Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 17:11

Kolegyně antiwax (takový ten přezíravý jájínkovský typ) najednou zjistila, že je to složitý, ten život bez očkování a už stojí ve frontě na první dávku těch "sra..k" Tak jí to dlouho nevydrželo, naštěstí.

Offline olte
764 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 17:19

@prosperina  díky, skvěle jsi to napsala

Offline notna
9532 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 17:20

continuity To už je ale hodně překroucený. Nikdo tady nikoho neobvinil, že je málo chápavý k antivaxerům. Ohradili jsem se proti výroku, aby někdo chcípl.

Já mám v okolí pár lidí, kteří se očkovat odmítají. Ale spíš to tají, aby právě neprovokovali svými jinými názory.

Prosperina Ano, už mi to bylo vysvětleno dříve, že barbucha je anděl. Chápu její frustraci. Mám kamarádku zdravotní sestru na covidariu. a že se opakuje takhle šílená situace mi taky vadí. Ovšem nechápu, jak souvisí barbušina zřejmě  čekačka na nebevzetí s tím, když se vyjádřím k něčemu, co napsala v diskuzi na netu. Co vás proboha všechny vede k tomu, mi psát, jakých lidských kvalit barbucha je? Já ji nijak nehodnotím, pouze jsem se vyjádřila k jejímu výroku. Jsem to psala hned na začátku této debaty, že to takhle skončí...

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 17:28

continuity a to bohuzel nejen v online diskuzich. Znama mi ted vypravela, jak ji slovne napadla antivaxerka, jen protoze ta znama rekla, ze je zodpovedna a nechala se naockovat, protoze pecuje o 95 letou maminku.  

Muj tata byl v cekarne v nemocnici svedkem vystupu, kdy pani upozornila jinou, at si vezme respirator. Ta ji na oplatku servala, at jde do haje, ze covid neexistuje a ze se v zivote nenecha omezovat a pak nastvane odesla. Ta pani co ji upozornila pak tatovi rekla, ze je sestra na covid aro a kvuli takovym padaji na hubu. Strasny. 

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 17:33
Reakce na andulka01:

Kolegyně antiwax (takový ten přezíravý jájínkovský typ) najednou zjistila, že je to složitý, ten život bez očkování a už stojí ve frontě na první dávku těch "sra..k" Tak jí to dlouho nevydrželo, naštěstí.

​přiznám se, že tyhle typy mi vaděj nejvíc. Jak je narušeno pohodlíčko, jde celý slavný přesvědčení stranou.

I když je to pro celkovou situaci samozřejmě dobře.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 17:46
Reakce na OliveOyl:

​hele a to je možná ono, že někdo to tu vnímá jako veřejnej prostor, kde by se měl krotit a někdo je tu doma a tak si tu ulevuje

​Chápu. Pro mne je "doma" uzavřený chat pár lidí, ne veřejně přístupná diskuze.

Online continuity
43560 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 18:02
Reakce na notna:

continuity To už je ale hodně překroucený. Nikdo tady nikoho neobvinil, že je málo chápavý k antivaxerům. Ohradili jsem se proti výroku, aby někdo chcípl.

​Nemyslim právě teď, ani sem to tak myslím napsala, ale mantra: když je pochopíme,tak přesvědčíme, se tady celkem opakuje.

S barbuchou to souvisí jen volně, navíc já teda její vyjádření nepochopila jako,že někomu přeje smrt, ale když už se ten člověk rozhodl umřít,tak ať do toho nezatahuje špitály. 

To je možná na hraně, ale mě před dvěma týdny umřel příbuzný, který by tady možná byl, kdyby ta situace v nemocnicich byla celkově lepší. Odkládá se teď hodně péče a pokud to nevadí antivax, tak mě celkem jo, protože lidi,co to odnesou bude jenom přibývat. A taky si platí zdravotní pojištění. 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 18:14

Tak ted jsem videla reportaz v TV o situaci v Motole a na Bulovce. Ludvik mi pripadal lehce vydesenej a ani se mu nedivim. Podepsala bych druhy odstavec z prispevku continuity. Je smutny, ze lidi, kteri kvuli sve tvrdohlavosti a blbosti onemocneli, maji automaticky narok na vysoce specializovanou peci, kterou treba potrebuje nekdo jiny.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 18:17

Prosperina OliveOyl 

Díky za pochopení Ještě bych dodala, že já jsem ta poslední která by to v tom špitále nějak výrazně odnesla, ale viděla jsem ty druhý, lezoucí domů po čtyřech...(pokud se domů vůbec dostali) lidi který mám ráda nebo si jich vážím (nebo obojí) - a bude to tady zas... a jak byli v první vlně (prvních vlnách ) ještě smířliví a ochotní, tak dneska na ty antivaxery pohlížej stejně.

