Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 20:42
Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 21:05

Čím si mažete ruce? Já mám na rukou tu kůži tak slabou, že mám obrovské krvavé praskliny na všech prstech kromě palců, na bříšku prstu zespodu. Zkoušela jsem na to modrou indulonu (hrozně svědila), L´Occitane krém s bambuckých máslem (přes den mi pomáhá z toho nejhoršího a hlavně ty ruce potom nesvědí), nesolené sádlo a na noc na ty praskliny mažu Hemagel. A ráno to začne všechno od začátku, ten Hemagel pomáhá aspoň trochu přes noc zatáhnout praskliny, ale přes den jak se ta ruka normálně hýbe, tak se ty praskliny začínají znovu otevírat + ta hrozná bolest při použití dezinfekce.

Online Jos
příspěvků moje polička 26. dubna 2020 21:10

Černá kočka Z ceho to proboha mate? Skvela je Bioderma Atoderm, mozna by pomohl lokalne Havlikuv prirodni zazrak, ale myslim, ze bez snizeni intenzity dalsiho vysusovani kuze dezinfekci to nepujde...Musite ji pouzivat? (prace ve zdravotnictvi atd...). Nebo aspon namazat ruce a nosit bavlnene rukavice...

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 21:13

Černá kočka Jak často ty ruce dezinfikuješ a myješ je i mýdlem? Nejde to omezit?

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 21:21

Černá kočka na tohle trpi moje mama, navic nesnasi cokoli parfemovaneho. Ma nejakou magistraliter mast od kožaře, nebo v klidnejsim obdobi z lekarny leniens mast. Ale musi to byt mast, krem neni tak ucinny.

49434 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 21:23

Černá kočka do otevrenych ran indulonu urcite ne a uz vubec desknfekci

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 21:34

Černá kočka Nedezinfikovat. Nemejt. Bavlněné rukavice jsou fajn i na pobyt venku a v práci. A na jakékoli špinavější práce latexové rukavice.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 21:36

Černá kočka mohla bych ti poslat domácí konopnou mast, jestli bys chtěla.

Online Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 21:51

Černá kočka ošetřila bych to přes noc Purelanem (100 % lanolin) a vyprdla se na tak intenzivní desinfekci/mytí. Nebo z čeho to máš? Mně úplně bolí to i číst!

49434 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 21:53

Pinot Noir na lanolin muze byt i alergie, hemagel do ran urcite lepsi

Online Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 21:56

viktorka_od splavu no ale když alergie není, tak je skvělý ;)

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 22:39

Děkuji vám všem za rady.

Jak to vzniklo asi tuším, mám takový tenčí typ kůže, plus zřejmě vlivem okolností se mi v únoru objevil ekzém na obou rukou, během tří dnů nabyl šílených rozměrů (dlaně, prsty i hřbety)  a abych nezešílela já tak došlo na kortikoidy. Mazala jsem to tím přesně pět dní,pomohlo to, ekzém zmizel tak rychle jak přišel, ale na kvalitě kůže se to dost podepsalo a dva týdny na to přišlo covidové šílenství kdy jsem měla trochu strach a  první dva - tři týdny myla a desinfikovala fakt poctivě a tím se dílo zkázy dokonalo. Sice jsem ty ruce i mazala, ale nestačilo to. A pak se objevily ty praskliny.

V tom mém původním příspěvku to bylo popsáno jenom stručně - teď už je to dva týdny, kdy dezinfikuju jenom v nejnutnějších situacích, na mytí používám Atoderm olej a na noc natřu praskliny Hemagelem, na to dám náplast, zbytek rukou sádlo. Na hřbetech mám tu kůži už fakt hezkou, kritické jsou ty bříška prstů, kde je ta kůže nejtenší a dost se tam napíná i při takových jednoduchých věcech jako je psaní na klávesnici nebo když vezmete do ruky hrnek.

tv Děkuji za nabídku, moc si toho vážím. Znám někoho v okolí kdo něco takového vyrábí, tak si hned zítra na zkoušku vyptám.

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 26. dubna 2020 23:44
Reakce na OliveOyl:

Renusatko To je podle mě ta dezinfekce vyráběná ze zabavenýho alkoholu, máme v práci, smrdí strašně 

​No ono záleží, co je použitý jako denaturační činidlo. Nemusí to nutně být zabavený alkohol.

Online Magráta
8142 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 08:14

999

Online 999
19893 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 08:46

Magráta :-))

Online Magráta
8142 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 09:08

999 ty tam máš otevřený okno :-)

Online 999
19893 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 09:10

Magráta Aneb najdi pět rozdílů :-).

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 09:50

Magráta 999 

Jsem zapátrala v hlubinách... rok 2007

Online 999
19893 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 10:00

coralline Vidíš a prázdno bez korony :-).

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 12:33
Reakce na barbucha:

​No vida. Takže není pravda, že lidi zanedbávají léčbu, protože se bojí jít k doktorovi, jak se tvrdilo.

​zrovna minulý týden umřel kolegyni otec na otravu krve po nějakém těžkém zánětu, protože mu bylo sděleno, že není třeba, aby chodil kvůli nepodstatné banalitě do nemocnice, a vystavoval se riziku. neznám přesné podrobnosti, ale vypadá to bohužel, že mu to doporučil lékař. i kdyby ne, a strašně se tam bál sám, tak prostě došlo k zanedbání péče a následné zbytečné smrti.

taky znám osobně člověka, který delší dobu zanedbával podle všeho boreliózu, protože měl obavu jít do nemocnice, aby nedostal covid. snad to bude jen borelióza, testy teprve běží.