Do zdejší diskuze o tom, jak přijít čestně/nečestně ke třetí dávce (jdu na ni, a naprosto po právu
, tuto sobotu). Když jsem obdržela první i druhou vakcínu, byla jsem svědkem, jak sestra v očkovacím centru obvolávala možné náhradníky - jedinou podmínkou byl dojezd do určité doby. A stěžovala si mi, že musí stejně denně několik dávek zlikvidovat, že jim lidi prostě nepřijdou, a klidně bez omluvy. Takže zkusit to touto cestou? Ke konci očkovací doby oslovit příslušné místo?
Koronavirus
Jo, u nás snad obden vyvolávaj rozhlasem případný zájemce... akorát tam člověk musí zrovna bejt nebo aspoň někde v půlhodinový vzdálenosti (když dostane echo od známýho aktuálně přítomnýho).
999 Prostě jsem jen zmínila , jak mě pobavila poradna, jak obejít termín. Na druhé straně se snaží zase vymyslet, jak obejít pravidla, ale z jiné strany. Toť vše. Šlo jen o ten princip. Netušila jsem, že v tom někdo budete hledat něco jiného. ještě tam byl smail.
barbucha Osobní invektivy? Tak tady už asi jde o něco jiného, že? A už vůbec nevím, proč mi píšeš, o pacientech, kteří mají přednost. To jsem nikdy nezpochybnila! A vůbec o něčem takovém nepsala!
A já se vyznačuji péči o ostatní? To by mě teda zajímalo, jak se to projevuje.
Inu projevuje se to tak, že od začátku vakcinace starostlivě pečuješ o to, jestli někdo nepředbíhá. Nic proti tomu, každej má nějakýho koníčka.
Jen by mě zajímalo, z čeho konkrétně jsi získala názor, který zde teď prezentuješ - to jest že tvrdíš, že, cituji: se tady radí jak obejít pravidla. To je poměrně závažný obvinění a já tě tímto žádám, abys ho doložila.
barbucha Dneska to říkali i ve zprávách. Že je omikron nakažlivější, ale vyvolává lehčí průběh.
No, tak aspoň něco, že jo. Nakonec si stejně budem muset zvyknout... máme tady každej boží rok nejrůznější virózy... chřipku a já nevim co eště... pokud se díky očkování podaří vyhnout aspoň hospitalizaci/nedej bože smrti, tak cajk. Jen si připíšem další položku do seznamu morovejch ran.
barbucha Tak třeba já jsem radila na základě zkušenosti známého jít přímo na očkovací centrum a požádat tam o třetí dávku. Jeste u něj neuplynula lhůta. Do rizikové skupiny nepatří. Naockovali ho. Chápu důvody, proč někdo chce tu dávku dřív..A jsem ráda, že se to těm, kteří ji potřebují nebo chtějí, dostane. Nicméně je to porušení vyhlášených pravidel. Co si o těch pravidlech myslím, je zase věc další.
A děkuji za vysvětlení, už si vzpomínám, že jsem se tu podivoval, když jsi psala , že máš očkování. A klidně to napíšu znovu. Bylo to v době, kdy sestrám na covidariu, kde pracovala kamarádka, bylo řečeno,cze vakcíny nejsou. Stejně tak lékařům u záchranky. A stále si naivne myslím, že ti měli být očkování nejdříve. Nicméně jsem ti zcela určitě napsala slušně, bez invektiv a jakéhokoli hodnocení tvojí osoby.
notna a pripada ti opravdu srovnatelny , ze se nekdo chce ockovat a kvuli pitomym 14 dnum nemuze, kdezto jiny by se ockovat mel, ale kvuli blbosti a duvere v nesmysly ohrozuje ostatni, vyrabi si falesne prukazy a zapira kontakty?
notna já tvůj příspěvek pochopila jako nadsázku a nevěřícně hledím, co se na tebe snáší
Kokoska Napsala jsem, že obchází pravidla oba tábory. Každý z jiného důvodu. Šlo mi o ten princip. Nejde to, najdu skulinu. Samozřejmě důvody a důsledky jsou něco jiného a to jsem rozhodně nesrovnavala. Prostě jen, že obcházet pravidla umíme všichni. Vkladate do toho něco, co jsem opravdu nenapsala.
notna no mne to pripada nako srovnavat lhani s umyslem nekomu pomoct a lhani s umyslem nekomu uskodit.
Kokoska Tak pořád je to lhaní, ne? A fakt to bylo myšleno jen na ten princip.
Aha, takže ty jsi kritizovala sama sebe. Potom ovšem nechápu, proč píšeš o tom, že "se tady radí", protože kromě tebe to nikdo jiný nedělá... a na co si tím vlastně stěžuješ - stačilo mlčet a zločinu by bylo zabráněno. Když ti to vadí - jinak bys o tom patrně nemluvila.
Co se dalšího, to jest toho podivování týče - to napiš klidně ještě stokrát. Ale možná bude lepší, když to napíšeš do těch ústavů, kde pracují ty tvoje kamarádky, anžto ty ústavy se měly starat o dostatek vakcín pro svoje zaměstnance. Není chyba těch druhých, že se postaraly a měly je. Ani to není pochybení těch zaměstnanců, kteří díky zaměstnavateli přišli k vakcíně včas. To se ti může a nemusí líbit, ale zpochybňovat oprávnění přístupu k vakcinaci tak, jak jsi tady předvedla, se zas nemusí líbit mně.
nonemy Ano, tak to bylo myšleno.
notna hele tak jdi a odvolej se na "chronický stres z covid-19", to je legitimní, to se smí... lhát nebudeš... třeba ti to píchnou dřív a nebudeš nikoho předbíhat...?
nonemy taky jsem to brala jako nadsázku, trošku ironii života nebo tak
Evaeva nene, notna tady dozoruje spravedlnost přídělu vakcín už od okamžiku, kdy dorazily do ČR ![]()
RoSa když já jsem hrozně splachovací, moc věcí si neberu osobně
Takže já v tom viděla fakt akorát nadsázku, no.
barbucha Už vím, že jsem se tě dotkla dotazem někdy skoro před rokem Nerozumím tomu, ale budu si pamatovat, že ti to leží v žaludku. Ale nedává ti to pravi mi podsouvat svoje mylně dojmy. Nezpochybnila jsem nic, jen se ptala a divila. Nepamatuji si přesně, ale myslím, že jsem to nijak nehodnotila. Teď jsi to po měsících vytáhla znovu ty.
Listovat zpět nebudu, ani nechci nikoho do této debaty vtahovat, když si tu se mnou vyrizujes staré účty. Ale nebyla jsem jediná, kdo psal, že je cesta jít přímo na centrum a zkusit, zda nenaockuji i před termínem. Proto "se tady radí" je podle mě vystihující a zahrnuje i mě. Zbytek nesmyslů sis tam dosadila, aniž by byly napsané.
Evaeva Ano, byla to nadsázka. Jenže jsem se prostě před pár měsíci jen zeptala, jak je možné být očkovaná tak brzy. Teď se mi to vrací.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY