Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 13. prosince 2021 23:38

MP Meri Jj, sestra to bere tak, že kdo má těžký průběh, tak, ať  starý nebo mladý , byl už nějak jinak nemocný  ( s podtextem - neudělal toho dost pro své zdraví předtím). 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 07:08

crazydaisy tady v nemecku se hodne doporucuje jako treti po dvouch pfizerech moderna.

ja mam tedy treti opet pfizera,ale jen proto,ze modernu u nas v nemocnici nemaji a ja to nechtela komplikovat a jit jinam.

A  taky jsem mela strach po druhe davce mi bylo zle(i kdyz ne tak dlouho jako tobe)a nakonec mi nebylo vubec nic,jen ruka a to se da vydrzet.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 07:24

crazydaisy já píše Zarinya do kříže, po Pfizeru Moderns a po Moderně zas Pfizer. 

Kdy ti vyprší ten certifikát? Protože teď je to po devíti měsících. 

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 07:48
Reakce na MP Meri:

barbucha Nic takoveho jsem od nich opravdu neslysela, neříkají, ze jim nic nehrozí, protože ostatní jsou očkovaní. Berou to tak, ze jim nic nehrozí, protože jsou zdraví a starají se o sebe. Pokud něco chytnou, tak se s tím tělo vyrovná a imunizuje se. Pokud ne, tak holt smůla, přirozenej výběr.

​Takhle uvažujou o vlastním dítěti? To jsem teda ještě neviděla.

Přece některý i tzv. "dětský" choroby můžou mít fatální průběh, zvlášť u malýho miminka, a fakt bych nevsadila ani zlámanou grešli na to, že se dneska nemůžeš potkat třeba s černým kašlem.

No, jejich boj. Jestli jedou v přirozeným výběru, tak snad mají těch dětí víc.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 08:09

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 08:14

Obstarali si falešné covidové pasy. Teď začali panikařit

teda že se k tomu ti doktoři propůjčili, zapsat do systému a vylejt vakcínu do umyvadla...

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 08:17

Zarinya continuity diky. Certifikat pocitam uz vyprsel - druhou davku jsem mela 3.3.20. Mozna teda zkusim tu Modernu. Ted jeste teda najit, kde tim ockuji. Doufam, ze me to zas neskoli, protoze lezet v horeckach se mi moc nehodi nikdy.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 08:39

RoSa peníze nesmrdí a když je lékař tak trochu anticovid, je to win-win.

Dočasný, jak je vidět. Vím, že jsem zlá, zlá, žila, ale změna větru mě pobavila. 

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 09:07

continuity tak taky jsem se trochu pousmála tý jejich zoufalý situaci, ne že ne... ale kdo chce kam, atd.

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 09:14

RoSa 

Dobře jim tak.

Kde to nějakej podobnej idiot nedávno vyvraždil celou rodinu? Že měl falešnej certifikát a průser byl na spadnutí... tak nevěděl nic lepšího než zachránit famílii před ostudou pomocí krveprolití To nevymyslíš!

Jo už to vidim, v Německu to bylo.

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 09:16

Pěkný srovnání očkovanejch a neočkovanejch... hezky názorný grafy. Těm by mohla rozumět i sůl země

https://vtm.zive.cz/clanky/prodelany-covid-je-velmi-silna-ochrana-kdyz-prezijete-prvni-ceska-data-o-reinfekcich-po-vekovych-skupinach/sc-870-a-213838/default.aspx

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 09:25
Reakce na barbucha:

Pak to bude výhradně chyba lékařů, že "včas skutečně neléčili". Tak se vyjadřuje moje bývalá spolužačka pravověrná antivaxerka.

Přece některý i tzv. "dětský" choroby můžou mít fatální průběh, zvlášť u malýho miminka, a fakt bych nevsadila ani zlámanou grešli na to, že se dneska nemůžeš potkat třeba s černým kašlem.

​Je to tak. Asi tak 5 let zpátky ho sestřička mého obvodaka chytla od nějakého neockovaneho Ukrajince. Ona díky očkování zvládla s atb doma, pán skončil ve vážném stavu ve špitále.

