Tak malý poznatek. Lyžovat ve Špindlu můžete i bez očkování a PCR a nevím, čeho všeho ještě. Nikdo nic nekontroluje. :-) - což se dalo čekat.
Koronavirus
Lutonsky, postinfekcni imunita.
Lutonsky, postinfekcni imunita.
Vím, co tím chceš sdělit, jsem vděčná za všechny poznatky, Ale první, co mě, bohužel, napadne, je to, že někteří moji pacoši si tu skvělou imunitu už neužijí.
Fiction Ja tim nechci rozhodne sdělit, že je lepší se nakazit než naočkovat. Smrtelná nemoc je fakt pitomý způsob jak se imunizovat.
S temi, co už COVID prekonali, nic neudelame.
On i Lutonsky čekal snad dva týdny než s temi analyzami vylezl. Já si myslím, že to i v tomto smyslu komentuje.
Jinak z jiných čísel také plyne, že když už chytne někdo COVID po druhé, roste šance na těžký průběh a hospitalizaci. Takže dokonce i očkování po COVIDu dává smysl.
ionicera asi jak kde, nam by jinde v Krkonosich bez QR kódu ani neprodali skipass
Osobně nechápu ty maminy antivaxerky, který nechtěj očkovat děti ani na tyhle choroby. Jo, spolíhaj na proočkovaný okolí (což neni příliš pěkný, takový parazitování), ale v dnešní době migrace a cestování vůbec přece nikdy nevíš, kdy koho s jakou chorobou potkáš. Dáváš pozor na dítě, aby si nezlomilo nohu, nerozrazilo hlavu... ale očkovat ho nenecháš
Mám kolem sebe celkem dost antivax a na kolektivní imunitu nespoleha nikdo z nich, to je totální nepochopení "antivax filosofie". Oni spoléhají na postupnou přirozeně získanou imunizaci, posilování imunity zdravým životním stylem, stravou atd. I za cenu hrozby přirozeného výběru.
No, já co vidím na internetech, ty reakce, tak v 90% jsou to argumenty ve smyslu dyk nám nic nehrozí, okolí je přece celý očkovaný!
Tento týden by měl přijít ten molnupiravir - perorální tabletky proti covidu. Jsem zvědavá, jestli o něj bude taková rvačka jako o ty monoklonální protilátky (působící obdobně, to jest proti těžkýmu průběhu/hospitalizaci). Přece jen je to nový lék
a ještě od kdovíjaký vydřidušský farmaceutický firmy! ![]()
barbucha Přesně a ještě se vysmívají těm, kdo se nechali očkovat..
Mám kolem sebe celkem dost antivax a na kolektivní imunitu nespoleha nikdo z nich, to je totální nepochopení "antivax filosofie". Oni spoléhají na postupnou přirozeně získanou imunizaci, posilování imunity zdravým životním stylem, stravou atd. I za cenu hrozby přirozeného výběru.
Takové antivexery mám mezi známými taky. Nikoho o své pravdě nepřesvědčují. Jen se nechtějí nechat očkovat, hygientické předpisy a opatření dodržují. Osobně neznám takové ty pomatence z internetu.
barbucha akorát pokud má něco mutagenní potenciál je to molnupiravir. Takže kdo se boji očkování, ať jej určitě nebere. ![]()
To je teda dost blbý - neočkovanej a ještě bez možnosti vzít si prášek. Márnice to jistí.
Tak ja neviem, už je to 8 dní od kontaktu s mamou. Myslíte, že mám ešte dačo očakávať? Ale je mi to čudné, že nikoho nenakazila. Boli sme na obede štyria dospelí, dve deti a nikto nič. Samozrejme som rada, ale stále nad tým premýšľam. My sme všetci očkovaní, tak by som to aj chápala ale deti nie a tie sú schopné v nepozorovane chvíli babke aj lyžicu z kávy oblizovať ![]()
Mrakoplas Nemusela nakazit nikoho. Manžel měl v neděli v poledne negativní výsledek testu. Za odpoledně jsme se viděli s rodinou včetně těžce nemocného tchána. Večer pak v sauně s kamarády. Ve 22 hodin se u muže projevily příznaky covidu, test následný den ráno už měl pozitivní. Nenakazil vůbec nikoho.
Já to dokážu pochopit, když se jedná o děti, kde ta pravděpodobnost, že to nemoc bude mít špatný průběh, je nízká. Píšu, dokážu pochopit, ale osobně bych dítě nad 5 let očkovala. Dítě mám starší, je teenager a z nepovinných má pouze meningokoky a klíšťovku ( a ten covid).
Ale u těch dospělých bohužel vidím na ventilátoru i takové, co zdravě žijí, nejsou tlustí, bude tam nějaká imunitní záležitost. Ale abych nelhala, samozřejmě převažují lidé s nadváhou, často diabetici 2. typu. A už jsem psala, očkované jsme měli pouze 2, vždy šlo o Janssen s dlouhým odstupem od dávky - takže v podstatě jako neočkovaní, u jednoho byla hlavní příčina obtíží jinde a 2. pacient přežil. Já prostě to očkování vidím jako skvěle fungující a je fakt strašný, jak ti neočkovaní sami, bez toho, že bychom do nich nějak ryli, litují, že ho nepodstoupili. Většinou to jsou jejich poslední přerývaná slova před intubací. A nemluvě o rodinách, kterým poskytujeme informace...
continuity Prosím tě, vždyť já píšu, že vím, že ty víš. Ale spousta lidí se uspokojí přečtením titulku ... a ten výklad bude jiný.....
notna asi sme mali šťastie, budem dúfať, že už sa nič neprejaví.
Budúci týždeň už budem mať nárok na tretiu dávku, do miestnej štatistiky hlásim, že sa jej už neviem dočkať.
do místní statiskiky hlásím, že třetí čip na místě, nic mě nebolí, doufám že do zítra se nic nevyvrbí.
Tak mi přišel PIN2 pro dítě. Na půlku ledna? ![]()
continuityjake ocko misto? My Kongresak, ovsem spatne nam to zaradilo vek na 12-15 let. Pani na infolince tvrdila, ze to nevadi. V radiu nekdo z chytre karanteny, ze to budou preobjednavat.... Ach jo. To je zase hokej.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY