Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. prosince 2021 21:33

Kora já mám pocit, že se snad i sdružují na nějaké stránce, takže nebude těžké ty podniky najít

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 21:43

ionicera muj tata nedavno upozornil ostrahu v lidlu, ze tam je nejaky par bez respiratoru a rekli mu, ze se omlouvaji, ale bohuzel nemaji moznost je vykazat, ze by museli volat policii a ze by to delali kazdou chvili :( 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 21:48

Lamicka strasny.

no pak si kazdy dela co chce to je jasny.Ale fakt by me zajimalo proc to tady funguje a,ze tu jsou vselijake narodnosti.

Offline Sweet Potato
40633 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 21:49

Kora My dostali pozvánku na nějakou taneční akci kdesi na Kladně:

Co se týče platných epidemiologických Covid-opatření - pan hostinský nic neřeší, očkovaný, neočkovaný, je to fuk, a tak ani my nebudeme kontrolovat, jak to kdo má,

Offline Kokoska
35151 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 21:51

Lamicka ja zazila vloni nejak dost brzo po narizeni nosit rousky, jak v Lidlu opravdu policie zasahovala. Nebyla jsem primo u incidentu, jen jsem videla chlapika pripleskleho na kapote policejniho auta a dva ozbrojence u nej. Udajne ho nejaka zakaznice upozornila, ze by v prodejne nemel byt bez rousky a pozadovala, aby si ji nasadil. On ji napadl nejen slovne, jakoz i privolanou ostrahu, takze ty policajty volali.

Online barbucha blogger
36088 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 00:27
Reakce na Mohučanka:

barbucha tak tohle náhodou vím od své babičky, často na ní teď myslím. Jednou mi říkala, že když se tyhle vakcíny po polovině 20. století objevily, všichni vzali děti a běželi k doktorovi, a jaká to byla úleva. 

​No samozřejmě. 

Mám kolegyni, kterou tohle o fous minulo - čapla prostě tu obrnu dřív než se k vakcinaci dostala... a je jasný, že by dala nevím co za tehdy novou, nevyzkoušenou vakcínu.

wendulka 

To vysvětlení je jednoduchý. Ano, tvoje vlastní dítko může covid přežít i bez očkování. Ale pokud ho nebudeš chovat ve sklepě či jiné izolaci, může ho přenýst na tvoje rodiče... na jiný starší příbuzný... který už jen z titulu věku to jest nižší obranyschopnosti můžou mít horší až fatální průběh. Ale tak možná že ne každej se o svoje příbuzný strachuje... třeba právě naopak

Offline rozarka
4225 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 07:49

Lamicka To je fakt,ale má to logiku, jako kdyby jim tam každou chvíli někdo ukrad nákup a oni přece nebudou kvůli každému zloději...nebo volat sanitku, když tak někdo uklouzne a zlomí si nohu . Já se nedivim, že to opatření kdekdo nedodržuje, když má jistotu, ze se nad tím mavne rukou.

Nakonec i ty free zóny, legální to být nemůže a přesto se tím chlubí. A zas nic, bez postihu. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 08:32

rozarka přesně tak, věřím tomu, že kdyby se nakupování v rouskach důsledně vymáhalo, klidně i za asistence policie, tak si lidi zvyknou, že se tam chodí v rouskach a je svatej klid.

Dokonce si myslím, že by se ta policie nemusela ani volat pokaždé. Spousta lidí prostě zapomene, nebo je ta rouška neštve až tak, aby se kvůli tomu dohadovali s policií, ale zároveň celkové přispívají k tomu dojmu: nemusí se to dodržovat. 

Je to jinak dobře popsaný efekt, myslim poprvé se o tom začlo mluvil, když starosta  metra v NY nechal vyčistit vagony od graffiti. 

Online Karja
44897 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 08:58

ionicera Já to v obchodě u obsluhy neřeším, beru to jako ,,jejich území, jejich pravidla,,. A prostě co já vím, jestli jim z toho není třeba blbě, na chvíli to sundali, byli nemocní před měsicem etc. Navíc ta interakce je hrozně krátká až letmá, a já respirátor mám. Já bych se teda takhle za pultem nikoho neodvážila upozornit, možná tak v reznictni, tam bych už nesla. Ani mi nevadí, že to má pokladní pod nosem, sama respirátor špatně snasim a často si ,,musím pridejchavat,,. Nicméně třeba do volné zóny do fitka bych fakt nesla, to je jako moc no. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 08:59

barbucha ale ti starsi pribuzni by prece meli byt ockovani, aby byli chraneni pred tezkym prubehem nemoci. A i s ockovanim se muzeme nakazit i nemoc prenest, coz se take deje. Takto se ted "promorily" snad vsechny ucitelky, co znam, nastesti jsou ockovane a mely lehky prubeh.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. prosince 2021 09:02

continuity je pravda, že on tě nikdo ani neupozorní. Mně se občas stane, že si roušku zapomenu nasadit a chvíli trvá než mi to dojde. Jednou se mi dokonce stalo, že jsem přišla pro syna do školky a roušku měla v jiné bundě, tak jsem to holt zvládla v šáleAle nikdy mi nikdo nic neřekl.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 09:06

nika na covid u nás umrelo šest dětí a tento podzim skončilo několik stovek v nemocnici. Jestli je tohle nemoc, co "dětem nic nedělá" nevím. Rotaviry, žloutenka A i neštovice dělají méně a celkem se to očkuje. 

Jinak to, že se očkují děti kvůli svému okolí je celkem běžné, například rubeola. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 09:09

continuity ja jsem ale nenapsala, ze detem covid nic nedela, to jste si spatne precetla. 

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 09:16
Reakce na continuity:

Rotaviry, žloutenka A i neštovice dělají méně a celkem se to očkuje. 

​Já ani jedno z těchto očkování dětem dát nenechala. Nad covidem taky váhám. Upřímně mě k němu u dětí přiměje spíš to, že jim to usnadní fungování ve společnosti, než obava z nemoci. Nad tímto důvodem už se tu teda taky kdosi ofrňoval, takže jsem rázem v jednom pytli s popírači nejspíš. 

Offline Miru
17016 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 09:19
Reakce na Pinot Noir:

​Já ani jedno z těchto očkování dětem dát nenechala. Nad covidem taky váhám. Upřímně mě k němu u dětí přiměje spíš to, že jim to usnadní fungování ve společnosti, než obava z nemoci. Nad tímto důvodem už se tu teda taky kdosi ofrňoval, takže jsem rázem v jednom pytli s popírači nejspíš. 

​...děti už mám velký. Ale vnímám to naprosto stejně jako Ty

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. prosince 2021 09:19

Pinot Noir žloutenka je povinná, mám pocit. Ale až u starších dětí. Já bych v tuhle chvíli covid očkovala, ale za rok může být situace zase jiná. Protože i když ta nemoc dětem většinou nic nedělá, tak při tak vysoké šanci, že jí lapnou, se zvyšuje i šance, že zrovna jim to něco udělá. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 09:38

Evaeva žloutenka A není povinná, B je součást hexavakcíny, takže ta povinná je.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. prosince 2021 09:45
Offline nika
685 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 09:53

Miru taky to nam tak jako vy a pinot a proto sem uz moc nechodim. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 10:03

Pinot Noir ja ho tedy taky mam kvuli jednoduchemu fungovani ve spolecnosti.

a ted by me kleplo ho nemit a muset se nechat testovat denne+vyhaneni od prahu obchodu.....

a nejvic mi vadi frekvence ockovani.....