Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. prosince 2021 23:06

barbucha Zas je dobrý, že máš fain zkušenost, já poslední dobou čtu samej negativismus a i doma mi dá práci to odrážet. 

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 23. prosince 2021 23:11

barbucha jen se nedelej, kdovi, co ti tam ti tvoji dokturci protekcne namixovali!

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 23. prosince 2021 23:12

Kan 

No mě to až zaskočilo... ale bylo to příjemný. 

Přičetla jsem to ovšem taky abstinenci protože při prvních dvou dávkách mě nikdo neupozornil (asi se mi daří v práci ten alkoholismus skrejvat ), až při třetí jsem si nedala ani skleničku... 

tak fakt nevim!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. prosince 2021 23:14

crazydaisy Nahlásit to můžeš i sama, pokud doktor není ochotný. Dokonce bys i měla, protože tohle už úplně klasické poočkovací komplikace nejsou. 

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 23. prosince 2021 23:25

Kokoska 

Elixír mládí! Ale ne moc trvanlivej 

A musim říct že obdivuju všechny ty chudáky co sloužej na tom veřejným očkování... poskakujou tam mezi nerudnejma klientama ve vánočních čepičkách a s čelenkama s parůžkama a světýlkama ve vlasech... všichni v tý nejlepší náladě... s vyhlídkou že budou fungovat včetně zítřka i celý vánoční svátky... fakt světci

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 23. prosince 2021 23:37

Renusatko teď jsem koukla na sukl a všechno co jsem měla tam mají jako nejčastější nežádoucí účinky s frekvencí častou,tj. víc jak 1 z 10. Jediný navíc jsem měla ten otok od ramene k lokti.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. prosince 2021 23:40

crazydaisy No my z očkovacího střediska (na na covid, ale jiné vakcíny) hlásíme vše i mnohem menší potíže. A tohle mi opravdu běžné nepřijde. 

Offline tamara
příspěvků moje polička 24. prosince 2021 06:47

Včera 3.dávka, zatím jen bolest ramene v noci při doteku. A to jsem tam šla s mírnou bolesti hlavy kvůli změně počasí. 55+.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 24. prosince 2021 07:30

Chodím teď na třífázovou vakcínu proti pylové alergii. Jsem po druhé dávce, mám otok paže, bolest celé ruky, začíná mě bolet v krku. A nijak zvlášť se z toho nejevím, obdobné reakce jsem měla na jakoukoliv vakcínu, co pamatuju, covid necovid. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 24. prosince 2021 09:24

barbucha já po druhý dávce odklusala rovnou relaxovat do vířivky se sampusem a reakce celkem.v pohodě,  po třetí jsem na víno ani nepomyslela a hnus teda.  Chlastem to nebude.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 09:44

crazydaisy přes sukl to může nahlásit i sám pacient

Edit: vidím, že jsem už druhá, mám dočítat, než reaguji

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 09:50
Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 09:52
Reakce na Kokoska:

barbucha jen se nedelej, kdovi, co ti tam ti tvoji dokturci protekcne namixovali!

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 10:14

Dám sem odkaz na zajímavý článek o roli odborníků při šíření dezinformací a už jdu vánočnit.

https://denikn.cz/774097/kdy-vedci-pomahaji-vzniku-hoaxu-dva-rozhovory-o-tom-v-cem-je-verejna-debata-o-covidu-zradna/?cst=bf2bf35ef1a7e906bbfbbadbe69de89f20723973

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 22:46

Sweet Potato to je zajimavej a hodne pravdivej clanek. 

Zejmena kritika ceskych medii a toho, jakym zpusobem prezentuji informace a kdo v nich dostava kolik prostoru.

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 11:15

crazydaisy prvé dve som mala Astry, tretiu Pfizer, reakciu vždy,  najhoršiu po druhej, po Pfizeri veľké bolesti ruky, podpazusia, až po prsnik a kolegyne hovorili to isté.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 14:00

letfenixa Já byla v úterý ráno. Dnes je sobota a ruka teda docela ještě dost bolí. V okolí vpichu mám pořád tvrdý otok a v podpaží se to slilo do jedné boule a bolí to taky. Jako už to není žádná tragedie, ale přijde mi to dlouho. Mám veškerý možný očkování, co jsem kdy mít musela i dost těch, co jsem si zaplatila - žloutenky atd. Na pylovou alergii se léčím snad 30 let z toho možná už 20 let různýma vakcínama a ještě na žádnou v životě (aspoň teda co si můžu pamatovat) jsem neměla takovou reakci, jak na comirnaty. Zajímalo by mě, jestli je to konstukcí té vakcíny nebo nějakou látkou v ní, kterou nesnáším. Rozhodně vím, že čtvrtou si určitě píchnout nenechám. Kromě vedlejších účinků, co jsem sem psala, se mi během pár hodin po aplikaci zhoršilo i mé chronické onemocnění do té míry, že jsem musela kontaktovat svou lékařku. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 14:09

crazydaisy jenže tohle vše by nemělo být na Parfumánii, ale nahlášené na SÚKL. Včetně toho, že se ti po aplikaci zhoršilo chronické onemocnění. Protože když stejné obtíže nahlásí lidé se stejným chronickým onemocněním, tak to třeba znamená, že to pro ně není vhodné. Jinak u nás máme nahlášených takových zhoršení stavu strašně moc a na některé diagnózy už lékaři upozorňují pacienty, že by měli další aplikace opravdu dobře zvažovat.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 14:13

Renusatko  s Kontaktovala jsem mailem PL a i když měla dovolenou, tak mi odpověděla a sama to zašle na sukl příští týden.

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 14:14

crazydaisy tiež sa na pelove,  aj iné,  alergie liecim už 30 rokov. Keby som neuzivala nonstop antihistaminika, tak bohvie aku ešte reakciu by som mala.  Držím ti palce,  nech sa ti už čím skôr polepši.