Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 19:05

Lamicka tak i Tabea potvrdila,ze to tu lidi nosi.

Mne jako stve,uz mi prijde,ze ho mam prirostlej,mlzi se mi  bryle v praci minimalne 6hodin na puse,ale i v ty praci a obcas v mhd si uz skoro nedovedu predstavit ho nemit.

Obvzlast kdyz musim na pokoj k pacientum.

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 19:05

Lamicka taky se s tím nesetkavam moc často, ale i tady jsou velmi rázovité prodejny, kde obsluha na všechno peče. Nechápu že se nebojí oni, když jim tam přijde do obchodu desítky lidí denně, malá místnost s pultovým prodejem. Minule jsem tam vešla, paní bez respirátoru, než obsloužila zakaznici přede mnou, 3x si utrela nos do rukávu, tak jsem radši zas šla

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 19:08

žluťásek to je ta tzv. volna zóna, ne? U nás je taková místní cukrárna.

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 19:16

tv aha, takhle se tomu teď říká

Tady je minimálně jedna taková cukrárna, galanterie, květinářství... Obecně spíš malý obchůdky, ve větších se to dodržuje víc a poctivěji

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 19:21

žluťásek znám se s jednou takovou paní, taky prodává v malém obchodě a ona od začatku tvrdí, že covid je bublina, chřipka a tak no... a v jejím názoru ji utvrdilo to, že covid, i přestože nenosí respirátor, chytila až někdy vloni na začátku léta. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 19:24

A řekly jste někdy něco obsluze, když nemá respirátor? Já jen v te první vlně. Koukala jak tydýt . Teď už tedy nechodím tam, kde to nenosí. A to je tak v polovině obchodů. Ale je to náročné. Prostě mi všechno vozí rohlík. A opravdu nechápu, že to nikomu nevadí  , hlavně tedy hygieně. 

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 19:31

ionicera neřekla, podle povahy zboží to buď snesu nebo jdu jinam. Ale kde vím že to nedodržují, tam už znovu nejdu.

Horší to bylo na dovolené, kde je obchod jen jeden a v respirátoru jsme tam byli za exoty my

Offline Kora
příspěvků moje polička 11. prosince 2021 20:43

Tak tohle jsem objevila na stránkách fitka kam.jsem chodívala.  Říkala jsem si, že bych k tomu cvičení doma mohla zase začít chodit i tam.  Tak určitě.

Já chápu, že ze se jim návštěvnost snížila a že je to asi položí, ale chtít to zachránit takhle.  

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 20:54

Kora a me ted kontrolovali i s obcankou a covid pasem i v tchibu.....

Offline Kora
příspěvků moje polička 11. prosince 2021 21:05

Zarinyajak je to v Německu s těmi obchody? 

Offline Tabea
8246 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 21:12

Kora obchody jsou 2G, jen pro vylecene a očkované. Kontrola certifikátu a občanky u vstupu. Obchody základní potřeby (potraviny, drogerie, lékárna, zverimexy, obuv) jsou bez omezení a kontroly 

Offline Tabea
8246 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 21:13

Kora a ta volná zóna je legální?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 21:14

Kora smi jen ockovany a kontrolujou i obcanku ci nejaky doklad certifikat na tlf nestaci.

neockovany smeji jen supermarket,drogerie,lekarna a hobby markety.

Ale treba tady je jedna velka drogerie ve meste Müller kde maji i hracky atd a tam smi jen ockovany.

A fakt to u vchodu kontroluji.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 21:15

Tabea obuv?

takze vlastne smeji vsude jen ne do hadraren a tschiba....

Offline Kora
příspěvků moje polička 11. prosince 2021 21:16
Reakce na Tabea:

Kora a ta volná zóna je legální?

​Ani omylem,  já se s tím setkala prvně v tom fitku a dost mě to překvapilo. 

Offline Tabea
8246 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 21:18

Zarinya na obuvi jsem to právě dneska viděla, že jsou základní potřeba. Mám pocit, že někdy loni koncem jara kvůli tomu obchody s obuví dostaly výjimku...

Offline Kora
příspěvků moje polička 11. prosince 2021 21:19

Zarinya díky

Offline Tabea
8246 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 21:21

Kora aha. Tady nějaký restauratér taky zkusil něco v tom smyslu, jakobže venku na zahrádce mohli požívat všichni. Tak hned nastoupili policajti a pořádková služba a zatrhli to. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 11. prosince 2021 21:25

Tabea upřímně netuším co by se stalo tady, kdyby je někdo prasknul.  Myslím, že nic moc.

Offline Kokoska
35151 příspěvků moje polička 11. prosince 2021 21:30

Zarinya Tabea no ona kontrola certifikatu bez kontroly obcanky tak trochu ztraci smysl. Ovsem tady se najdou i takovi, kteri na to "vyzrali" a maji zfalsovany certifikat. Holt 40 let se tady lidi ucili, ze s prominutim vochcat jakekoli narizeni je skoro hrdinsky cin a nekdo se toho nedokaze zbavit.