Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Tabea
8246 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 07:48

Zarinya tak vzhledem k tomu, že to bude brzy povinný, tak to nejspíš ještě přehodnotí, ne? 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 08:42

Tabea ja ti nevim,mne prijde jedna blba a druha jeste blbejsi.

jednou prisla s nakyma praskama po nejakem pacientovi na trombozu a ptala se mi jestli to muze brat na spaniale vakcina je hrozny zlo.

Offline Tabea
8246 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 09:30

Zarinya

Tak v březnu se ukáže, jestli se radši nechají vyhodit...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 09:41

Tabea a to bude,ze se muzou naockovat az v tom breznu nebo do toho brezna uz musi byt naockovane?nevis?Vzdyt to je proces na dva mesice...  se treti davkou jeste dyl.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 09:45

Tabea jinak ja vim co by na ne platilo a vcera bez davky nedosly,kdyby si ten denodenni test musely platit.....to by sel strach o sebe stranou.smutny.

a od pristiho tydne nas bude testovat sefka v praci takze jim ulehci a ony zas ziskaji pocit,ze se nic nedeje.

Offline Tabea
8246 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 10:49

Zarinya od 16.3. musí mít funkční očkování. Tzn 2 dávky + 14 dní Tady

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 10:53

Tabea diky

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 12:39
Reakce na Mermaid:

barbucha Tak to napíšu ještě jednou, "užívání ibalginu, aspirinu, acylpirinu, antibiotik apod., nevadí, protože tyto léky jsou několik desítek let ozkoušené, ale experimentální vakcína je na světě pár měsíců a je prokázaná kauzalita mezi experimentální vakcínou a srdečními onemocněními. a dalšími"...

Toto není životní postoj Mermaid, pouze reprodukce názorů, se kterými se při výkonu svého zaměstnání setkává..a od 1.3. to bude ještě zajímavější

V podstatě se těším na ty Ústavní stížnosti a žaloby kolegů z IZS, hlavně na odůvodnění těchto žalob a následné rozhodnutí....se prý těšíme všichni

​Já vim že to neni tvůj názor

Jen by mě zajímalo, jestli někdo z těch kolegů není třeba ročník 1960, nebo nemá tak staré rodiče - tehdy se například začalo s očkováním proti dětské obrně. Novou (logicky) vakcínou! Jestlipak zákonní zástupci tehdejších dětí taky protestovali proti takové novotě? Strávili by dotyční raději život na vozíku, než by do sebe nechali cpát nějakou novinku? Atd. atd.

Ale je jasný, že s antivaxerem se nedá rozumně mluvit. Nedá.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 14:00

barbucha tak tohle náhodou vím od své babičky, často na ní teď myslím. Jednou mi říkala, že když se tyhle vakcíny po polovině 20. století objevily, všichni vzali děti a běželi k doktorovi, a jaká to byla úleva. 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 14:10

Ja moc a moc dekuju vsem tem hrdinum a statecnym zenam, ktere v minulosti  nevahaly riskovat zivoty svych deti a nezavrhly veskera ockovani jako nebezpecnou novinku ci buzeraci pro nic za nic.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 14:39
Reakce na barbucha:

Jen by mě zajímalo, jestli někdo z těch kolegů není třeba ročník 1960, nebo nemá tak staré rodiče - tehdy se například začalo s očkováním proti dětské obrně. Novou (logicky) vakcínou! Jestlipak zákonní zástupci tehdejších dětí taky protestovali proti takové novotě? Strávili by dotyční raději život na vozíku, než by do sebe nechali cpát nějakou novinku? Atd. atd.

​Jo no, jenže v tom je právě ten problém. U dětské obrny je to dané povahou nemoci. Tam si rodiče, pokud to nejsou vyloženě antivaxeři v tom pravém smyslu, nedovolí protestovat. 

Jak chceš rodičům vysvětlit, že mají dát dítě očkovat proti covidu, když většina ho má buď bezpříznakový nebo s lehkým průběhem? 

Takhle mi moje kolegyně, která se mnou byla na jaře v centru a šla předevčírem už na třetí dávku, že by to pro starší dceru chtěla, protože jí zanedlouho bude 12.

Jsem v první chvíli myslela, že pro ní zvažuje vakcinaci, než z ní vypadlo, že je v tom ta "půlroční svoboda". 

