continuity Jj, přesně tak to vnímám.
Koronavirus
Karja Jo, přesně tyto nelogičnosti mi vadí. A příští podzim se zase budou strašně divit. Ale možná budeme mít naočkované hasiče, heuréka.
continuity Tak jsem ráda, že nad tím nemusím teď přemýšlet, a za dva roky budeme zase chytřejší! Snad teda už!
Jen jestli budeme už chytří dostatečně! ![]()
Pro mimina bude ta vakcína asi dřív, ale než se to sem dostane, naočkují v USA 5 milionů batolat.
Karja syn bude mít pět příští zimu a budu se rozhodovat nejspíš podle stavu epidemie. Kdyby mu bylo pět teď (a neprodělal kovid), tak ho naočkovat dám, v dubnu bych ho očkovat asi nenechala. Zatím uvažuju takhle. Muž má na třetí dávku nárok někdy v lednu, tak ten na ní nejspíš půjde. Mě díky kovidu vychází další někdy na červen a to asi odložím do podzimu, podle toho jaká bude situace.
Sairon to je teda drsný s tou školkou. Když byl syn pozitivní, ředitelka jeho třídu zavřela do dokud neuplynula ta sedmi denní lhůta, mezi tím se vyjádřila hygiena a ona pak pro návrat požadovala negativní test. Taky bych čekala, že informují rodiče, vždyť to nemusí být nic konkrétního, stačí vaše dcera byla dne xx pravděpodobně v kontaktu s pozitivním.
moonlight na Slovensku budú vianočné prázdniny presne 3 týždne , lyžiarske a pod. zrušené, a boh vie, či sa do škôl po prázdninách vratime.
letfenixa tady se školy nezavřou, protože to slibili. Chtělo by se říct, i kdyby čert na koze jezdil. Jenže on už jezdí.
Jinak se COVID ve skutečnosti školách vůbec, ale vůbec nešíří. Incidence na 100 tisíc.

continuity je to brutální. Ve školce naše ředitelka zjišťovala možnost testování a vyšlo z toho, že pokud to nebude povinný, nemá to vůbec smysl. Antigen je nepřesný, je tam veliké procento falešně pozitivních výsledků a dítě je půl týdne doma zbytečně. Pcr zas kdyby se testovalo v pondělí ráno, tak musej být do výsledků s rouškama, aby se zamezilo nutnosti karantény pro spoluzaky a to je ve školce nereálný.
continuity z toho grafu je pěkně vidět, jak to děti přenáší na rodiče
Evaeva no přesně, maximum je u těch dětí, co se nemůžou očkovat a zároveň je rodiče nemůžou jen tak nechat doma. 6-11 let.
To je ještě zajímavý pohled, když se bavíme o očkování dětí.
continuity Aj na Slovensku minister sľúbil, že školy nezavrú. A už to neplatí. Najnovší návrh, ktorý má ešte schváliť vláda - druhý stupeň ZŠ a SŠ majú od pondelka 13. 12. prejsť na dištančnú výučbu. V niektorých okresoch podľa rozhodnutia hygienikov prešli 2. stupeň ZŠ a SŠ na dištančnú výučbu už od začiatku decembra, v niektorých od 6. 12., tento týždeň je dištančná výučba na všetkých SŠ a druhom stupni ZŠ v cca 30 okresoch. Predtým boli v karanténe iba príslušné triedy, príp. celé školy, ak bola situácia v škole zlá.
Na väčšine fakúlt na univerzitách sa realizuje tento akademický rok dištančná výučba už od začiatku novembra. Priznám sa, že mi už dištančná výučba lezie na nervy. Učím na univerzite, od 8. marca 2020 doteraz som učila prezenčne cca dva mesiace, od 20. 9. 2021 do 5. 11. 2021. Celý minulý akademický rok, od septembra 2020 do júna 2021, sme na našej fakulte učili online, prednášky, semináre i cvičenia, prezenčnú výučbu mali iba prváci na bakalárskom stupni, aj to cca 3 - 4 týždne v septembri a začiatkom októbra 2020. Aj väčšina štátnic sa konala iba online formou.
letfenixa Uvidíme, jak to u nás bude. Všichni se tváří, že je vše ok, prázdniny navíc nebudou, lyžáky budou. Na Slovensku ani skiareály neotevřou? Asi, ne když máte lockdown, co. Já bych tak jela do Tatr. Lomnice nebo na Chopok, až bych brečela.
continuityMělo se očkovat povinně už v létě, včetně dětí od 5 let.
Kan vakcína pro děti od pěti let dostala registraci EMA minulý týden. Vakcína bude v nás a v celé dostupná v týdnu od 13.12.
Američani už očkují nějaký měsíc, ale taky je Pfizer jejich firma, takže mají dávky, a v USA požádala o registraci mnohem dřív.
continuity To je právě to blbý.
continuity je to brutální. Ve školce naše ředitelka zjišťovala možnost testování a vyšlo z toho, že pokud to nebude povinný, nemá to vůbec smysl. Antigen je nepřesný, je tam veliké procento falešně pozitivních výsledků a dítě je půl týdne doma zbytečně. Pcr zas kdyby se testovalo v pondělí ráno, tak musej být do výsledků s rouškama, aby se zamezilo nutnosti karantény pro spoluzaky a to je ve školce nereálný.
Tohle máme ve škole a myslím, že díky tomu pořád jedeme v řádu jednoho nemocného. Ve školce si to ale neumím představit. I v té škole je to spíš v rovině sci-fi, že udrží ty děti bez kontaktu v respirátorech. No v každém případě se jim to tam nijak nešíří.
Kan no jenže to fakt příliš urychlit nešlo, to není ničí lemplovstvi. I ta vakcína je jiná.
já si myslím,že můžeme být šťastní,že vůbec nějaké použitelné vakcíny máme. před deseti lety bychom na tom byli podstatně jinak. Je to fakt obrovské štěstí v neštěstí, že z těch mnoha projektu vyšly zrovna ty, co byly také nejrychlejší. Proto mi přijde to skuhrani, že se moc tlačí na očkování jako stížnosti člověka, co se právě přežral na oběd.
Ad očkování u dětí-mně pomohl k rozhodnutí dílem ten rozhovor s tím biologě z ÚHKT, Obrem, co ho tu někdo odemkl z Deníku N., za což velmi děkuju. (Takhle si představuju, že k epidemii/očkování komunikuje vláda) a větším dílem okolnosti. Oběma dětem končí v pátek izolace. Škola je pochopitelně covidem prolezlá, školka strčila hlavu do písku, netestuje se, karantény po záchytu nebyly. Po infekci máme možnost počkat si půl roku na zkušenosti s očkováním (ve špitále u nás se děti budou očkovat) a v létě nechám starší naočkovat. Ten rozhovor velmi doporučuju, v rámci informačního marasmu a zahlcení veřejnýho i online prostoru krávotinama, je to úplně vyjímečný počin.
continuity já si ten článek četla až teď, předtím jsem o tom člověku - bohužel - nikdy neslyšela, předpokládám nicméně, že podobně jednoduše, srozumitelně a jasně bude psát i na fb... akorát já mám momentálně fázi, že s celým fb seknu, takže bych i k tomu jeho obsahu neměla dál přístup. Nicméně tohle je v rámci veškeré komunikace včetně strany odborné veřejnosti nadstandardní a jsem za to fakt ráda.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY