Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. prosince 2021 15:43
Reakce na wendulka:

Na infolince Synlab mi teď místo vysvětlení taky řekli, že to mám zkonzultovat s PL.

wendulka ja myslim, ze timhle si hezky odpovidas, proc by si laici nemeli nechat delat protilatkovy testy, sami je vyhodnocovat a delat podle nich rozhodnuti o ockovani...

Je dobre, ze ses rozhodla jit na treti davku co nejdriv.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 06. prosince 2021 15:49

711990

Já si teda nechávám interpretovat všechny lakatske zprávy. To je úplně jiný svět, vůbec se v tom neorientuji. Myslím, že kdokoliv bez anamnézy nebude schopen interpretovat jakýkoliv laboratorní výsledek. Resp. léčí se pacient je laboratorní výsledek.

Třeba jednou se PL mých dětí do telefonu tak sama pro sebe zmínila, že starší má zvýšený cholesterol. Trochu jsem se vyděsila a když jsem konzultovala tetu, taky pediatra, řekla mi, ze je to u pubertálních děti vcelku normální stav a není potřeba to řešit, pakliže něco dalšího je nějak. Při pohledu na ten vysledek by to u dospelého už k řešení bylo, podstatná byla anamnéza. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 06. prosince 2021 16:06

711990 

Jj, přesně k tomuhle jsem se chtěla dobrat.

Mít černé na bílém, že u nás očkování funguje i proti deltě, možná trochu efektivněji než u jiných, ale po tom půlroce už to pozvolna klesá, takže těch 9 měsíců je v našem případě asi optimální, pokud chceme zůstat imunní. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 06. prosince 2021 16:23
Reakce na Kokoska:

andulka01 pockej na novou vladu, ta bude mit s hlavni hygienickou shodu. 

​Pochybuju. Válek už se vyjádřil, že bude vyměněna, že se má věnovat výživě.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. prosince 2021 16:39

Sweet Potato to je uplne skvelej rozhovor, zrovna jsem chtela psat, jestli by ho nekdo nemohl odemknout!

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 06. prosince 2021 17:20
Reakce na brrr:

moonlight Online aspoň k těm vánočním hodinám moc nesvádí

​U nás online výuka rovná se žádná výuka, ve smyslu, že syn to absolutně nevnímá. Ale já nebojuju za delší prázdniny, to vůbec. Taky jsem to brala negativně, ale pak jsem si uvědomila, že ty poslední dny fakt skoro moc nedělají. Ale syn je větší, nemám problém s hlídáním. Teď jsem si uvědomila, že maj jet hned ten týden po novým roce na lyžák... tak to by měl vlastně tři týdny volno, to už je dost! Tedy jestli lyžák bude...

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 06. prosince 2021 17:52

Sweet Potato to jsem nezachytla. Nicmene to nevyvraci moji domnenku, protoze jiste si tam nenasadi nekoho, kdo bude mit protichudny nazory.

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 06. prosince 2021 18:10

Evaeva změnili pravidla- očkovaný musí po rizikovém kontaktu za 5-7 dní na PCR test, do té doby podléhá údajně tzv "lékařskému dohledu"- přísnější požadavky proti šíření infekce např stran respirátoru- nevím, jak konkrétně- mně po 2 letech ve zdravotnictví prakticky přirostl k obličeji, sundávám ho jen venku, kde nejsou lidi... pokud člověk není někým pozitivně testovaným udán jako rizikový / významný kontakt, tak je jen na něm, jak se k tomu postaví. Já jsem alespoň takto byla instruovaná, když mi volali z hygieny pro pozitivní testy u dětí. Do práce jsem stejně nechodila, zůstala jsem na očr, protože muž byl týden KO a ještě se z toho nevyhrabal.

a tady odbočka pro wendulka k boosteru- oba jsme s mužem očkovaní hned v únoru, já jsem stihla booster 29.10., on se zatím jen objednal a pak nám děti přinesly covid ze školky/školy (čert ví- škola testuje antigenně a naše firemní školka po záchytu u učitelky žádnou karanténu ani testy neprovedla ). Muž má mírný průběh, který ale i tak stojí za houby a já zůstala zdravá- 2x negativní test, zatímco starší dítě s nudlema a kašlem na nás prskalo týden před pozitivním PCR a s mužem sdílím lože v dobrém i zlém. Vzhledem k tomu, že byli všichni tři nakažliví dost dlouho před pozitivním testem u muže, jsem se pak už neizolovala (3+kk, někdo se o ně musel postarat a navařit...). Covid jsem prokazatelně v žádné předchozí vlně neprodělala a na protilátky se vykašlala. 

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 06. prosince 2021 18:27
Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 06. prosince 2021 19:00

Dnes jsem volala na onkologii, abych se domluvila co dál. Mezi řečí mi sestra řekla, že očkování mě nejenom že nechrání před covidem, ale ani před těžkým průběhem. Nevím, co si mám o tom všem myslet, nevím, čemu mám věřit. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 06. prosince 2021 19:28

Sweet Potato 

Jj, on v podstatě potvrzuje to, co jsem z těch výsledků dvou testů sama zjistila, že až vlastně teprve teď tím blot testem mám trochu konkrétnější představu, jak na tom jsem a jsem za to ráda.

marieu 

Chápu, ale já jsem odjakživa zvědavá no.

Tak teď už vím, že i kdyby se platnost nezkratila, stejně bych na ten booster na základě dnešního výsledku šla.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. prosince 2021 19:31

Dalia na to jsou celkem jasné statistiky, že před těžkým průběhem očkování chrání.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. prosince 2021 19:32

marieu máš pravdu, na to jsem úplně zapomněla, že to změnili.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 06. prosince 2021 19:33

Dalia myslim, ze nekde padlo, ze rizikove skupiny muzou mit horsi prubeh i pres ockovani. Ale ty uz jsi z toho venku, ne? A rekli ti, co dal?

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 06. prosince 2021 19:34

Dalia Věř statistice, ne plácnutí jedné sestry.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 06. prosince 2021 19:36
Reakce na Dalia:

Dnes jsem volala na onkologii, abych se domluvila co dál. Mezi řečí mi sestra řekla, že očkování mě nejenom že nechrání před covidem, ale ani před těžkým průběhem. Nevím, co si mám o tom všem myslet, nevím, čemu mám věřit. 

​Jo, tak tomuhle se říká informace přímo od odborníků! Šílené, a smutné o to víc, že se ti tohoto doporučení dostane na zdravotnickém pracovišti, kam chodí pacienti z nejohroženějších. Jak už jsem psala, maminka (84 let) při hospitalizaci chytla covid. Očkovaná dvěma dávkami, průběh z těch hodně mírných - jeden den zvýšená teplota a kašel, další dny už veškeré příznaky ustoupily.

Ze svého okolí znám další případy, kdy očkovaní onemocněli - ale průběh nebyl nijak dramatický, nikdo neskončil ve špitále. 

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 06. prosince 2021 19:44

Dalia sestřička místo těch blbejch keců tě měla vzít už minulej tejden na ty monoklonální protilátky!

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 06. prosince 2021 19:45
Reakce na RoSa:

Dalia sestřička místo těch blbejch keců tě měla vzít už minulej tejden na ty monoklonální protilátky!

​Moje řeč!

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 06. prosince 2021 19:46

Kokoska Za týden mám zase zavolat. Když už budu dobrá, začnu zase užívat protinádorový lék. Jinak nic. 

Teploty od pátku nemám, ale kašel stále a rýmu taky.