Od 13. a 20. prosince budou mít nárok na očko po 5 měsících i 55+ a 50+
Koronavirus
Vím, že přeočkování se po 6 měsících doporučuje, že protilátky klesají, ale zeď to asi není, ne? Jestli se to píchne po 6 nebo 6,5 měsících si (laicky) myslím, není takový rozdíl.
Já bych se taky dala radši dřív, protože Vánoce a víc volna (předpokládám, že mi zas bude pár dní špatně) a začátkem roku se mi to nehodí. Takže půjdu někde po půlce ledna, snad. Chápu, že někdo to potřebuje (lékařský zákrok), ale to jsou výjimky, které se dají vyřešit.
Nám by třeba vyšlo 6 měsíců na 29.12.. A ano, 6 nebo 6.5 měsíců je jedno, ono ve výsledku bude jedno i 5 nebo 6 protože už po těch 5 nebude ta ochrana nic moc. Ale pro nás je fakt rozdíl jet do čech v situaci skoro 6 msíců po 2. dávce anebo ani ne měsíc po boosteru, kdy by ta ochrana měla být absolutně nejvyšší (nakonec jsme měli booster po 5 měsících naprosto legálně, protože v Sasku už to takhle uvolnili. Ale kdyby ne, pídila bych se po tom, jak to zařídit a udělat ty Vánoce co nejbezpečnější.....).
A na rovinu, pokud njak nedochází vakcíny, tak si myslím, že by stát ml teď očkování boosterem fakt podporovat u všech. rakousko očkuje každého (i cizince) co má víc jak 4 msíce po druhé dávce.....
A na tu novou vakcínu nikdo počkat nechcete? Já mám třetí začátkem roku, tak si říkám, že bych šla do ní.
A na tu novou vakcínu nikdo počkat nechcete? Já mám třetí začátkem roku, tak si říkám, že bych šla do ní.
Kdyby nebyly Vánoce a nepotřebovali jsme do čech fakt akutně kvůli tchýni, tak bych o tom uvažovala. Ale naboosterovat jsem potřebovala teď, ne za 3 měsíce.....
Kan jakou novou? Na omikron? Nebo na jednu z těch, co čekají na schválení?
Tak slučka sa stiahla, mama je pozitívna, my sme s ňou boli v nedeľu. Tak čakáme či a kedy sa dačo prejaví. Našťastie mala veľmi mierny priebeh, dva večery teplotu, bolesť kĺbov. Po dvoch dňoch bola ok. Na test si zašla len pre istotu. Som hrozne rada, že stihla tretiu dávku, asi vďaka nej mala tak ľahký priebeh. Pre info, bude mať 70, zdravotné problémy úmerne veku. Otec to asi tiež prekonal, priebeh trošku horší ale stále dobrý na to, že je od puberty tuhý fajčiar.
Tak nám držte palce nech to nemáme. Som dieťa nedala do škôlky aby nenakazil starých rodičov a nakoniec to prišlo naopak :))
Mrakoplas Hlavně, že jsou na tom rodiče dobře, vy to kdyžtak nějak zvládnete. Ale stejně přeju, ať jste negativní.
Evaeva vďaka, o desať dní máme nárok na tretiu dávku, tak som dúfala, že dovtedy vydržíme. No, snáď máme ešte nejaké protilátky.
Dahllie Jak se ti daří? Myslím na tebe.
Mrakoplas snad jo! Ale kdyby náhodou, tak i s dvěma dávkami budete v pohodě. Jak jsme byli nemocní já se synem, tak muž a asi ani druhý syn nic nechytili, syn byl teda na pcr jen jednou. Nijak jsme se neizolovali, návštěva u babičky se s tím nedá srovnávat
(společné ložnice, kluci pijí klidně z jedné sklenice,...)
Evaeva no u babičky na obede pri jednom stole. Ako počítam s tým, že sme to chytili, v ten deň večer mala teplotu. No a priznám sa tu k pre mňa hrozne nepoctivej veci. Som jej povedala, aby nás nenahlásila ako kontakt. Sambo je našťastie uz od utorka na HO, ja s deťmi doma. My síce ako očkovaní nemusíme byť v karanténe, ale deti by asi museli a kým sme zdraví, chcem s nimi von, lebo by ma doma šlahlo (čo nás asi aj tak čaká pri prvom príznaku :))
Evaeva inak nie je možné, že to chytili len boli bezpriznakovi? Neviem teda v akých intervaloch boli na pcr..
Mrakoplas My to doma zvládli v pohodě, ale byla jsem připravená je kdyžtak vyvést do lesa. Nikdo nás za celou dobu nekontroloval. Spíš jsem si říkala, že fakt nesmíme nikoho potkat, starší by to určitě vykecal
Nakonec jsem byla ráda, že nemusím ven, ten nejhorší zamlžený hnusný listopad jako by nebyl![]()
Mrakoplas možné to je, mladší byl jen jednou tak, jak měl tj. 6 den od testu staršího, plus jsme mu doma dělali atg. Muž byl asi dvakrát, už ani nevím, antigenů měl několik. Muž je očkovaný, ale u mladšího si říkám, že to asi prodělal, i s námi byl tam, kde jsme se nejspíš nakazili a s bráchou tam jedli společný dortík, já měla kafe a muž tam nebyl. Nám to pak se synem začalo na prakticky na hodinu stejně.
Evaeva no to staršiemu tiež nemôžem nič povedať, všetko vykeca! Sme sa dnes bavili so sambom keď sme ich brali večer von, že im nemôžeme dovoliť sa družit s inými deťmi ale aký dôvod im dáme? No dnes sme našťastie nikoho známeho nestretli ale do zajtra musím dačo vymyslieť!
Kan původně jsem o tom tak přemýšlela - někdy na konci léta či v září, že bych počkala, jestli po novelm roce neuvolní nějakou tu odolnější. Když jsem viděla, co se děje v říjnu, čekala jsem už jen na termín u nás ve špitále (sázeli nám to automaticky podle očkování po zimě). Teď se zdá, se promoří všichni neočkovaní a většina po 2. dávce...
Evaeva v Čechách je povoleno jít i v karanténě na vycházku, nesmí se mezi lidi. V úterý mi přišly od hygieny pokyny ke karanténě ve školce a takto jsem to pochopila.
Jinak dcera když chtěla jet s manželem na nákup, jak je zvyklá, tak jsme jí normálně řekli, že to nejde, že je v karanténě, nesmí mezi lidi, kdyby náhodou byla nemocná, tak aby to od ní někdo nechytl, a že v sobotu půjde na test a uvidí se, jestli se školka otevře. Mrakoplas
Mrakoplas To mi připomnělo asi tak 3 neděle zpátky v obchodě.- Paní- dobrý den, my si jedem pro boty. Máme izolaci, tak máme volno. Tak jsme jí řekly, že spíš karantenu, ne? :-) Nene, izolaci! No spadly nám brady!
ionicera Izolace je teď oficiální termín. Mají ji očkovaní po kontaktu s nemocným. Nemají nařízenou karanténu, ale musí nosit celou dobu respirátor. Normálně mohou i do práce.
doplnění - izolaci mají do potvrzeného negativního PCR testu, na který musí jít 5-7 den po kontaktu.
notna já myslela, že izolaci mají nemocní, aspoň my jsme to tak měli. Nemocní izolaci, ti s neg testem karanténu
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY