Samara tak.
Koronavirus
Kokoska pro spoustu lidi je i par stovek z prijmu za hranici nespadnout do exekuce. Tohle je proste nesmysl.
No a proč se staráš, jestli někdo spadne do exekuce nebo ne? Jako doteď se jí přece naprostá většina potrefenejch může vyhnout, kdyby si dali jen trochu pozor. Přece není moje ani tvoje vina, že někdo prošustruje kvartýr kvůli tomu, že neplatí pokuty.
Připojím svoju skúsenosť s očkovaním. Pondelok15 nov.tretia dávka Pfizer, v piatok bolesť hlavy, triaška, tlak sa šplhal cez 200, muž zavolal zachranku. Prišli, tlak zrazili pod 160 a že hlásiť sa u obvodného lekára. Doktorka v pondelok dala spraviť krvné testy. V utorok popoludní, keď už mala výsledky mi volala pani K. predpisujem vám fraxiparine, po dobrati prídite, urobime kontrolné testy
Připojím svoju skúsenosť s očkovaním. Pondelok15 nov.tretia dávka Pfizer, v piatok bolesť hlavy, triaška, tlak sa šplhal cez 200, muž zavolal zachranku. Prišli, tlak zrazili pod 160 a že hlásiť sa u obvodného lekára. Doktorka v pondelok dala spraviť krvné testy. V utorok popoludní, keď už mala výsledky mi volala pani K. predpisujem vám fraxiparine, po dobrati prídite, urobime kontrolné testy
Kora Jak to ze ne? Zeres cely zivot slany a nehejbes se, nepijes, tak holt ti musi vymenit kycel. Cukrovkaru mame skoro milion a hodne z nich si to fakt zpusobilo samo, nesledne zahlcujou nemocnice amputacema. Rakovin nikdy nebylo tolik i v mladsim veku.
Já si nevšimla, že by byl kdykoliv před covidem vyhlášenej stav nouze, protože hrozí naprostý zahlcení špitálů z tebou zmíněných důvodů. Ale možná jsem to jen prošvihla a ty mi jistě řekneš, kdy se tak naposled stalo například kvůli cukrovkářům, předem díky!
ice nejde nic. Nicmene uz jsou pripady zalob podanych za sireni nakazlive nemoci, docela me to potesilo. Snad si kazdy muze byt vedom nasledku sveho jednani. Kdyz ohrozuju druhe, musim pocitat s trestem a chovat se tak, aby k tomu nedoslo. Kdyz vim, ze mi muze za urcite jednani hrozit financni postih a exekuce, budu se snazit, aby se to nestalo. Samozrejme je blbost srovnavat to s diabetikem, ten nikoho nenakazi a neohrozuje na zivote, trva docela dlouho, nez tu peci na luzku bude potrebovat a ani vubec nemusi. Muze se navic chovat tak, aby mel pokud mozno diabetes kompenzovany. Taky proti tomu zadne ockovani neni a nezpusobuje to jen zivotni styl. Covid a odmitani vakciny je trochu jina kategorie.
barbucha Tohle je hodně zjednodušený pohled. Pokud se člověk narodí do rodiny s nízkým příjmem a vzděláním, navíc např. v lokalitě s horší úrovní škol, tak má automaticky mnohem větší šanci, že do exekucí spadne. Je to selhání zejména státu, školství a sociální politiky, která s tím neumí pracovat. Doporučuji Prokopa, píše o tom v hodně stravitelné podobě. Exekuce navíc u nás dlouho byly nastaveny úplně šíleně a ani teď to není žádná sláva (pokud do ní něko spadne platí mnohem víc, než byl původní dlus a úroky). Navíc čím víc lidí spadne do exekucí, tím větší jsou celkové sociální dopady a to tak, že významně.
Z pozice člověka, který má VŠ a žije ve velkém městě svět vypadá úplně jinak.
barbucha To nevysvetlis, nikomu se nesmi zkrivit vlasek, od*erou to zas ty slusny a je to urcite v poradku, ze.
barbucha protoze to v zaveru neni problem jen tech lidi, ale cele spolecnosti, ve ktere vsichni zijeme.... pokud se jako spplecnost chceme mit dobre, musime se starat i o ostatni.... slepe skvrny to popisuji dost srozumitelne, ale celkove to neni zadny novy objev ani raketova veda....
Možná "větší šanci", nikoliv však naprostou jistotu
To by z každýho dítěte z asociální rodiny musel vyrůst zákonitě taky asociál. Z každýho dítěte zloděje taky zloděj. Z každýho dítěte prostitutky... Atd.
Co je tak divnýho na tom, že pokud si něco zaviníš vlastním chováním, tak ti to ani pojišťovna nezaplatí?! To přece nikoho nepřekvapuje - proč by teda mělo riskantní chování v době covidu mít jiný resp. žádný následky?
dále viz Kokoska ![]()
katkas vsak stat ma na soucasne situaci taky lvi podil, to nikdo nepopira. Jde jen o osobni zodpovednot a obycejnou lidskou slusnost. Ze to nekteri jedinci nepobiraji a je to pod jejich rozlisovaci schopnost, je smutny fakt u covidu i financni negramotnosti. To druhe ovsem pusobi ujmu jen jim samotnym, nikoho tim neohrozuji.
V jednom podcastu co posloucham (Lage der nation) se primlouvali za povinny ockovani a hlavne za to, aby uz o nem bylo rozhodnuto. Jejich argumentace byla ze cim dyl bude trvat tahle nejasna situace, tim vic budou lidi rozdeleni a cely problem vyhroceny. Kdyz se vetsinove rozhodne (v nemecku je vetsina pro povinne ockovani), tak lidi budou chvili brblat a pak se to prezene.
Pripominali v te souvislosti v nemecku zavadeni povinneho pripoutani v aute nebo zakaz kourit v restauracich. Byly kolem toho vyhrocene debaty, hospody budou krachovat, blabla... A za nejakou dobu pote uz si na to nikdo ani nevzpomene.
V souvislosti s novyma spolkovyma zemema rikali, ze cast lidi ma proste furt zafixovany ze byt proti statu je snad nejakej disent.
S tim nazorem souhlasim, doufam, ze se co nejdriv zavede povinny ockovani pro vsechny, kteri ho mohou dostat.
A jeste Ounz velmi vystizne jsi napsala to o mediich.
Mainstream media se snazi o klickbaity a co nejvetsi provoz na strankach, panc kazdy klik navic rovna se vetsi prijem z reklamy. Maji bohuzel velky podil na tom, jak je debata vyostrena. Viz janecek apod.
nolita ano, "musime se starat" je v poradku. Ale co s temi, kteri tu starost vedome odmitaji a pusobi tim celospolecensky prusvih?
Lilly_Ku naprosto souhlasim
barbucha protoze to v zaveru neni problem jen tech lidi, ale cele spolecnosti, ve ktere vsichni zijeme.... pokud se jako spplecnost chceme mit dobre, musime se starat i o ostatni.... slepe skvrny to popisuji dost srozumitelne, ale celkove to neni zadny novy objev ani raketova veda....
To to všechno je mi - překvapivě - známo. Ale myslím, že nikde není psáno, že se ti dobří lidé nemusí sami snažit, že si mohou lehnout a v poklidu vyčkat pomoci ostatních, přičemž - aby se nenudili - mohou nasekat další a další dluhy jen tak cvičně, a my se o ně i tak musíme postarat.
A jak jsem řekla - komerční pojišťovna (která bych řekla že je o fous dražší než naše zdravotní) tě požene svinským krokem, když svojí blbostí, svéhlavostí atd. zaviníš škodu. Nedostaneš nic! A nakonec i tak se už stává, že i ta zdravotní vymáhá náklady na léčení, pokud to jednání už skutečně představuje vrchol (zločinnosti, nezodpovědnosti). Tak proč by neměla teď?!
povinny ockovani uz melo byt davno.
Lilly_Ku celé, co jsi napsala, mi dává smysl![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY