Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline notna
9532 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 18:58
Reakce na Ounz:

Ale taky mě to štve, myslím, že už to tu takový nemuselo bejt, kdyby se jen trochu chtělo, přijde mi, že lví podíl mají media, která teda s vidinou sledovanosti popřávala sluchu ruzným divnolidem. Mám jednoho hoaxera v blízkým okolí a to je teda děs. Je děsivý, jak strašně snadný je rozdělit společnost a přimět lidi k tomu, že se navzájem nenávidí a nemají daleko k násilí..

​Výstižné

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 19:03
Reakce na Ounz:

Ale taky mě to štve, myslím, že už to tu takový nemuselo bejt, kdyby se jen trochu chtělo, přijde mi, že lví podíl mají media, která teda s vidinou sledovanosti popřávala sluchu ruzným divnolidem. Mám jednoho hoaxera v blízkým okolí a to je teda děs. Je děsivý, jak strašně snadný je rozdělit společnost a přimět lidi k tomu, že se navzájem nenávidí a nemají daleko k násilí..

​Souhlasím. Ta nenávist mezi lidma je strašná. 

Online continuity
43559 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 19:06

Potrefenáhusa no ale teď se preferuje péče jedné skupiny osob a navíc takové, kde je ta příčina dost jasně podepřena studiemi.

Já si nemyslím, že se by si to měli sami platit, ale myslím si, že oknokologicke operace by se neměli odkládat i kdyby Triage nastala o pár dní dřív. Protože čistě statistický onkologický nemocný pacient treba neumře za ty dva měsíce, ale o dva měsíce odložena operace mu může život zkrátit velmi podstatně.

Pak tu máme treba lidi, kteří čekají na ortopedické operace, co není život ohrožující, ale už dnes jsou na opiátech.

Tomu všemu by se dalo předejít, kdyby.... 

Online continuity
43559 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 19:13

Ounz pod ta media se podepisuji. Je to krásně vidět na Janečkovi. Před týdnem něco placnul v Slavíkovi a už byl snad všude! Proč si ho zvou? aby mohl vykládat ty svoje kraviny?

Prostě nezájem, meleš blbosti, vykladej si je doma v obýváku.

A ani spousta novinářů nerozlišuje dobře fakta a názory a rámci " objektivity" a " vyváženosti" dopřává sluchu opravdu obskurním postavičkám.  

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 19:44

Kokoska a jakou cast bys jim dala zaplatit? Ona ta pece o covidaka na aro stoji tolik, ze bys ty lidi uvrhla do exekuce. a v mnoha pripadech i kdybys vysi ty spoluucasti vztahla k jejich prijmu. To fakt neni nic, co bychom meli chtit. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 20:22

999 Pojď do vlákna Zeman a ... Teorií je dost

Offline 999
19893 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 20:24

andulka01 Dík :-).

Online barbucha blogger
36102 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 21:31

ice 

A že oni uvrhnou někoho jinýho do nebezpečí života, to je jedno?

(viz ty právě diskutovaný kvůli nim odkládaný operace)

Offline 0zero7
11920 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 21:35

Garfie jsi v Olo? Koukam, ze trhy frciii a lidi jak mraku. Prekvapilo. Sice venku, ale I tak. Stat u punce v takovym lehcim davu mi za soucasne situace prijde trochu risk. ASI to moc nekontroluji? Jsem si rikala, ze ty to budes mit z prvni ruky. 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 21:48

barbuchaja nekde pisu, ze je to jedno? Ja pisu, ze by to prineslo vic skody nez uzitku. 

Online Garfie
28627 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 21:53

0zero7 Nekontrolují, ani u punče, ani u jídla. Ale od půlnoci platí nouzový stav a trhy jsou zavřené. Trhovců je mi teda líto, zvlášť když obchoďáky zůstávají otevřené. Ale je to tady katastrofa. Zrovna jsem mluvila s kamarádkou, která dělá v nemocnici ve Šternberku a v Pasece a říkala, že je to doslova apokalypsa. Že tam sestry přespávají i na matracích na zemi v práci a vůbec nechodí domů. Na kardiochirurgii v Olomouci, kde pracuje její bratr je covid JIP místo operačních sálů, Šternberk úplně přestal operovat a nebude minimálně několik týdnů. Že covid mají ležáci, kteří vůbec neopouští pokoj a kolem jsou jen otestovaní ošetřovatelé. Prostě říkala, že kdyby to nezažila, vůbec tomu neuvěří. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 22:06

Garfie to je strašný

Offline 0zero7
11920 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 22:11

Garfie jezisi to je hruza. Trhovcu je mi taky Lito!! S nemocnicema mi rikala mama I neco, mame spoustu pratel lekaru. Je to Fakt strasny. 

Online Garfie
28627 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 22:12

moora Je. Ona toho teda říkala víc, tohle je stručný výcuc. Jo a dost pomlouvala faráře, kteří s nemocnicí spolupracují. Říkala, že velká část z nich jsou antivaxeři a i ti očkovaní to zlehčují. Jeden si prý stěžoval ředitelce, že ho odmítli pustit na covid oddělení. Další prý odmítá přijít zaopatřit umírající, protože není očkovaný a odmítá i testy. Nepochopíš prostě. 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 23:47

ice klidne treba nejaky % z mesicniho prijmu po dobu treba pul roku. A vedelo by se predem, ze to hrozi, stejne jako se vi, ze nezaplaceny listek na metro muze mit za nasledek exekuci. 

Offline Karuna
příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 06:49
Reakce na barbucha:

ice 

A že oni uvrhnou někoho jinýho do nebezpečí života, to je jedno?

(viz ty právě diskutovaný kvůli nim odkládaný operace)

​ja se přispívam minimálně, ale dovolim si poznámku. doufám, že máš stejně tvrdý měřítko i pro jiný  kteří si dobrovolně ničí zdravi-  třeba kuřáky, alkoholických, obézní...

Offline Kora
příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 07:03

Karuna jak už tady padlo,  tahle skupina pacientů (kuřáci atd.....) nikdy nezahlti nemocnice tak, aby se odkládala péče a zdravotníci padali na hubu.  V tom vidím ten podstatný rozdíl.  Osobně bych souhlasila s povinným očkováním.  Holt mimořádně blbá situace vyžaduje mimořádně blbá opatření.

A barbucha mi mluví z duše. Byť poněkud ostře. 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 07:26

Kokoska pro spoustu lidi je i par stovek z prijmu za hranici nespadnout do exekuce. Tohle je proste nesmysl. 

Offline Samara
příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 07:31

Kora Jak to ze ne? Zeres cely zivot slany a nehejbes se, nepijes, tak holt ti musi vymenit kycel. Cukrovkaru mame skoro milion a hodne z nich si to fakt zpusobilo samo, nesledne zahlcujou nemocnice amputacema. Rakovin nikdy nebylo tolik i v mladsim veku. Pokud naridi povinny ockovani, proc by nemeli naridit povinnou dietu pro celej narod? Jednou rocne na ctrnact dni detox pro vsechny :-p Delam si srandu ale tak napul. Vsimnete si, ze media jedou hysterickou vlnu, ale ve veci lecby je furt ticho po pesine, ani pismenko o tom co delat, aby se clovek do nemocnice nedostal. Udrzovat ty lidi ve strachu a beznadeji, to uz musi byt zamer.