Jsem se jen zmohla na to odpovědět, že je to těžký. Jako naprosto chápu, že ta vakcinace u dětí není vůbec jednoduchá na rozhodnutí, protože jen pro málokterého rodiče je dostatečným důvodem, že to to dítě může přenést na někoho, koho už by covid třeba ohrozit mohl. Ale teda chtít pro vlastní dítě nemoc, která mu sice s největší pravděpodobností nezpůsobí potíže, no kvůli které bude muset být dva týdny zavřené doma, to se přiznám, mi hlava už nebere no. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 15:30

Tak tata 3.Pfizer ok, trochu ho bolela ruka. Mama ma uz taky termin. Jsem fakt rada. 

No ale dnes jsme byli nakupovat v Pisku a byla jsem dost v soku, tak kazdy 3. clovek nemel zadnou rousku nebo respirator, ani na krku, proste nic a kazdy 2. pod nosem. Jako ja tohle nechapu, to to nedoukazou mit na puse aspon tech 30 minut, co jsou v obchode? 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 16:14

U syna ve školce je karanténa, ale jen na tři dny.

V pavilonu jsou dvě třídy, ta druhá je v karanténě už od 2.12. No a synova třída bude od pondělí, byli v rizikovém kontaktu s nakaženým z té zavřené třídy, asi spolu byli na plavání, datum 1.12. A hygiena zareagovala až teď, po deseti dnech. No nic.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 17:17
Reakce na Lamicka:

Tak tata 3.Pfizer ok, trochu ho bolela ruka. Mama ma uz taky termin. Jsem fakt rada. 

No ale dnes jsme byli nakupovat v Pisku a byla jsem dost v soku, tak kazdy 3. clovek nemel zadnou rousku nebo respirator, ani na krku, proste nic a kazdy 2. pod nosem. Jako ja tohle nechapu, to to nedoukazou mit na puse aspon tech 30 minut, co jsou v obchode? 

​Včera jsem mluvila s tetou, která dělá v elektronice. Už vzdali hádat se s lidmi, že mají mít roušku. Říkala, že to nemá cenu :(

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 17:42

Lamicka A666 cim to je,ze tady opravdu v obchode ci mhd neexistuje clovek bez respiratoru?

Nerikam,ze je tu vse 100%,ze tu nejsou odpiraci,antivaxeri,demonstrace...ale ve vnitrnich prostorech se respiratory opravdu nosi.

A nakazenych je tu taky hafo a plny jipky....

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 18:50

Zarinya bydlime v Praze a jezdim mhd denne a do obchodu taky chodim casto a jsou to jednotlivci, kteri nemaji respirator a vetsinou vypadaji dost podivne, takovi problematici od pohledu.

Dneska jsem brblala, co to jako je a muz mi rekl, ze ziju v prazsky bubline, ze jak jezdi pracovne po regionech, tak nikde nikdo respirator nemiva a to ani na jednanich,ani v baru. Jako ja ho v restauraci taky nemivam, kdyz sedim u stolu, ale jakmile jdu treba na wc, tak si ho nasazuju. My ho nosime i v praci, kdyz jdeme mimo kancl, uz si ho beru uplne automaticky, kdyz vstanu od stolu. Dovedla jsem to k dokonalosti, minuly tyden jsem si ho nasadila v aute, kdyz jsme vjizdeli do tunelu.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 18:53

Lamicka tak mozna taky ziju v norimbersky bubline.

Ja potkala jen jednou dva pubertaky v metru bez rousky...jinak fakt nic.

Offline Tabea
8246 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 18:54

Zarinya já nad tím taky hloubám. Viděla jsem teda nedavno v tramvaji jednu babu jen se šálou kolem pusy, vypadala ale celkem vyšinutě. A úplně prvně jsem viděla někoho v obchodě bez ničeho. Hned ho oslovila další nakupující, ani necek a nasadil respirátor. 
Dneska jsem byla v nákupáku, všechny obchody kontrolují certifikat (nejčastěji čtečkou) a zároveň občanku. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 18:59

Zarinya No ja z toho byla dneska fakt v soku. Mne prijde, ze to je to nejmensi co muzu udelat a ti lidi na to proste totalne kaslou. 

Offline Tabea
8246 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 18:59

Od 10.1. se budou testovat děti ve školce a jeslich. U nás v pondělí ráno stačí samotest doma, ve středu a v pátek PCR pooltest. Nebo 3x týdne samotest doma nebo antigen/PCR z testovacího místa (lékárny, ...). 
No, znám jednu, co si u oficiálního testu nechala vyšťourat nos místo dítěte druhačky. Takže předpokládám, že dost lidí bude tvrdit, že dítě testovali doma, aniž by se tak stalo. Testy pro děti jdou vyzvednout v lékárně, 3 týdně už teď....