Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35151 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 12:22

KoraNechala jsem se ockovat kvuli sobe i kvuli tomu, ze navstevuju deti a stariky a nerada bych nekomu neco dotahla. A klidne si na tu ctvrtou zajdu, nevidim v tom problem. Na tetanovku jsem taky sla 3x a nikoho by ani nenapadlo se tomu divit.

Nechapu rodinu me snachy. Babicka na treti davku nepujde, protoze po druhe ji nebylo dobre. Segra a mama maji aktualne covid, ockovani je fuj, zpusobuje neplodnost (mlada) a nikdo nevi, co to udela za 10 let. Tata zatim covid nemel, ockovat se neda, mame podezreni, ze dokonce chodj do prace. Snacha je nas*ana, mimo jine tam chteli jen na cele svatky a ted se boji, zekvuli tatovi nebudou moct. Mela jsem vzdycky tu jeji mamu za rozumnou zenskou, hlava mi to nebere, ze ani kvuli tem detem, ktere tam jezdi, se nedaji ockovat. 

Offline Tabea
8246 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 13:08

711990 a co ti obsluha rekla?

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 14:26
Reakce na continuity:

Rotaviry, žloutenka A i neštovice dělají méně a celkem se to očkuje. 

​​Rotaviry a žloutenku A si netroufám posoudit, ale se ségrou jsme si planými neštovicemi prošly ve školkovém věku, když ještě vakcína proti nim nebyla a nic moc vzpomínky, takže tam bych to pro svoje dítě, pokud by nemělo nežádoucí reakci z některých povinných očko, z těch dobrovolných nejspíš zvážila.

A jinak teda jsem vyloženě ráda za povinné očko proti příúšnicím. Já jsem bohužel ještě z generace, která už vhodný věk k očkování a přeočkování prošvihla a na ty teda vzpomínám snad ještě méně ráda než na ty plané neštovice. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 14:29

On tedy argument tech co moc pro ockovani nejsou,ze ty ostatni nemoce se neockuji kazdych par mesicu,coz je tedy taky pravda,no.

Offline Tabea
8246 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 14:43

wendulka já teda někoho, kdo si teď nechá píchnout Johnson, nechápu vůbec. 

Offline Tabea
8246 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 14:48
Reakce na Hanka H:

Myrtila Injekce bolí podstatně méně než nedávno diskutované říznutí papírem.

​Bohužel to tak všechny děti nevidí. Synovi je čerstvě 7. Když se vymlátí na kole, na bruslích, řízne se nožem, ... tak skoro necekne. Z očkování má panickou hrůzu a hysterčí už cestou k doktorovi. Tam bojuje, v důsledku čehož ho ta ruka pak nejspíš bolí ještě mnohem víc. Já z téhle akcí mám úplně zkroucenej žaludek. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 14:51

Tabea at necham nebohou pani bejt, ze jim odhanim zakazniky

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 14:53

Zarinya 

Tenhle argument mě osobně dost vytáčí. To sice ano, ale už jaksi zapomínají, že je to proto, že ty ostatní nemoci, respektive bakterie a viry, které ji způsobují, nemutuji. 

Jen sezónní chřipka ne?

Jako taky z toho nejsem odvazana, to absolutně nepopírám, doufala jsem, že budu mít čas do jara, ale když jsem si teď ověřila, že to u mě funguje, ale fakt to jde už pomalu dolů, tak nemám moc o čem přemýšlet dál no.

Online Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 14:56

wendulka tebe tenhle argument vytáčí, ale lidi s několika dětmi to můžou vidět jinak. X krát k doktorovi, preventivně si vzít volno kvůli případné reakci, to celé násob počtem dětí a za šest měsíců se dozvíš, že to celé znova?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 14:57

wendulka ale ockovani na chripku ti nikdo "nenuti".

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 15:00

Pinot Noir 

Já měla na mysli dospělé. O dětech jsem psala předtím, že tam úplně chápu, že to rozhodnutí není i s ohledem na tu zjevnou častější frekvenci jednoduché.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 15:02

Zarinya

To "nenutí", ale není to tím, že chripkovi pacienti ti nezahlcuji nemocnice?

Offline olte
764 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 15:02

Pinot Noir promiň, ale šest dětí zemřelých na covid je, podle mně, dost silný argument pro očkování.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 15:05

wendulka myslim,ze se dostavame jinam nez to puvodne vzniklo a zase se to toci v kruhu....ano,ale to neznamena,ze to,ze se bude muset clovek ockovat kazdych par mesicu lidem nebude vadit.

Mne to taky vadi a presto to holt udelam,ale nevim proc bych nemohla rict,ze mi to vadi.Ze to tebe vytaci je jen tvuj problem,mne taky plno veci vytaci a je to jen muj problem.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 15:10

Zarinya 

No samozřejmě. A proto se do těchto debat nerada pouštím.

Ano, vadí mi ta frekvence taky. V tom se přece shodneme. Ale nepovažuji to za to racionální argument a důvod  u dospělého, proč se neockovat. A ano, je to čistě můj problem.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 15:19

wendulka vis,me na tom dost vadi,ze sotva jsem dostala treti davku uz se v mediich pise o ctvrte davce......

No a pak to prave dava argumenty popiracum,ze budeme jak reseto.....

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 15:29

Zarinya 

Jj, to vyjádření šéfa Pfizeru vadí i mně. Za mě by neměl tyhle domněnky vypouštět, když je k dispozici teprve předběžná studie, jak na omikron fungují tři a vůbec jak se omikron bude v evropských podmínkách chovat.

Lepší arzenal jim fakt dát nemohl.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 15:32

wendulka to asi vytocilo vicero lidi,i moje snacha,ktera je velmi proockovaci tak uz rekla,ze to prehaneji.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 16:19
Reakce na Zarinya:

Lamicka A666 cim to je,ze tady opravdu v obchode ci mhd neexistuje clovek bez respiratoru?

Nerikam,ze je tu vse 100%,ze tu nejsou odpiraci,antivaxeri,demonstrace...ale ve vnitrnich prostorech se respiratory opravdu nosi.

A nakazenych je tu taky hafo a plny jipky....

​Hele nevím, taky tu není problém kontrolovat 2G v obchodech a testovat i očkované před cvičením dodanými samotesty.....