Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kora
příspěvků moje polička 12. prosince 2021 10:15

Tak já mám očkování fakt z přesvědčení.  Považuju to za zřejmě jediný způsob jak tyhle sračky (pardon ) zvládnout. A taky jsem klidnější v tom smyslu,  že kdyby náhodou,  tak snad neskoncim na přístrojích.  A to se týká i mých blízkých.  S klidem se nechám bodnout každých půl roku. Mít děti malé,  očkovat bych je nechala.  Ale chápu,  že někdo váhá. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 10:18

Zarinya taky tak. A jeste kvuli nalepkovani antivaxerama a dezinformatorama, to bych  psychicky nedala. Chci mit klid. 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 10:24

ja se naockovala ze stejných důvodů jako píše Kora a doufám , že do Vánoc stihnu třetí dávku.nastesti jsem kovid nechytila od manžela a snad už nechytim. 

Offline Myrtila
5425 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 10:28
Reakce na Pinot Noir:

​Já ani jedno z těchto očkování dětem dát nenechala. Nad covidem taky váhám. Upřímně mě k němu u dětí přiměje spíš to, že jim to usnadní fungování ve společnosti, než obava z nemoci. Nad tímto důvodem už se tu teda taky kdosi ofrňoval, takže jsem rázem v jednom pytli s popírači nejspíš. 

​Mozna kdyby tu byla epidemie zloutenky, 10 tisic lidi denne, tak bys nad tim uvazovala jinak? Nemyslim to nijak utocne, jenom ze s covidem je tu ted jina situace nez treba se zloutenkou. 
Jinak ja bych syna nechala ockovat rada, prece jenom je to pro me urcity zdroj stresu, ze jedina sance, jak ho ted muzu chranit, je, ze ja budu chodit na ockovani a jeho budu porad kojit. Ale na druhou stranu mi docela vadi, ze by musel chodit na injekci treba co pul roku. I kdyz se priklanim k ockovani deti, uplne stoprocentne s tim ztotoznena nejsem.

Edit: Kvuli detem doufam, ze casem bude vyvinuta i jina moznost aplikace vakciny nez injekce. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 10:37

Ja to mam podobne jako tahle pani doktorka https://denikn.cz/765032/sami-se-ockuji-presto-maji-k-vakcinam-vyhrady-proc-nekteri-lekari-odmitaji-povinnou-vakcinaci/?ref=tit, osobni zkusenost s komplikacemi /netyka se ocko proti covidu/ a naslednou bezmoci v tom urcite hraje roli. Treba nekdo clanek odemkne, prosim.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. prosince 2021 10:38

Myrtila má to neinjekční podání i jiné výhody než nebolestivost? Já v současné době uvažuju taky jako Kora ale zároveň si myslím, že za pár let se nebudu očkovat každý půl rok, pokud řádově ubude případů nakažených.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 10:41

Evaeva Ja bych si od vakciny podavane nosem slibovala, ze ovlivni i sliznicni imunitu, ktera je asi dulezitejsi nez si myslime. Ale nemam o tech pokusech o vakcinu ve spreji nic nacteno, ber to jen jako domnenku

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 10:44

ionicera nedavno jsem se ohradila v pekarne, kde nemela zakaznice vedle me rousku a navic se na me porad tlacila. A Obsluha bez rousky vynadala mne....takze tam taky uz nechodim

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 10:51
Online wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 10:57

barbucha 

No a to jsem psala výše, že v tom to právě je. Když to není dostatečný důvod pro mnohé dospělé, těžko to můžeš očekávat od rodičů těch dětí.

A je potřeba připočíst i tu reálnou možnost, že ne každému se po očkování (dokonce ani po té třetí) vytvoří dostatečně vysoká hladina protilátek proti tomu RBD proteinu delty, takže tě sice ochrání před těžkým průběhem, ale zatím není jasné, jestli i před tím tzv. long covidem. To sem tuším někdo dával.

Jako třeba jeden můj kolega, který prodělal klasický covid letos na jaře šel na očkování teprve tento týden, ale jen kvůli tomu, aby mohl chodit cvičit, do divadla a jen díky tomu, že jsem mu zjistila, kde ještě mají Johnson. Na dvoudávkovou by zkrátka nešel vůbec. Pro úplnost ovšem dodávám, že covid rozhodně nepopírá, rodiče má očkované hned na jaře. respirátor nosí poctivě a donedávna všude chodil s testem, dokud to šlo.

Ty "pádné" důvody jsou pro každého jiné no.

Každopádně osobně jsem za to ráda, že šel aspoň na ten Johnson.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 11:05

Já jsem teda chtěla čip.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. prosince 2021 11:07

mirajo díky za odpověď. Chřipka se už vstřikem do nosu očkuje, tak tam nějaká data třeba budou. Ale vím, že imunita je složitá, no.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. prosince 2021 11:10

wendulka já takové lidi beru. Evidentně kovid nezlehčuje, testoval se, je si vědom rizik, akorát vyhodnotil, že rizika vakcíny u něj převažují nad výhodami. Sobecky jsem taky ráda, že se naočkoval, i když ten Johnson, no nevim teda.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 11:26

Patřím mezi očkované z přesvědčení. Vynášet soudy ohledně vakcinace dětí si netroufám, mám už dospěláka, takže jsem se nad tím nijak hlouběji nezamýšlela.Asi bych zvážila pro a proti - možnost zapojení dítěte do kolektivních aktivit, jak často a intenzivně se stýká se staršími příbuznými, celkový zdravotní stav.

Do statistiky - po včerejší třetí dávce trochu bolest ruky, mírně pochcípaná, normálně funguji.

Offline Myrtila
5425 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 11:30

Evaeva V prvni rade mi jde o to, ze ta injekce boli. A v druhe, jak pise mirajo, si rikam, ze by to mohlo mit vliv na sliznicni imunitu, ale taky jsem k tomu zatim vic necetla, to asi necham, az to bude vic aktualni (nebo na to budu mit cas).

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 11:32

Myrtila Injekce bolí podstatně méně než nedávno diskutované říznutí papírem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. prosince 2021 11:35

Myrtila já jsem samozřejmě taky radši, když je to bezbolestné, ale beru to tak, že to holt musí být. Je to chvilka, že jo. Ale je pravda, že starší už si umí představit, že to bude bolet, takže je nervózní a tu ruku zatne a pak ho ta ruka samozřejmě víc bolí.

Offline Myrtila
5425 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 11:43

Hanka H To je obvykle pravda, no. Ale vysvetli to miminu

Evaeva Taky beru ockovani jako nutnost, ale radsi bych, kdyby u toho tolik nebrecel, no. Syn uz to ma v roce taky spojene, jak prakticky kazda navsteva u doktorky znamena injekci, tak otevrem dvere do ordinace a on zacne brecet. Naposledy ani nesel vysetrit. Ale kdyby to byla jedina moznost, brala bych ho na injekce, ja se prece jenom covidu bojim. Mozna je to tim, ze jsme s manzelem jedni z hodne mala, kdo ho jeste v nasi bubline nemel. A i kdyz dikybohu nikdo z nasich blizkych neskoncil v nemocnici, ani ti mladsi ho nemeli uplne mirny. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. prosince 2021 11:58

Myrtila nemusí to být jen očkováním ten brek. Kluci teda brečeli vždycky jen chvilku, starší to teď zvládá naprosto s přehledem. Jemu nevadí skoro nic, ani u testu z nosohltanu nezabrečel. Ale samozřejmě jim člověk nechce způsobovat bolest jen tak.

Online wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 12. prosince 2021 12:06

Evaeva 

Hele, to si nemyslím. On je to hodnej člověk a já ho mám vážně rada, no problém je, že má trochu jednodušší uvažování a bohužel co se týče vakcinace po prodělání, bohužel četl prof. Berana.

Já u Johnsona taky nevim, no beru to tak, že je to lepší než nic a pak to u něj vyváží booster mRNA, na který mu sice přijde SMS už za dva měsíce, ale z hlediska platnosti na něj bude mít čas až do konce léta, čili ideální na další sezónní vlnu zase...

Zatímco já už budu muset tou dobou nejspíš na čtvrtou.