Jinak teď jsem koukala na tu vládní tiskovku a jsem z toho celá nějaká zmatená... totiž ne z těch jejich plků, ale spíš mě tak napadlo, že neznám žádnýho z odpůrců očkování, kterej by zároveň nebyl fanouškem (ne-li přímo voličem) Babiše. Teda z těch, který obojí přiznávaj, o kterejch to vím... nebo který jsou snadno detekovatelný třeba v diskusích na FB apod.

Tak jak je sakra možný, za skutečnosti že jejich guru Babiš i Vojtěch od začátku vyzývaj k očkování, se z toho anonistickýho tábora rekrutuje nejvíc odmítačů?! (těch pár kousků od Volnýho a Pitomia nepočítám, to je zanedbatelný množství po všech stránkách)

Online černá káva
2136 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 18:18
Reakce na Hanka H:

Prosperina Vyjádřila jsi to naprosto přesně - také spíše přijmu zhodnocení současné situace trochu "vojáckým slovníkem", než nekonečné hledání důvodů proč se nenechám očkovat, proč si nenechám vzít svobodu volby, proč nechci být ovce, pokusný králík ......

​Souhlasim. A dovoluji si připodotknout, že je svoboda volby a svoboda volby.

Offline Potrefenáhusa
39006 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 18:20

Kokoska takovejch je, co onemocněj nebo se zrakvěj svou blbosti, neopatrnosti a neschopnosti...jestli teda upřít zdravotní péči i jim? 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 18:23

Potrefenáhusa Dala bych jim zaplatit aspon cast nakladu na leceni. A myslim, ze tech ruznych urazu za normalniho bezcovidoveho stavu nikdy nebylo tolik, aby se kvuli tomu musely odkladat planovane operace.

Online Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 18:26

barbucha vsichni volici Babise, ktere znam ja a není jich zrovna malo, se nechali ockovat hned, jak to bylo mozne zznam teda neockovane spis mladsi rocniky, lidi co cestuji po svete, maji vzdelani a postaveni, covid je nijak existence neohrozil, maj pry dobrou imunitu a skoro vsichni ho uz stejne lapli. A Babise fakt nevoli

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 18:28

Potrefenáhusa To si říkám taky. Možná by se celkově ty nemocnice dost vyprázdnily. Stačila by onkologie a lidi, kteří nechodili na preventvní prohlídky. Sportovci, ti to taky můžou předpokládat, že nějaký úraz nastane. Možná i ti, co vyrazí na náledí, když to ví. O autonehodách ani nemluvím. 

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 18:30

Zuzuli 

No vždyť píšu o mojí zkušenosti, nevylučuju že ostatní mají jinou. Tak v tvým případě byl ten Babiš aspoň k něčemu dobrej

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 18:42

Potrefenáhusa jenze tohle je naprosto vyjimecna situace, kdy se plni nemocnice lidmi, kteri odmitaji existujici prevenci a kvuli nim neni adekvatni pece pro vsechny, odklady se operace a vysetreni. Jsme kvuli takovym lidem zase v haji vsichni, at nesou zodpovednost za sve rozhodnoti. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 18:50

Lamicka A kdo bude rozhodovat jestli léčit někoho, kdo není očkovaný a zabírá místo někomu, kdo nechodil na preventivní prohlídky. Kdo bude důležitější? Takhle to přece řešit nejde, i když se to v téhle situaci nabízí. 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 18:50
Reakce na Kokoska:

Potrefenáhusa Dala bych jim zaplatit aspon cast nakladu na leceni. A myslim, ze tech ruznych urazu za normalniho bezcovidoveho stavu nikdy nebylo tolik, aby se kvuli tomu musely odkladat planovane operace.

​no v tom případě ale zaplatíme všichni, panč nemyslíme pozitivně a za svý choroby si do jednoho můžem sami! 

jinak se ohradím proti výrazu 'si platí zdravotní pojištění' to není si, platit pojištění je povinnost a neznamená to, že tam pak máte sumičku k vybrání na procedurách...

a za třeti, v soukromí jsem v komunikaci současný situace jak dlaždič, týká se mě to bezprostředně, ne z dálky, ale přát někomu smrt..to už je za mě moc..

A ještě, Regeneron není podpultovka, je to jen na objednávku a patřičně drahý a dává se to jen kdyz je to fakt indikovaný.  

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 18:53

Renusatko Otazka je, jestli se tak dnes uz nerozhoduje. 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 18:55

Ale taky mě to štve, myslím, že už to tu takový nemuselo bejt, kdyby se jen trochu chtělo, přijde mi, že lví podíl mají media, která teda s vidinou sledovanosti popřávala sluchu ruzným divnolidem. Mám jednoho hoaxera v blízkým okolí a to je teda děs. Je děsivý, jak strašně snadný je rozdělit společnost a přimět lidi k tomu, že se navzájem nenávidí a nemají daleko k násilí..