Evaeva změnili pravidla- očkovaný musí po rizikovém kontaktu za 5-7 dní na PCR test, do té doby podléhá údajně tzv "lékařskému dohledu"- přísnější požadavky proti šíření infekce např stran respirátoru- nevím, jak konkrétně- mně po 2 letech ve zdravotnictví prakticky přirostl k obličeji, sundávám ho jen venku, kde nejsou lidi... pokud člověk není někým pozitivně testovaným udán jako rizikový / významný kontakt, tak je jen na něm, jak se k tomu postaví. Já jsem alespoň takto byla instruovaná, když mi volali z hygieny pro pozitivní testy u dětí. Do práce jsem stejně nechodila, zůstala jsem na očr, protože muž byl týden KO a ještě se z toho nevyhrabal.
a tady odbočka pro wendulka k boosteru- oba jsme s mužem očkovaní hned v únoru, já jsem stihla booster 29.10., on se zatím jen objednal a pak nám děti přinesly covid ze školky/školy (čert ví- škola testuje antigenně a naše firemní školka po záchytu u učitelky žádnou karanténu ani testy neprovedla
). Muž má mírný průběh, který ale i tak stojí za houby a já zůstala zdravá- 2x negativní test, zatímco starší dítě s nudlema a kašlem na nás prskalo týden před pozitivním PCR a s mužem sdílím lože v dobrém i zlém. Vzhledem k tomu, že byli všichni tři nakažliví dost dlouho před pozitivním testem u muže, jsem se pak už neizolovala (3+kk, někdo se o ně musel postarat a navařit...). Covid jsem prokazatelně v žádné předchozí vlně neprodělala a na protilátky se vykašlala.