Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 15:15

barbucha poptám se. Ale tady jsou tři PL a nejstarší nedávno zemřela, měla pacienty ještě starší než byla ona sama, a ti teď všichni zavalili ty zbývající dva doktory, tj. i toho mého. Tak nevím, jestli přitápět pod kotlem.

Offline 999
19892 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 15:29

ionicera Dali to tam po pěti měsících i mladším.

Offline notna
9528 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 15:33

Že si radí antivaxeři, jak obejít pravidla, mi nějak přišlo u nich normální. Že se tady bude taky radit, jak obejít pravidla, ale jiným směrem, to mě teda vůbec nenapadlo Jsme v podstatě všichni stejná sebranka

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 15:51

Evaeva ionicera Evaeva ja se omlouvam, neuvedomila jsem si, ze ten odstup od druhe davky je pro me jiny nez pro vas mlade.

Ale stalo by to za optani, uz jsem tu psala, ze moji sestru naockovali driv nez me, i kdyz mela druhou vakcinu pozdeji. Ale bylo to tady na venkove, odchytli ji, kdyz vezla mamku na tu treti.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 15:52

notna tak hodilo by se byt naockovana pred vanoci, nez se clovek se vsemi potka :(

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2021 15:53

Kokoska jo, ty indikace pro rizikovou skupinu je třeba i nadváha nebo vysoký tlak, to má skoro každý.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 15:55

Evaeva to teda segra fakt nema. Spis potrebovali upotrebit rozdelane ampule, si myslim.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2021 15:58

Kokoska jo, to je klidně možné. Mámu taky naočkovali dřív, protože ten její termín nemohla. Chtěla to posunout dál a oni jí to naopak posunuli dřív.

Offline 999
19892 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 16:10

notna Ta to teda zase brzdi, mě teda s antivaxery nikdo do jednoho ranku dávat nebude. Já mám třetí dávku už dávno a naprosto čistě po šesti měsících. A tady píšu jen realitu, pokud máš pocit, že bys to potřeboval, tak ti to při trošce snahy píchnou. A bez protekce.

Offline Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 16:26

notna já právě získala pocit, že snad obcházejí všichni, jen my jsme doma zas ti poctiví blbci, tak se jen ptám, jestli je vážně tak všeobecně platné to "však běž, naočkují tam kohokoliv". 

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 16:46

Pinot Noir Podle me to neni vseobecne platne.

Ja budu mit narok nekdy v druhe pulce ledna tak cekam, lidi co jsem se jich ptala taky cekaji. Moje prakticka ockuje, kdybych se u ni chtela ockovat tak si me zapise a az budu mit narok a oni vakciny tak by se mi ozvala.

Jak tu nekdo psal, ze jich ockoje prakticka a zada to do Isinu pozdeji, to je asi na dobre vuli, umim si predstavit, ze si rekne, ze lepsi ockovani lidi pred oficialnim terminem nez vakciny v lednicce.

Offline notna
9528 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 16:48

999Radí se tu, jak obejít pravidla. To je pravda. Nevidím důvod, proč bych měla brzdit.  To, že si myslím, že stojím na správné straně ještě neznamená, že si budu lhát do kapsy, jak je to OK. 

Pinot Noir Taky jsem ten pocitvý blbec. Z toho důvodu jsem tu třetí dávku ani nevěřila tomu známému, o kterém jsem psala výše. Prostě jsou daná pravidla, tak jedu podle nich.

Offline 999
19892 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 17:59

notna Pochopila bych, kdyby ses pozastavila nad tím, že je možné očkování i pro ty, kteří na něj ještě nemají právo. Ale tvůj příměr s antivaxery je absolutně nepřijatelný. 

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 18:51

Dnesni zkusenost z FN HK. Jela jsem odvezt maminku na treti davku a v ordinaci, jestli pry taky nechci treti.., staci si dojit k okenku "bez registrace" no a mam ji tam.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 19:26
Reakce na Pinot Noir:

Tak nevím, jestli přitápět pod kotlem.

​Tak chceš tu dávku nebo ne? Za zeptání nic nedáš. A já prakticky neznám člověka, kterej by se s něčím neléčil... když to probereš se svojí PL, třeba něco najde. 

Šla jsem sice po těch šesti, ale kdybych byla na tom trvala, tak například na tlak to uhraju zcela určitě. Už jsem to tady psala, že tlak, vyšší cukr, i ta obezita (no to ti nehrozí, možná bys uhrála podvýživu )... vůbec nemluvě o kardiacích apod., všecko se počítá. No uvidíš.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 19:37

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 19:54

notna 

Tvoje reakce věru nepřekvapila

Ovšem kdybys přitom nemlela nesmysly, mělo by to spravedlivé rozhořčení větší váhu: nikdo tady neradí jak obejít pravidla. Ani já nenabádám zdejší účastnice, aby si nějakou chorobu vymyslely, natož snad simulovaly. Jen nabízím řešení pro ty, který by na to měly nárok a spěchají (z nejrůznějších důvodů), a jak je vidět na příkladu ionicera , o tý možnosti nevědí. 

A abys mohla dneska klidně spát, můžu ti i sdělit, že v naší ambulanci se očkují lidi po těch pěti měsících ("předčasně" ), neboť je to ambulance imunologická a tudíž klienti tam - překvapivě -  nedocházejí se záděrou, leč s imunologickým problémem, což, jak možná uznáš i ty, je indikace poměrně závažná. 

Ale možná znáš přesně zdravotní stav každého, kdo takto "předběhl" - nepřekvapilo by mě to, u tebe, která se vyznačuje tak laskavou péčí o ostatní. Tak jen tak dál!

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 19:59

RoSa 

áááááááááá všichni tady umřeme!

Hele ty tragéde... já zas četla že je omikron slabší než předchozí verze. Že s tím mají v JAR problémy mě neudivilo, když si vemeš tamější populaci tak bych neřekla že většina kypí zdravím(průměrnej věk dožití 45 let a zejména AIDS na pochodu)

Offline tina
6330 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 20:06

Pinot Noir mne prisla vcera pozvanka na 3. davku (6 mes. to bude az v druhe puli ledna) a jsou tam uvedeny nejake duvody pro drivejsi podani po peti mesicich a mimojine je tam chronicky stres z covid-19, takze na nej to podle me lze uhrat pomerne snadno