Hanka H Tak už při prvnim očkování doktorka ( moje praktická doktorka očkuje, což mi velmi zjednodušuje život) říkala, že očkování neznamená, že covid nedostaneme, ale neměli bychom na něj zemřít.
Koronavirus
Dalia To si teda myslím, že je pěkný nesmysl
. Ohrožená skupina rozhodně jsi, nemyslím, že bys bez očkování měla tak dobrý průběh, vzhledem ke všem dalším okolnostem.
Dalia To si teda myslím, že je pěkný nesmysl
. Ohrožená skupina rozhodně jsi, nemyslím, že bys bez očkování měla tak dobrý průběh, vzhledem ke všem dalším okolnostem.
Přesně tak. Kdyby Dali ty dvě dávky nechránily před těžkým prubehem, jen těžko by to zvládla doma s ohledem na její zdravotní stav.
Renusatko Představa, že jsem očkování absolvovala vlastně zbytečně se mi vůbec nezamlouvá. Nečekala jsem od ní takový názor.
Dalia tohle je fakt trestuhodný vyjádření, od tý sestry ![]()
wendulka zvědavost chápu, já jsem sice očkovaní (2.dávku speciálně) snášela blbě, ale nechtělo se mi zatěžovat sebe odběrem (jsou dny, kdy nestíhám v práco ani pitný režim) a systém analýzou a administrativou... věděla jsem, že prostě půjdu na nejdřívější termín, když jsem viděla, co se od září/října děje, ačkoliv jsem původně zvažovala, že vyčkám do nového roku, jestli se pak záhy neobjeví nějaká novější s větší účinností vůči mutacím.
Dalia jedna moje známá, lékařka, je ostře proti očkování. Mezi lékaři prostě jsou takoví i makoví.
Můj příspěvek do statistiky: u muže v práci teď řádí covid, a to se tam setkávají jen 2x týdně, první to (podruhé) chytli neočkovaní, pak někteří očkovaní, neočkovaní nepracují, jeden z nich je na kyslíku v nemocnici, očkovaní mají lehký průběh a pracují z domova. Věková skupina 30-45.
(Manžel negativní a požádal o full time HO.)
Tak já obě dávky snesla celkem dobře, druhá byla mírně horší, ale pořád nic dramatického. To v tomhle ohledu nemám ze třetí obavy. Nicméně já jsem si právě původně taky myslela, že bych s přeočkováním mohla počkat na nějakou účinnější verzi na nové mutace, no ten dnešní výsledek mě vyvedl z omylu, že by se mi vyčkávání mohlo pěkně vymstít
.
Blbý je, že ty obecné testy na protilátky podstupuje řada lidí v domnění, že jsou stále chráněni i proti deltě
. Vím, že Vojtěch se to nějak pokoušel vysvětlit, ale moc se mu to nepovedlo. Já to vlastně trochu lépe pobrala taky až dnes
.
wendulka ona celá ta komunikace stran epidemie, covidu, vývoje, opatření a vakcín je velký špatný. Ale opravdu velký, který těm popíračům vydatně nahrává. Zbytek společnosti je otrávenej a pokud se očkuje, tak jen z donucení okolnostma, ergo tak trochu povinně. Je to celý napikaču a pro mě zcela nepochopitelně to ani po dvou letech nejni lepší. Víc k tomu skoro nemám, co bych dodala.
černá káva Buď ráda za takovou praktickou doktorku - ta moje nefunguje od začátky korony téměř vůbec. Telefony nezvedá - má vypnuté zvonění - prý aby mohla v klidu ošetřovat pacienty. A nedávno, když jsem byla nucena OSOBNĚ !!! jít si pro předpis na léky (po týdenním marném pokoušení vyřídit to ereceptem) mi důvězně sdělila, že jí "tam furt někdo leze".
Prostě adeptka na ordinaci "Na Mýtince"!![]()
No já včera mluvila s jedním manželským párem a jejich dospívajícím synem, co jsou čerstvě po covidu. Paní a synek zvládli v pohodě. Pán oči úplně podlitý krví
, to jsem dlouho něco takového neviděla. Přiznal, že má po covidu zhoršený zrak a koordinaci některých pohybů jako třeba, že místo šipky do vody, kterou dřív zvládnul normálně, dal placáka. Ale předpokládá, že se to brzy zlepší a očkovat se samozřejmě neplánuje ani nadále a nevidí problém. Tak asi tak
.
wendulka včera ve 168h byli taky zajímavé typy. Jeden neočkovaný relativně mladý odpírač ležící v nemocnici nevěří, že ta oddělení předělaná na covidaria nejsou úplně prázdná například.
wendulka musím říct, že jsem doopravdy zaskočená, jak strašně zvláštní ta nemoc je. Infekčnost, paleta příznaků, průběh, dlouhodobý dopad na zdraví, závažnost od nuly po sto... Někde jsem četla Konvalinkovu citaci, jak ten virus dokonale balancuje na hranici mezi banalitou a katastrofou. Jak v osobním tak celospolečenským měřítku- chce se mi dodat.
marieu to je dost přesný
Zrovna včera jsem četla něco o tom, že jako problematická může být roztroušená skleróza, která zatím není vedená oficiálně na seznamu kontraindikací, no v některých případech může vyvolat nežádoucí reakci a blbě se to prý v tuhle chvíli dokazuje. To by určitě chtělo vyřešit a ten seznam kontraindikací upřesnit. Jinak ale v mém okolí spolehlivě převažují samé "důvody" k neočkování.

RoSa Koukam na ten rozstrel a hned je tam dalsi s mym kamaradem Mark Baker co mu vysla ted kniha o Praze ![]()
Jsem se zase vytočila. Přišel email ze školky, že se školka zavírá protože většina dětí byla v kontaktu s asistentkou která má pozitivní PCR. Žádné podrobnější info, kdo s ní byl v kontaktu a kdo ne, do teď jsem netušila že má naše školka nějakou asistentku, takže ani nevím jak vypadá, jestli třeba při spojování tříd byla s dcerou nebo ne. ![]()
To lepší bylo v druhé půlce emailu a to informace, že jsou s covidem už dva týdny nemocné jedna učitelka s kuchařkou a řada dalších dětí je pozitivních.![]()
Jako to je takový problém dát toto vědět rodičům zavčas? Když už to neřeší hygiena že jsou některé děti ve třídě pozitivní, tak aspoň ta ředitelka by to mohla napsat pro info, ať s tím rodiče naloží podle sebe. Podle přehledu na seznamu je v té obci brutální ohnisko, prakticky každý 10 je aktuálně nakažený. Achjo
wendulka Zrovna včera jsem byla na pinec s kamarádkou, její maminka má RS, má za sebou teprve první dávku, právě protože se bála, no dostala brutální virozu, tak teď odkládá druhou :-/
No a náš kamarád, čtyřicátník, covid celá rodina, včetně dětí a tchánů (všichni žijí společně), ve čtvrtek odvezli tchána do nemocnice, v pátek zemřel, rychlá jízda. :-(
Tak jsem volala dětské kvůli něčemu jinému, zeptala jsem na to očkování dětí. A odpověď očkovat, na nic nečekat!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY