Candance mně kdysi takhle po straně prozradili, že do té (dosaď jakoukoliv odbornost) odborné ambulance objednávají nejdříve za tři měsíce, protože do tří měsíců cokoliv buď samo přejde, nebo se stane chronickým (=zajištěný zákazník nadosmrti![]()
Koronavirus
viktorka_od splavu to je mozne, ja uz to chronicke mam a mam pocit, ze se neco pridruzilo a ted fakt nevim - resit nechat tak? Co kdyz to neco bude a co kdyz ne a vynadaji mi, ze v takove krizi tam lezu s kravinou.
Candance mně kdysi takhle po straně prozradili, že do té (dosaď jakoukoliv odbornost) odborné ambulance objednávají nejdříve za tři měsíce, protože do tří měsíců cokoliv buď samo přejde, nebo se stane chronickým (=zajištěný zákazník nadosmrti
Kam ty chodíš k těm doktorům ![]()
Teď to teprve nebude pravda, protože všichni mají výpadek příjmů a pokud nechtěj přijít na buben, budou rádi objednávat jak na běžícím pásu. Tak šup!
Potrefenáhusa naša zubárka robí len 3 hodiny denne, a len akútne stavy, dnes mal syn termín a zrušila ho.
Jiná Realita a zrovna vedle nekdo psal, ze se chtel objednat na vysetreni a neobjednali ho.
Ja nechapu ty smrti nasledkem otravy krve, myslela jsem, ze to ma dost jasne priznaky vcetne horecky. To snad by mohlo cloveka donuti nekam jit?
Problem je, ze s horeckou Te leckde odmitnou soetrit ze strachu pred Koronavirem. Muj deda mel ranu na prstu a horecky, mamka se ho snazila dostat na chirurgii a msuela obvolat 5 pracovist nez nasla takove, co ho vzalo...... A to slo o Prahu! S horeckou obvykle neprojdes triagi ![]()
P.S. Nakoenc se ukazalo,z e deda ma nejak zanet zerouci ksoti.... najednou byli vsichni ve spechu.....
barbucha co ja? ja se nebojim ze mi vynadaji
btw toto je vubec zajimavy fenomen.. boji se nekdo do obchodu, ze mu vynadaji ze si jde koupit nejakou blbost?![]()
Tak když to nepoznám já ani ty, tak proč pořád tvrdíš, jak ty lidi seděj doma a k doktorovi nejdou, i kdyby měli smrt na jazyku?
Spousta takovejch mimochodem ty testy (na který taky musej čekat, a taky dostanou termín) odkládá i ve zcela bezpečný době, protože nechtěj vědět, co jim najdou... to není strach z korony, to je strach z konkrétní informace.
Ale jinak ať si každej vyhodnotí dle svého, čeho se bojí víc: jestli sepse, rakoviny, tance svatýho Víta nebo covidu - proti gustu žádný dišputát.
protoze sena tohle tema vyjadruje dost doktoru, kteri vidi rozdil v tom, kolik pripadu zanedbane mrtvice najednou maji, jaks e jim zvysily pocty prasklych slepaku aj.
Treba ut e mrtvice doktor z jednoho velkeho centra rikal, ze tech fakt nejvaznejsich prubehu maji porad stejne, protoze ti lidi nejsou schopni funogvat. Ale tech stredne vaznych, kde cas taky rozhoduje ale kde ty priznaky nejsou tak strasne, jim cimd al tim vic chodi se zpozdenim, ktere v lecbe hraje velkou roli......
Jako jo, už jsem i snad tady zahlídla, že se třeba někdo bojí do nějakýho obchodu, protože si myslí, že na něj není dostatečně sofistikovaně oblečen!
Třeba čekaj, že to samo přejde
Ale je to možný, ovšem je to čistě rozhodnutí toho člověka... za to zdravotnictví nemůže. Některý lidi uvažujou dost zvláštně... do špitálu nebo ambulance by je nedostali párem volů protože korona - ale na ty testy se šli ochotně mačkat tělo na tělo na celej den!
barbucha z čeho usuzuješ, že je to tatáž skupina lidí?
barbucha Tak to nemusej bejt ty samý, ne?
