Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Garfie
28622 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 12:45

nonemy Kde žiješ? Mně to tak nepřipadne, když pominu pár antivaxerů, tak mám v okolí většinu lidí naočkovaných, pro povinné očkování jsou z nich asi tak tři, jeden z nich je trochu nepříjemný, když dojde na téma. Jinak nějaké přestřelky znám jen ze soc. sítí. 

Už to dočítám, jde ti o postup vlády. Ano, souhlasím, zdá se mi to trochu nekoncepční.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 12:53

nonemy promin, nevedela jsem ze myslis vladu:D k tomu fakt nemam co rict, nevim na co myslej:D

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. prosince 2021 12:56

nonemy S tim, co pises, taky souhlasim. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 12:56

nonemy velké hovno věděli lidé o moru ve středověku. Platí,že pořád bychom chtěli vědět víc, ale celkově víme o víru dost na to, abychom ho s přehledem zvládli. Kdyby....

Že vakcína pomáhá (ale take překonání infekce) je dnes dobře podloženo daty. 

Já mám pocit,že lidi neumí žít s nejistotou, žádné očkování nefunguje na 100% a vakcíny na respirační virózu mají to skóre ještě horší. I 60 procent by byl v linulosti úspěch. Taky to nemusel být koronavirus ale virus podobný HIV a neměli bychom vakcínu dalších deset let a místo sto lidí denně by dnes umíralo tak 300.

Ale jasně můžeme si říct,že zlí, zlí vědci a zlé zlé Pharma firmy.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 13:01

nonemy částečně souhlasím, částečně to očkování, které padlo do léta bylo dáno tím, kdy byly k dispozici první vakcíny. I z pohledu zpětně bylo výhodné začít ti nejstarsi očkovat co nejdřív, navíc se na očkování stali fronty, takže o žádném tlaku nemůže být řeč. 

Ta třetí dávka mě taky sejri, na druhou stranu, teď vyprší ten interval u starších lidí, kteří se šli očkovat jako prvni a tam to určitě velký význam má ( zas jsou na to data). Než vyprší i většině střední generace, tak se zas trochu posuneme a uvidí se.

Těch devět měsíců není výmysl našich politiků, je to konsenzus na úrovni EU kvůli cestování a v horizontu měsíců se dá čekat další úprava 

Takže bych se teď vůbec netrapila tím,co bude na jaře. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 13:04

continuity Nevím, na co reaguješ, asi sis tu matematičku neposlechla. Ta je pro očkování, jen tvrdí, že je stále málo dat pro posouzení, co je nejlepší pro kterou věkovou skupinu. Např. mi přišlo zajímavé, že se zatím vůbec neví, zda má očkování pozitivní vliv i na dlouhodobý covid. Pro mě je to nová informace, kterou nijak nehodnotím, protože prostě nevím.
A to že se toho o covidu spoustu neví, není žádná ostuda vědy, ale je to úplně pochopitelné, jen se o tom musí mluvit a mluvit o tom neznamená automaticky anti-očkování názor.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 13:05

continuity jo s tím souhlasím a stavím se k tomu v současnoti stejně: počkat co bude, protože se to ještě stokrát všechno změní

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 13:12

I tací žijí mezi námi...

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 13:13

nonemy reaguji na tvůj post. to, že toho spoustu nevíme, přece neznamena, že víme hovno. A pro některé lidi to dokonce znamená, že by se mělo s řízením pandemie počkat až budeme vědět víc. Co je tak přibližně navěky. 

Navíc, je tam takové zkreslení, že když nechám naočkovat dítě, a ono bude mít řekněme tu myokarditidu, tak jsem mu já aktivně ublížila. Jenomže, když nedělám nic, tak ho pasivně vystavuji víru a všem s tím spojeným následkům. Akorát, když bude mít COVID s těžkým průběhem, tak si to snadněji omluvim nějakým osudem. 

Pro mnoho lidí je eticky přijatelnější neudělat nic, ale je to v našem nastavení. Je to už dobře popsané. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 13:21

continuity tak to bylo jen schválně přehnané slovo. Ale zase by se to mělo vyhodnocovat s rozmyslem. U seniorů čas není a nikdy moc nebyl. U dětí už teď čas je, protože už je promořit nechali. Takže nevidím důvod např. teď hromadně očkovat děti.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 13:27
Reakce na nonemy:

A mně už zase neskutečně leze na nervy ta přehnaná adorace očkování. Kdo věřil, naočkovaný je, ale tento hon už nemá valný smysl. Jako, kdo očkování neblahořečí do nebes, ale vyjádří byť sebemenší pochyby, tak je hned kamarád Landy a věří v čipy, kdo nenaočkuje všechny kojence v okolí, tak je třídní nepřítel a kdo si nedá 35. dávku, tak je idiot ohrožující svoji babičku. Budu muset někam do diskuzí na novinky, abych to trochu vyvážila, i když to v rámci zachování psychického zdraví normálně nedělám :)

​Souhlas. Také mě štve černobílé vidění. 

Offline Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 13:29

Já pořád o očkování svých dětí nejsem rozhodnutá.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 13:29

nonemy ale tak děti si snad každý očkuje podle svého uvážení. Dokonce mají děti do 18 let výjimku z těch vládních omezení pro neočkované. Tam o žádném nepřiměřenému tlaku může být řeč. Pokud vadi i pouhá nabídka vakcíny ( a na seznamu vadí), to už fakt není problém vědců.

Je to problém politiku, ale ne takový jak si většinově myslíme.  protože ty hejty a dezinformace vždy začínají od placených ruských nadenniku. A ti rozhodně nestudují žádné statistiky, ale píšou to, co jim někdo řekl, že mají psát. Od nich to pak přebírají ti méně vyzbrojeni rozumem. Vláda absolutně selhává v dezinformační hybridní válce, málo se o tom mluví a ještě méně ví. Většinu práce dělají dobrovolníci jako čeští elfové. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 13:37

Pinot Noir já jsem rozhodnutá napřed dát ty povinný a pak to znovu zhodnotit s lékaři, kterým věřím a kteří dceru znají. 

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 13:39

Pinot Noir Já nevím od kolika je teď ta vakcína schválena? Od 5 let?

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 13:42

Karja od pěti

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 13:43

nonemy Jo, já jsem přešla z té třetí dávky, která mi vychází na konec dubna. Asi se nechám vysocializovat že společnosti. Já to chápu, že asi nejde pak naočkovat třeba 8-9 milionů ockovatelnych lidí úderem sezóny, ale tohle mi vadí, protože pro mě osobně to nema žádnej velkej přínos, už by to nebylo zdravotní rozhodnutí ale vyloženě jakési spolecenske. No uvidíme, co se pak na jaře změní/nezmění a co budeme vědět víc. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 13:43

continuity Podle svého uvážení a nabídka je naprosto v pořádku. Co už vnímám negativně je, když nějaký doktor zmíní, že by byl u dětí opatrný a očkoval kromě zájemců jen indikované případy a je často osočen, že je apriori proti očkování a pomalu by měl vrátit diplom. Přitom si myslím, že zrovna toto je na rodičích, měli by dostávat co nejvíce informací, i ty negativní, a rozhodnout se sami.

A co se týká ruských dezinformátorů, o tom vím, a absolutně souhlasím, že v tom naše vláda selhává úplně totálně, a taky to je jeden ze zásadních důvodu, proč  jsme jedni z nejhorších na světě.  

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 13:44

continuity Tak jsem ráda, že nad tím nemusím teď přemýšlet, a za dva roky budeme zase chytřejší! Snad teda už! 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 07. prosince 2021 13:46

Karja prosím tě, to fakt teď neřeš, co bude někdy v dubnu. Vůbec to teď není relevantní. Stejně jako přemýšlet, co s očkováním děti 5-. Než bude důležité mít na to nějaký názor bude tady další mutace, spousta nových dat a kdoví co ještě.