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 09:55

wendulka 

Jo, Ukrajince zejména jsem měla na mysli. Jezdí jich sem mraky, pak jedou domů na dovolenou a zas zpátky... to bude studnice všech možnejch chorob (jinak proti nim nic nemam, když tady pracujou, ale prostě jejich zdravotnictví, to státní, bych neviděla příliš na výši).

Taky jsem už zahlídla nějaký nadávky od těch chytráků, jak doktoři zabíjej místo co by léčili. Ještě těm dobrým lidem nikdo nesdělil, že doktor tady neni vod zázraků?!

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 09:57
Reakce na barbucha:

No, jejich boj. Jestli jedou v přirozeným výběru, tak snad mají těch dětí víc.

​Mám kamarádku s postojem, který popisovala MP Meri a ta to vystihla přesně. Kamarádka dítě neočkovala na spalničky, strávila s holčičkou měsíc na Bulovce, dítě mělo komplikace a ona stejně psala na fb, že tak to má být, že to přijímají a další podobné řeči. Žádná sebereflexe. Nebo si vem tu nanoočkované dítě proti tetanu, co žilo na statku a vrazilo si špinavý hřebík... 

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 10:03

Lamicka 

Ty případy neznám, a ani snad znát nechci. Tvl ty důry bych zabila. Jak se můžou srovnat s tím, že jim třeba mimino oslepne (navždy)? Nebo bude mít trvalou srdeční vadu? Přičemž bylo původně zdravý... Ty nejsou normální!!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 10:10
Reakce na barbucha:

Ano, i o vlastním dítěti, babičce, sobě ... Není to nějaká víra v osud, je to prostě hluboké přesvědčení, že za své zdraví si je každý odpovědný sám a jsou mezi námi i lidé, kteří to zdraví mají třeba od narození nebo z principu chatrnější ... a tam už prostě musí zafungovat přirozený výběr. Důsledkem špičkové zdravotní péče je především přelidněná planeta na hranici kolapsu.

Já neříkám, že se s tím ztotožňuju, ale je to komplexní světonázor, který respektuju a částečně mu i rozumím.

Mně vadí jen "covidový antivax", který vykřikujou ty svoje nesmysly o globálním spiknutí, osobní svobodě a experimentálních vakcínách. Je to sice taky světonázor, ale takovej, pro kterej teda pochopení nemám.

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 10:19

MP Meri 

Já nechápu, jak za svoje zdraví ručí to mimino. Navíc pokud by ho přejelo auto i s kočárkem, na placku - taky budou mlít o přirozeným výběru? Když třeba dospělej nedával pozor při přecházení? To je to samý... 

Ale nic to, já na to už nemam nervy. Jen bych si přála, aby pak ty následky si nesly samy, zejména taky za svoje peníze!! A ne že budou viset celej život s postiženým dítětem na socce. Jinak holt pokud je to samotný nemrzí, postižený nebo mrtvý dítě, tak je to jejich boj a já nemusim rozumět všemu, že jo.

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 10:19

Lamicka Brr, jsem si vzpomněla na to neočkované dítě z Blanska, je to dva roky starý případ, i jsme to tu probíraly. Jeho matku znám a dost mě to překvapilo (i když měla své důvody). 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 10:34

Jsme parta celoživotních kamarádů, tři chlapi a já, občas vyrazíme na pivo, na moře. Jezdíváme pracovně do Itálie na veletrh (oni jako stavaři, já jako překladatel) a pak pár dní na hory. Poprvé pojedeme ve třech, antivaxer (bohužel zrovna ten nejšikovnější z party) zůstane doma.
Přitom má čerstvý vnoučata, předpokládám, že očkovaný dle normálního plánu. Ale prostě, ta nevyzkoušená vakcína, kterou nás chtějí ovládat... a já dycky myslela, že je to chytrej, rozumnej  chlap s přehledem. Achjo

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 10:35

Garfie Jj, mas pravdu, ze za tim byl nejaky duvod.

Mam znamou, ktera se stala eco bio potom co roky nemohla otehotnet a pak se rozhodla "ocistit" telo od jedu a bum ono to vyslo. To ji utvrdilo v tom, ze leky, chemie, prumyslove jidlo ji znemoznovalo otehotnet. No a dohnala to do strasneho extremu ve vsem.