A z čeho usuzujete, že tam nikdo takovej nebyl? ![]()
A666
Třeba čekaj, že to samo přejde
Ale je to možný, ovšem je to čistě rozhodnutí toho člověka... za to zdravotnictví nemůže. Některý lidi uvažujou dost zvláštně... do špitálu nebo ambulance by je nedostali párem volů protože korona - ale na ty testy se šli ochotně mačkat tělo na tělo na celej den!
Tohle berou statisticky, ze proste ty lidi obecne chodi pozdeji nez drive...... Jinak za tohle nemuze zdravotnictvi, za to muze panika vybuzena medii..... za co zdravotnictvi muze je, dkyz je problem sehnat misto, dke by soetrili cloveka s horeckou co nejspise nema covid (ma zksuenost o prispevek vyse)
Já nevim, ty postupy kterak zacházet s pacientem s horečkou si ale nevymejšlej jednotlivci ani jednotlivý ambulance nebo špitály, ty protiepidemiologický opatření vycházej z ministerstva a z hygieny.
S médii souhlas. Holt někdo jim věří každý slovo ![]()
A666 no když člověk má podebranou ránu, oteklou, červený flek kolem ní nebo pruh od zápěstí pod rameno (jen příklad, jak to může vypadat, nevím, jak to bylo v konkrétním případě), fakt by ho někdo odmítl ošetřit kvůli viru? I když možné je všechno, co já vím... Nezbyde teda než bídně hynout a pak poslouchat v médiích, že by se už taky mělo léčit i něco jiného než covid.
A666 no když člověk má podebranou ránu, oteklou, červený flek kolem ní nebo pruh od zápěstí pod rameno (jen příklad, jak to může vypadat, nevím, jak to bylo v konkrétním případě), fakt by ho někdo odmítl ošetřit kvůli viru? I když možné je všechno, co já vím... Nezbyde teda než bídně hynout a pak poslouchat v médiích, že by se už taky mělo léčit i něco jiného než covid.
Hele tady šlo o dědu, naši chtěli jet na jsitotu, ne objíždět nemocnice. Asi ve třech chirurgiích jim řekli, že by prostě neprošel triáží kvůli teplotě (lhostejno, že by měl , jedni poradili Thomayerku, kam naši vollai a dozvěděli se že jo, že by ho ošetřili, ale kvůli dlouhým čekacím dobám to nedoporučujou. nakonc doporučili polikliniku, která opravdu dědu ošetřila. Jinak ta ranka nebyla očividně zanícená, dědu chodí převazovat sestra a nevšimla si toho. Ale mamka tam něco viděla a nakonec se ukázalo, že to byla pravda....... Děda je navíc diabetik, ty nohy má celkově nic moc.
Jako onos e to fakt snáze hodnotí, dkyž žádný takový příběh v okolí nemáš. taky jsem se divila..... Zrovna na chirurgii můžeš mít x-důvodů proč jít s horečkou......
Pinot Noir Potrefenáhusa
Když je evidentně změna v obecném trendu (že to ti specializovaní lékaři sami zaregistrovali) tak by byla fakt náhoda, kdyby ta změna trendu byla dána tím, že zrovna těmi potížemi trpí zrovna definovaná skupina lidí co by ji ani normálně nedostali k doktorovi ani heverem.....
Tohle evidentně nejsou ojedinělé případy, ale možná začala mrtvice a zánět slepého střeva najednou psotihovat zrovna všechny ty, co mají problém dojít k doktorovi i normálně ![]()
A666 nepopiram, ze muze byt problem najit misto, kde cloveka prijmou, i kdyz je to na hlavu. Ale vasi se snazili a k doktorovi jeli, ze? A nenechali dedu svemu osudu. Ja nechapu ty pripady, kde clovek radsi nikam nejde, i kdyz je mu zle.
Kokoska Já si umím představit, že pokud ten nemocnej člověk žije sám, rodinu nemá nebo je daleko, tak nemá sílu tohle řešit. A nemusí bejt ani starej, stačí, že je mu hodně blbě. Pak leda volat rovnou záchranku, ale to mu je třeba zas blbý. Nebo se v tom stavu vypravit někam naslepo a doufat, že ho nenechají ležet před nemocnicí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY