Sweet Potatoa ja sluchatku moc dekuju![]()
Koronavirus
A666 mne slo spis o to,ze obcani nosi proste vsude respiratory na obliceji i bez kontrol.
Ne jak v cesku pul oc bez....
A pred mesicem jsem byla v cesku na technicky to bylo tedy taky neco.![]()
Nejakej machyrek bez rousky a jeste to byl nejaky znamy te za prepazkou a ani ona mu nebyla schopna rict at si ji nasadi,ale zase jsem se dozvedela a plno dalsich cekajicich jak ho exmanzelka oskubala....tak mozna uz nemel ani na rousku.![]()
buranov hadr![]()
wendulka a ja jsem nestovice chytla jako dospela od deti a to teda byla jizda! Mela jsem je jako bonus ke slepaku, vyklizeli kvuli mne pokoj na chire.
Jj, četla jsem, že pokud se chytnou až v dospělosti, je ten průběh horší. Já je dostala v 5 letech a zanedlouho na to i ty příušnice, což byl shodou okolností rok, kdy se teprve u nás začínalo s povinným očkováním. Ale je zajímavé, že zatímco ty neštovice chytla i moje o čtyři roky starší ségra, ty příušnice nedostala.
Nicméně doteď si pamatuju, že jeden večer naši od sousedů museli ke mně zavolat i rychlou kvůli těm příušnicím. Takže za mě jedině dobře, že toho jsou dnešní děti už ušetřené.
Slepák následoval o tři roky později.
Rotaviry a žloutenku A si netroufám posoudit, ale se ségrou jsme si planými neštovicemi prošly ve školkovém věku, když ještě vakcína proti nim nebyla a nic moc vzpomínky, takže tam bych to pro svoje dítě, pokud by nemělo nežádoucí reakci z některých povinných očko, z těch dobrovolných nejspíš zvážila.
A jinak teda jsem vyloženě ráda za povinné očko proti příúšnicím. Já jsem bohužel ještě z generace, která už vhodný věk k očkování a přeočkování prošvihla a na ty teda vzpomínám snad ještě méně ráda než na ty plané neštovice.
Jo, planý neštovice, příušnice, spalničky, černej kašel... brácha i spálu... všechno jsme měli a patřičně si vychutnali
Jako přežili jsme, že jo... ale jednak proč si neulehčit život, přece nemusím mít všechno. A za druhý - ty dětský nemoce taky nemusej zůstat bez následků, nemyslím jen jizvy po neštovicích, ale můžou poškodit i jiný orgány...
Osobně nechápu ty maminy antivaxerky, který nechtěj očkovat děti ani na tyhle choroby. Jo, spolíhaj na proočkovaný okolí (což neni příliš pěkný, takový parazitování), ale v dnešní době migrace a cestování vůbec přece nikdy nevíš, kdy koho s jakou chorobou potkáš. Dáváš pozor na dítě, aby si nezlomilo nohu, nerozrazilo hlavu... ale očkovat ho nenecháš ![]()
Kokoska uf tak to je presne duvod, proc me zitra ceka druha davka ockovani proti planejm nestovicim!
Jinak ja jem se dala ockovat proto, abych byla chranena pred vaznym prubehem/nakazou. A ze stejnyho duvodu ockuju sebe i dite proti vsemu co jde. Asi bych to prirovnala ke kondomum. Sance, ze me nekdo nakazi HIV je docela mala, ale proc to riskovat?
Kokoska Ex sambo taky chytil neštovice od dětí. Deti se osypaly, dva dny byly mrzuty a on týden nevstal z postele, ctyricitky horečky, úplně vyřízenej.
wendulka Ty neštovice jak kdy, manžel je chytil jako dospělý před 4 lety (a teprve od něj je chytil syn) a narozdíl od syna, který se mohl uškrabat a ještě s horečkou, byl dost vysmátý.
Prostě se párkrát pomazal tekutým pudrem a pohoda.
Jinak já jsem očkovaná z přesvědčení, ale představa, že budu chodit na očkování co půl roku mě pěkně vytáčí.
continuity O tom vubec nepochybuju, ze pusobi na bunecnou i protilatkovou.
Jo, ona je to všechno jenom statistika a za ní jsou lidi z masa a kostí. Bohužel už jsem měla v životě párkrát smůlu, že se mi přihodilo něco, na co trpí jen malinké procento lidí, takže vím, že ten špatný los opravdu může vyjít i na mě nebo moje dítě. A jestli můžu udělat něco, co mě od té špatné strany statistiky vzdálí, radši to udělám.
kdo cekate na půlnoc se registraci děti 5+, tak už to jde.![]()
wendulka tebe tenhle argument vytáčí, ale lidi s několika dětmi to můžou vidět jinak. X krát k doktorovi, preventivně si vzít volno kvůli případné reakci, to celé násob počtem dětí a za šest měsíců se dozvíš, že to celé znova?
Zrovna to očkování proti COVIDu 12+ šlo elegantně vyřešit třeba v Motole, ockovali děti i o víkendu, i v pátek do 18. Pokud se někdo obává nějaké alergické reakce, je určitě nemocnice nebo velké centrum bezpečnější než ordinace pediatra. Tomu lze předem zavolat a poradit se s ním.
Teď tyto maloše v Praze očkují zatím jen v Kongresaku, to dúfam, že se to zlepší.
continuity pekny clanek. A rikam si, jak je uzasne, kam uz se doslo v poznani, jak imunita funguje, co ji ovlivnuje, jak ji posilit. A zaroven jak malo jeste vime a jak je porad co zkoumat.
continuity diky za echo!
wendulka Ty neštovice jak kdy, manžel je chytil jako dospělý před 4 lety (a teprve od něj je chytil syn) a narozdíl od syna, který se mohl uškrabat a ještě s horečkou, byl dost vysmátý.
Prostě se párkrát pomazal tekutým pudrem a pohoda.
Jinak já jsem očkovaná z přesvědčení, ale představa, že budu chodit na očkování co půl roku mě pěkně vytáčí.
Mě také vytáčí očkování co půl roku, navíc mi platnost certifikátu vyprší příští rok v březnu a abych mohla volně fungovat ve společnosti a cestovat, tak mě stát tlačí ihned ke třetí dávce. Za sebe bych si ji raději dala až na konci léta před začátkem chřipkové sezóny a ne nesmyslně na konci jara.
dupali ale vzdyt certifikat ma platnost 9 mesicu, tak to si muzes dat normalne treti davku ted v zime po 6m, jaky na konci jara?
continuity v KH kraji nejde ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY