Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 21:43

Mermaid hele a to s tim Japonskem sem davas pro pobaveni? Ja uz nepoznam, co kdo mysli vazne, sorry

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 10. prosince 2021 21:46

Zarinya tak jsem to původně pochopila, kolegyně tam došly, ale očkovat se nenechaly, takže ani nedostanou certifikát, potvrzení apod. Horší by bylo, kdyby došly, nenechaly se očkovat a přesto by dostaly potvrzení o očkování

A že jsem tak smělá, sleduju jen podmínky zemí, kam se zrovna chystám, což do jara asi Německo a Rakousko nebude, ale i tak, bude očko jedinou možností do těchto zemí pro cestování?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 21:48

Mermaid zajimavy dotaz.

tady bude urcite ockovani povinne,ale co udelaji s turisty netusim.:-)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 21:53

Mermaid Narizeni,ze vstup do zeme jen ockovanym snad nebude,ale dokud se bude muset v restauracich,obchodech,atd ukazovat covidpass tak by se asi neockovany clovek mohl prochazet jen po ulicich.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 10. prosince 2021 21:53

711990 s tím Japonskem jsem to dala, možná, jak říkáš, pro pobavení, údiv, apod. Jako všichni tady čteme problémy Garfie a její rodiny za poslední cca dva roky a teď píše nějaký novinář, že Japonsko prakticky nemělo žádné omezení a aktuální přírust nákaz je nula?! Tak co si o tom myslet, z jakých dat a faktů autor článku vychází? Tak jen tak k zamyšlení, asi to každý vidí jinak (a v žádném případě tím neříkám, že souhlasím s autorem článku!), spíš, jak rozdílné můžou být pohledy na stejnou věc.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 21:57

Mermaid uf, ja jsem sk hrozne oddychla, chvili jsem myslela ze ti unikla cela Garfie a hrozne sem se divila, ze bys to nezaznamenalaclanek je typicka snuska nesmyslu, no...

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 22:05

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-turnaj-kde-mohl-byt-omikron-fanousci-bez-respiratoru-pres-deset-tymu-u-bazenu-183137

Když čtu tohle, tak si říkám, kdo je blbější? Jarda Dušek nebo ten, kdo povolí tuhle akci? 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 10. prosince 2021 22:08

711990 ježiš, no právě proto doufám, že do budoucna tady taky nebudu muset obhajovat smajlíkama každou svojí poznámku, jako je to už téměř žádoucí u jiné přispěvatelky, to se asi vrátím k mlčenlivému čtenáři, než obhajovat každou napsanou (pro mě zcela srozumitelnou) větu

Nicméně jsem měla dojem, že z toho, co píšu, je zřetelně pochopitelné, komu věřím. No, budu se muset naučit lépe vyjadřovat v psané diskusi.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 22:21

Mermaid neee to tim neni, to ja uz jen vidim vsude samy podezrely! Napsala jsi to dobre, ja pak ale zacla pochybovat

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 22:22
Reakce na Mermaid:

​Tak na to by ti někteří z mých kolegů řekli, že VŠE je jen farmakolobby, jde o peníze, které z toho má USA, protože Pfizer je americká firma a dělí se s vládou o výdělek, takže cílem je očkovat celý svět za peníze, které jdou Pfizeru a až skončí covid, tak vymyslí nový virus a pod., bla bla bla...

True story, většina z takto hovořících je vysokoškolsky vzdělaná, s x lety pracovní praxe a nezřídka šikovných a schopných lidí, kteří, pokud mají chuť pracovat, tak mají výsledky, bohužel většinu času tu chuť nemají...

​Hele přesně. Ale nejhorší je, že lidi mají tenhle názor, OK, ale oni ho mají, protože SI TO ONI MYSLEJ a VĚDÍ,JAK TO CHODÍ. Ale nic si třeba nečtou, ani ty fejkovy zprávy, oni to prostě vědí. To mi přijde nejhorší! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. prosince 2021 22:31

Karja no to je bohužel můj táta. Ale dvě dávky očkování má, tak snad si dá i tu třetí. On je spíš kverulant asi

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 22:35

andulka01 

To se takhle jednoho dne Jarda Dušků probudil a při pohledu do zrcadla došel smutného poznání, že z něj nikdy nebude druhý Jirka Bartoška.

