Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline notna
9528 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 10:46

Díky, kdo jste napsaly, že jste to jako nadsázku pochopily. Bylo to tak myšleno.

Garfie Podle mě to žádný spor nebyl. Ani nijak vyhrocená debata. barbucha se tu radovala z očkování a já jsem se divila, jak je to možný, když jsem si podle příšpěvků myslela, že není zdravotník. Ona napsala něco ve smyslu, že je nezbytný článek v chodu nemocnice a to bylo vše. Tedy co si pamatuji. barbucha s RoSa píší, že tu dozoruji od začátku, ale fakt nevím, co bych napsala v tomto duchu.

V té době, kdy jsem položila dotaz, jsme řešili docela aktutní problém, kdy kamarádka měla v péči slepého otce s cukrovkou, pracovala na covidáriu, o otce měla strach, tak mu tu péči zajišťovala od někoho jiného a byla už fakt na hranici sil i peněz. K tomu očkování se upínala, aby se mohla o otce zase starat. Prostě jsem se jen zeptala. že z toho bude tohle po x měsících by mě teda nenapadlo ani náhodou.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 10:54

notna to je klasika, kdo chtel pochopil, zbytek asi netreba resit:)

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 10:56
Reakce na barbucha:

notna 

Jen by mě zajímalo, z čeho konkrétně jsi získala názor, který zde teď prezentuješ - to jest že tvrdíš, že, cituji:  se tady radí jak obejít pravidla. To je poměrně závažný obvinění a já tě tímto žádám, abys ho doložila.

notna to, pokud jsem v rychlosti prolétla pokračující debatu, sice nedoložila, ale udělám to za ní. Z  vašich níže uvedených výroků včetně specifické dikce ("jatýrka") a mrkajících smajlíků úplně kape doporučení "tak si nějaký ​zdravotní důvod najdi, ať můžeš jít dřív"... tedy, něco si vymysli, ať můžeš ta pravidla obejít...

Tak si vzpomeň na nějaký problémy, s kterejma se léčíš  Po pěti měsících má nárok každej, kdo je nějak ohroženej.

Já bych to zkusila Hele co tlak? Ten máš v pořádku? Nebo takhle nějaký žaludeční problémy? Jo vlastně, a co jatýrka?! 

Jestli máš vstřícnou obvoďačku, tak by mohla trochu pomoct, ne?

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 10:58
Reakce na notna:

999 Prostě jsem jen zmínila , jak mě pobavila poradna, jak obejít termín. Na druhé straně se snaží zase vymyslet, jak obejít pravidla, ale z jiné strany. Toť vše. Šlo jen o ten princip.

​Ten princip tam vidím zcela jasně také.

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 10:59
Reakce na MP Meri:

​Ja s tebou souhlasím. Mě tohle obcházení pravidel štve obecně. A ano, vždycky má určitá skupina pocit, že to jejich obcházení je v pořádku, protože zrovna ten jejich důvod ​je morální a obhajitelný.

Ale na principu to nic nemění a srovnání s antivaxery (ve smyslu hledání skulinky) je podle mě dost přesně sedící.

​Skvělý příspěvek, lépe to asi nejde vystihnout!

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 11:03

notna myslím, že většina ten příspěvek pochopila a nic zlého v něm neviděla. A má i něco do sebe, já bych to pravidlo klidně obešla- ale v zájmu většiny. - 10 smajlíků, nadsázka! 

Offline Manuka
662 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 11:03

Victoria všechny tři příspěvky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2021 11:07

Myrtila ty jseš z Prahy? Běž do nějakého centra bez registrace, při nejhorším si vystojíš trošku frontu. Jít do nemocnice bez očkování by bylo blbé. Nebo tvůj praktik by tě kvůli tomu mohl vzít přednostně.

Offline Myrtila
5427 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 11:36

Evaeva Jsem z Jihomoravského kraje. Ono se to snad vsechno stihne vcas, ale bude to natesno. Bylo to spis takove povzdechnuti, jak mi to ted blbe vychazi. Nastesti nebudu hospitalizovana, jenom budu obchazet doktory a brat nejake leky. 

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 11:56

Victoria 

No, co z mého příspěvku kape, to nevím... nicméně bych doporučila vidět to v kontextu, konkrétně toho, co psala Pinot (že na plochý nohy to asi nedostane), se kterou jsem se bavila. To jest, bylo to na jednu stranu míněno ve stejným tónu (takže žertovným - radši to pro tebe píšu doslovně), v druhým plánu pak nabízím různý problémy, kterejch si třeba ten druhej nemusí být v tu chvíli vědom - a doktorka by mohla pomoct v tom, že prostuduje kartu dotyčný.

Jo a ty jatýrka? Ty byly jasně míněný vzhledem ke zdejšímu vláknu Vinárna, kde jest Pinot prakticky hlavní účinkující (sorry Pinot Noir , doufám že se teď urazíš zas ty ). 

Ale dobrej pokus, blahopřeju

Offline Pinot Noir
30022 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 12:02

barbucha teď přímo smrtelně

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 12:17

ionicera nechceš náhodou Modernu? Protože té je všude málo nebo jí vůbec neočkují, řeším to u mamky, nemá rezervaci. Už jsem ji navrhla, ať zváží Pfizer, protože taťka už dávno 3. dávku má nebo ať si zajede na Černý Most bez registrace. Oni měli podobné podmínky, chronici, věk taky splňují.  

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 12:52

Lamicka Chci pfizera. Ale tady jde o to, že se jedná o 14 dní a prostě nejsem připuštěna. :-) 

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 13:08

Vím, že přeočkování se po 6 měsících doporučuje, že protilátky klesají, ale zeď to asi není, ne? Jestli se to píchne po 6 nebo 6,5 měsících si (laicky) myslím,  není takový rozdíl.

Já bych se taky dala radši dřív, protože Vánoce a víc volna (předpokládám, že mi zas bude pár dní špatně) a začátkem roku se mi to nehodí. Takže půjdu někde po půlce ledna, snad. Chápu, že někdo to potřebuje (lékařský zákrok), ale to jsou výjimky, které se dají vyřešit.

Offline Karja
44899 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 13:10

notna Já to taky pochopila jako nadsázku a ten puvodni dotaz si i pamatuji (jak by ne, já;-)), podle těch dalších komentu včera jsem nabyla pocitu, že mi něco uniklo a dozorovala jsi tady s blokem a ročníky narození, jak byly ty reakce na tebe vyhrocené. Nenech si kazit karmu;-). Zdraví zdar všem ženy! 

Offline Karja
44899 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 13:11

Mirka No ono jde spíš o to, že na Vánoce se asi každej bude víc promorovat, jsem pochopila. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 13:14
Reakce na 711990:

Sweet Potato to je uplne skvelej rozhovor, zrovna jsem chtela psat, jestli by ho nekdo nemohl odemknout!

​Má ho odemklý na svém FB profilu :) BTW doporučuji ho sledovat, má tam super příspěvky

https://www.facebook.com/adam.obr

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 13:19

Karja to jsem napsala, že bych radši dřív, že budou Vánoce. Stejně si ale myslím, že +- týden zas tolik neřeší.

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 13:44

Dneska jsem utěšovala kolegyni. Půlka rodiny očkovaná, druhá antivax. Má nemocnou dceru a doktorka doporučila oočkovat a nejlépe proočkovat rodinu. Brečela v kuchyňce, že neví, jak to říct doma, že z toho bude hrozně zle, že už se otce i bojí, že neví, co s tím. Je mi jí moc líto.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2021 14:23

Myrtila já si tou Prahou nebyla úplně jistá;) Ale předpokládám, že i v Brně by si uspěla. Když nebudeš hospitalizovaná, tak je to riziko snad menší, ale stejně doufám, ať že to stihneš předem.