je jí zapotřebí a nemůže si jen tak odkráčet středem) mohla dál pracovat a neprofackovávala antivaxery na potkání. 

A asi každýmu je jasný, že jsou tu značnýma rozdíly mezi fanatickýma odpíračema, který šíří svoji svatou pravdu (spolu s Covidem) mezi další lidi a vzájemně se v ní utvrzujou, mezi lidma, kteří s očkováním váhají třeba kvůli špatným zkušenostem s očkováním/nějakému onemocnění, které není vyloženě kontraindikace, a mezi lidma, kteří se očkovat vyloženě nemůžou. (A ti teda ty odpírače s prominutím odsírají vedle zdravotníků úplně nejvíc, protože buď na sebe při snaze o alespoň jakžtakž normální život berou teď dost šílený riziko, nebo jim za týhle situace nezbejvá nic jinýho, než se úplně izolovat (což ani dost dobře nejde, pokud mají třeba děti ve školních zařízeních nebo nemůžou být na homeofficu). 

Jako jo, taky nejásám, že se musím očkovat, taky vím, že úplně procházka růžovým sadem to není a nějaký rizika to má, ale zároveň taky vím, že ty rizika jsou x-násobně nižší než to, co může pojít z nakažení covidem, ale prostě jsem ráda, že se očkovat můžu, a taky to udělám (teda udělala) a půjdu si pro posilovací dávku, kolikrát bude potřeba - protože já bych Covid sice dost možná dala i s lehkým průběhem, ale u svojí sice očkovaný, ale osmdesátiletý mámy už si tak jistá nejsem, stejně jako si nejsem jistá u kámošky na chemoterapii ani u kámoše s autoimunitním onemocněním. A udělám to i kvůli lidem, který sice neznám, ale jsou na tom podobně, stejně jako kvůli těm, kterým se museli odložit plánovaný, leč potřebný operace. A kvůli lidem ve zdravotnictví, který už fakt padaj na ústa - už poněkolikátý a do znančý míry zbytečně. A zcela neempaticky mě strašně štve, že spousta lidí, který by snadno mohli vzhledem ke svýmu zdravotnímu stavu udělat totéž, tímhle směrem ani neuvažujou. 

A teda abych nehejtovala jenom antivaxery, tak mě štve i řada očkovanejch, který nabyli dojmu (bohužel víceméně podporovanýho vrchností), že s injekcí dostali i elixír nesmrtelnosti a plnou bezinfekčnost až do smrti, a tudíž netřeba se testovat a dodržovat určitý bezpečnostní pravidla.

Omlouvám se za výlev, muselo to ven.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 16:50

Pinot Noir ja se sice zarekla, ze uz v tomhle vlakne aktivni nebudu, ale chtela jsem ti napsat, ze sis to analyzovala rozumne (=tj.stejne jako ja). Ja z toho skoro nespim, rikam si proc, proc proc, co mi doma chybi? A predstavuju si ty nemoci, kovid, karanteny, hruzu home office s dvema detma za zadkem, uplne slysim ty svoje trapny omluvy, ze sorry, zavrena skolka, uvidime se na jare.

Proste spousta rizik, stresu a neprijemnych situaci kvuli penezum, bez kterych bychom se jako rodina obesli, protoze pulku stejne sezere soukroma skolka, ktera bude nejspis zavrena. Ale rekla jsem si, ze za rok to v normalu asi jeste nebude a ze se to nejak utrepe a ja aspon trochu nastartuju mozek. A taky to je otazka par mesicu, na jare a v lete to bude zas o necem jinem. Uz si zvykam na novy standard - kveten az zari pohoda, rijen az duben tahle hruza...

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 17:03

Prosperina Vyjádřila jsi to naprosto přesně - také spíše přijmu zhodnocení současné situace trochu "vojáckým slovníkem", než nekonečné hledání důvodů proč se nenechám očkovat, proč si nenechám vzít svobodu volby, proč nechci být ovce, pokusný králík ......

Offline Manuka
662 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 17:08

Prosperina naprosto souhlasím