Pročež se vrhnul na ezo, život s pránou a jiné alternativní jurodivnosti, aby byl aspoň něčím zajímavej.

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 22:38

barbucha Ježišmarja Dušekjá budu muset, pro klid v rodině, shlídnout aspoň nějaký videa s ním, co mi naposílala sestra, abych byla po vánocích schopna pokonverzovat se znalostí problematiky...

Offline notna
9533 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 22:41
Reakce na Mermaid:

​Tak na to by ti někteří z mých kolegů řekli, že VŠE je jen farmakolobby, jde o peníze, které z toho má USA, protože Pfizer je americká firma a dělí se s vládou o výdělek, takže cílem je očkovat celý svět za peníze, které jdou Pfizeru a až skončí covid, tak vymyslí nový virus a pod., bla bla bla...

True story, většina z takto hovořících je vysokoškolsky vzdělaná, s x lety pracovní praxe a nezřídka šikovných a schopných lidí, kteří, pokud mají chuť pracovat, tak mají výsledky, bohužel většinu času tu chuť nemají...

​Asi bych ještě pochopila tohle myšlení u toho Covidu, který byl najednou novinka. Ale s tím HIV, to teda vůbec nepobiram.

Ale velmi mě pobavilo "většinu času tu chuť nemají"

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 22:45

Isca 

To ti teda nezávidím, nedala bych ani dvě minuty.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 22:52
Reakce na Mermaid:

​Předpokládám, že se ti kolegové ani nedotknou jiných výrobků jiných (srovnatelných) farmaceutických firem a případnou potřebu saturují sběrem českého heřmánku a českého lipového květu?

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 22:56

barbucha :-D:-D:-D 

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 23:03

Mermaid 711990 Japonsko má momentálně cca 150 nových případů denně v celé zemi, v Tokyo-area (tedy na počet obyvatel zhruba tak velké jako ČR) zhruba 5 denně. Jaké jsou obstrukce při příjezdu už ode mě všichni vědí :-), jinak při první vlně vláda vyzvala lidi, aby necestovali a školy, aby přešly na online výuku. K tomu zavřela obchody v osm večer a hospody v deset. Školy se každá rozhodla podle svého, některé učily online, některé ne. Výzva necestovat má za následek, že vlaková společnost JR-east téměř zkrachovala a musela propustit velké množství zaměstnanců. No a to je všechno, Japonci prostě sami od sebe dodržují vhodná opatření, nosí roušky, nedruží se, dodržují distanc. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 11. prosince 2021 00:11

Garfie Osobně je mi úplně buřt, jaké podmínky má Japonsko, ale ten zjevný nesoulad mezi článkem novináře a tvými příspěvky mě fakt bouchl do očí. My jsme letos s mužem využili situace, kdy jsme měli druhou dávku vakcíny a jeli do zemí, kde to stačilo. Dokonce z Kapverd jsme se vraceli v den, kdy vláda KR vyhlásila povinnost negativního PCR testu k příjezdu, no, tak my odjížďěli. A teda přilítli jsme okolo 19. hodiny v pátek na Ruzyň a ještě z KR se pro jistotu (začalo se mluvit o omikronu) objednali na test. V sobotu test, v neděli negativní výsledek včetně certifikátu na ocko.uzis.

edt: pravopisné chyby

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 11. prosince 2021 00:45

barbucha Tak to napíšu ještě jednou, "užívání ibalginu, aspirinu, acylpirinu, antibiotik apod., nevadí, protože tyto léky jsou několik desítek let ozkoušené, ale experimentální vakcína je na světě pár měsíců a je prokázaná kauzalita mezi experimentální vakcínou a srdečními onemocněními. a dalšími"...

Toto není životní postoj Mermaid, pouze reprodukce názorů, se kterými se při výkonu svého zaměstnání setkává..a od 1.3. to bude ještě zajímavější

V podstatě se těším na ty Ústavní stížnosti a žaloby kolegů z IZS, hlavně na odůvodnění těchto žalob a následné rozhodnutí....se prý těšíme všichni