Flegr na DVTV... já ho miluju ![]()
Koronavirus
A666 nepopiram, ze muze byt problem najit misto, kde cloveka prijmou, i kdyz je to na hlavu. Ale vasi se snazili a k doktorovi jeli, ze? A nenechali dedu svemu osudu. Ja nechapu ty pripady, kde clovek radsi nikam nejde, i kdyz je mu zle.
Tak jasně, protože to řešili anši, ne děda. Kdyby to měl řešit děda, tak nikam nejde...... A dovedu si představit dost lidí, které to odradí ![]()
Candance mně kdysi takhle po straně prozradili, že do té (dosaď jakoukoliv odbornost) odborné ambulance objednávají nejdříve za tři měsíce, protože do tří měsíců cokoliv buď samo přejde, nebo se stane chronickým (=zajištěný zákazník nadosmrti
Bože to jsou fakt pitomosti
. Já ti takhle po straně prozradím, že mám problém i u kamarádek sester, dostat se někam protekčně. Ty termíny prostě nejsou. My máme obsazené termíny 3 měsíce dopředu, 60 lidí každý den. Jediné volné místo každý den necháváme pro pacienty před transplantací srdce a to obsazujeme den předem.
Kokoska no, ono to taky záleží u těch doktorů kus od kusu. U mě to bylo naopak, všude jsem se snažila včas si zajistit péči a utíkali přede mnou, jako bych měla mor, a to i potom, co jsem měla negativní test.
Když jsem u tý svý doktorky byla naposled, jak jsem chtěla krevní testy, tak mne sice nakonec do ordinace pustila, ale nesměla jsem si sundat roušku z pusy, i když měla respirátor a ještě štít. A já jí jen chtěla ukázat ty bolavý koutky rozpukaný do krve, pusu zvenku i uvnitř plus jazyk plnej boláků a nehojící se ránu v nose. Chápu, že je to nechutný už z popisu, ale já jsem laik, nevěděla jsem, proč je mi hůř a hůř, proč se mi nic nehojí, proč jsem zelená a mám úplně černý kruhy pod očima, chtěla jsem radu, co s tím. Kdyby mi na tu pusu koukla a na ty bezbarvý rty, možná by jí jako doktorku napadlo, i z dalších potíží, že jsem teda chudokrevná jako prase.
Ještě že jsem ale nakonec měla ty odběry a musím říct, že s každým douškem toho železa je mi líp a líp a i tu koupelnu jsem už doklidila![]()
Jennyfor to je teda fakt kus... doktorky.
Jennyfor
Strašný.
Jennyfor Já to teď celkem slyším od pacientek hodně, že jim žádanku podávají pomalu pod dveřma a ještě oblečení jak na ARO
. A nedejbože se na ně podívat nebo je prohlídnout a sáhnout už vůbec. Zajímavé je, že jsou to většinou obvodní. V pátek jsem měla v práci doktorku z ORL. Dělají celou dobu, jen s rouškou a brýlema. Říkala, že ráda vidí, že u nás je to taky bez stresu a že doktor nesedí zabalenej v igelitu, na druhé straně ambulance.
Renusatko No ona mi ty žádanky taky ani nevytiskla, posílala mi je v ordinaci rovnou na mejl, i když jsem stála pár metrů od ní, recept na mobil jako e-recept. Žádanky jsem si měla doma vytisknout. Posílala to ve formátu jpg, jako obrázek. Tiskárnu sice mám, ale jak tisknu spíš v práci, tak zaschly barvy. Pokaždý jsem někam přišla s ipadem, tam po chvilce dohadování jsem přeposílala na jejich místní email a pak si to vytiskli přimo v těch odběrnejch místech.
Je to teda docela mladá ženská, tipla bych tak 40, ale je fakt, že nevím, jestli nemá nějakej problém, kterej by byl s kovidem neslučitelnej, nebo někoho v rodině, těžko soudit....
No, tak snad už mám vybráno...
Jennyfor Vytisknutou žádanku my třeba vůbec nemůžeme vzít. Musí na ní být originál razítko, kvůli pojišťovně. K tomu věku a potížím si myslím, že každej má důvod nic nedostat. Někdo víc a někdo méně, ale pořád jde o míru strachu. U nás třeba v pohodě ordinuje doktorka, která má 72
. Jinak taky doufám, že už to máte v rodině za sebou a vybrané a nebudete nic dalšího řešit.
Já se hlásím s updatem z Rakouska a ohledně testování a přejíždění hranic.
Pracuju ve Vídni, ale veškerou rodinu a přátele mám v ČR (kromě samba a Vinínka
), jezdila jsem tam každý týden, často i se sambem. Teď mám už dva měsíce utrum, ale maminka bude mít 60, strašně se mi stýská po malé neteři a synovci a navíc musí auto na technickou v ČR. Rozhodla jsem se tedy obvolat ministerstva obou zemí skrz nejasnosti a pustit se do testů a formalit. Jsem si jistá, že test bude negativní, protože už dva měsíce sedím naprosto sama pořád zavřená v bytě na malé vesnici u lesa na home officu a vrcholem mojí společenské sezóny březen/duben 2020 byly tři návštěvy potravin.
Rakouské MV mi potvrdilo, že si můžu udělat např. ve čtvrtek test v Rakousku, jet "na něj" v pátek do ČR a v neděli se na ten samý test vrátit. Bohužel nestačí jen mít potvrzení, co mi vystaví laboratoř, ale musím s tím potvrzením jít k doktorovi, který mi vyplní potvrzení ve formátu vyžadovaném rakouským MV (že mám negativní test z toho a toho dne) a pak české potvrzení v malinko jiném formátu o tom samém (ty dva podpisy mě budou stát asi 50 EUR). Dál si musím nechat potvrdit to "pendlerovské" potvrzení dvakrát - opět má ČR i Rakousko odlišný formulář a každá strana uznává jen to svoje. Škoda, že např. pro EU není nějaký jednotný formát pro tyto situace, že by se pak nemuselo všecko tisknout, potvrzovat apod. duplicitně.
S testy je to v Rakousku tak: obvolala jsem několik laboratoří, testy stojí od 120 do 350 eur. Někde dělají ten odběr sami (čekací doba na termín kolem týdne), někde berou lidi na počkání tzv. samoodběrem (i tak to je ten PCR test). Na to jsem se přihásila, poslali mi podrobný návod, že si mám koupit v lékárně takovou nádobku a speciální roztok. Pak je tam podrobný popis, jak dvě minuty tím roztokem kloktat ve všech polohách všech možných dutin (ten roztok má uvolnit látky z nosohltanu), po dvou minutách to člověk vyplivne do nádobky, zaveze do laborky a druhý den dostane online výsledek. Pak tedy musí začít shánět doktory, kteří ordinují a jsou ochotní dělat takováto potvrzení (u mě zafungoval asi 5. doktor).
Ale věřím tomu, že ještě před pár týdny, obzvlášť když byla ještě chřipková vlna a tady přibývalo 800 nakažených denně, bych se tak lehce na test nedostala... Rakousko testuje celkem srovnatelné počty jako ČR, jen o něco víc.
Jsem sama zvědavá, jestli projedu oběma směry, a pokud ne, tak na čem to ztroskotá :-)
JanieB Teda to je dobrá bojovka! Držím palec, ať všecko klapne bez problémů.
eM Děkuju ;-) Dám příští týden vědět, jak to celé dopadlo!
Je to hrozné, co jsi zažila. Já měla velkou ztrátu krve po prvním porodu, jenže v porodnici to neřešili. Kromě jiných problémů mi to asi taky způsobilo nespavost. Když jsem se řízením osudu dostala na odběr krve, už jsem si vyloženě přála, aby to byla ta anémie, protože to skýtalo naději, že se nacpu železem a bude mi zase dobře. Znáš to
. Tak ať je to už jenom dobrý.
Těhotenská průkazka zůstává v porodnici.
Tabea a u vás v Německu? se dělá rozbor krve v porodnici po porodu? Mě krev brali podle mě akorát poprvé, a ani to si nejsem jistá. Měla jsem velké krevní ztráty, dokonce jsem dostala transfúzi. Trvali na tom, abych tam brala železo, ale to jsem měla už od gynekologa.
Evaeva Jo, je to v propouštěcím protokolu (Hb). Průkazka je na dvě děti a matka ji dostane s sebou. Pak se do ní ještě zapíšou výsledky kontroly po šestinedělí, ale zůstane matce i po druhém dítěti. 
Tabea schválně jsem si vzala zprávu z druhého porodu, který byl bez komplikací, a o krvi tam nic není, akorát meditace při porodu a jeho průběh. A pak stav při propuštění, ale jen to co se dá vyšetřit pohledem/pohmatem. Poprvé po té krevní ztrátě jsem to železo brala ještě celé šestinedělí, ale to mi říkal můj gynekolog ne v porodnici.
Tabea je hezké, že ti ta průkazka zůstane, tady si ji některé kopírují, co vím. A je to samozřejmě i praktické.
už delší dobu jsem fakt naštvaná (nejen) na novináře a jejich šíření paniky. to už je snad šíření poplašné zprávy.
nadpis: britské děti trápí nová zánětlivá nemoc. hledá se souvislost s covid-19.
jednak už to "hledá se souvislost". tak až ji najdou, ať dělají tiskovky. nadpis budí dojem, že už jsou minimálně vyšší desítky případů. ale ve se článku dočtete, že zatím našli 20 (!) takových případů v celé británii (ale prý podobné případy jsou i ve španělsku! bojte se, možná je jich už dohromady na světě i 40), a jen asi u poloviny z nich bylo dítě i covid pozitivní. s ohledem na rozšíření covidu v uk je strašně zajímavé, že ho mají i nějaké nemocné děti.
co z toho vůbec můžou vyvozovat? tohle je prostě jen hledání senzací, pavěda a snaha být tím prvním, kdo informuje o nějaké nové komplikaci nebo prostě čemkoli, co by mohlo mít souvislost v covidem (a asi se stát slavným, nebo nevím, protože tohle přece nemůže solidní lékař nebo věděc, který zatím ví úplné prd, udělat).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY