Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 09:56

Vůbec se mi teď na třetí dávku nechce.

Mám pocit, že jsem toho do sebe za půl roku naprala až dost. Asi si tentokrát počkám až na nejzazší termín a snad bude tou dobou už i upravená vakcína.

Offline Garfie
28617 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 10:04

Dadoo Ve stručnosti tam jde o to, že některým bývalým onko pacientkám se po prodělání covidu rakovina vrátila, dokonce v horší formě. Tady by to mělo být odemčené,  pokud si to chceš přečíst.

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 10:13

Lamicka děti mám jasné, někde jsem zrovna viděla graf, že se komunitné šíří i ty předchozí varianty. Nikam nezmizely.

S třetí dávkou na omikron mám také docela problém. Pořád doufám, že no jarnaky to bude do těch devíti měsíců a pak se uvidí. 

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 10:45

Garfie děkuji.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2021 10:51

Lamicka k těm dětem, pořád je lepší nějaké očkování než žádné, i proti omikronu ty dvě dávky riziko symptomatického průběhu snižují asi o 35%, jestli se nepletu, a riziko těžšího průběhu ještě víc. A jak píše C. ty další varianty pořád ještě nezmizely.

Offline dzizisketa
9026 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 11:03

Mně vychází pět měsíců na třetí dávku deset dní před termínem. Tak uvidím, jestli ji stihnu

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 11:09

continuity Evaeva to ja ty deti mam taky jasne, navic mame v okoli 2 celkem blbe prubehy. Jen mi prijde, ze u vakcin pro deti se pouzivaji uplne jine argumenty nez u dospelych. 

Ted jsem cetla, ze se mozna budou povinne testovat zamestnanci bez 3. davky, tak uvidime, co vlada jeste vymysli. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 12:04

MP Meri dost lidi,  co znam a co jsou opravdu velci zastanci ockovani a maji dve davky plus prodelany covid, na treti davku ted nechce a chce pockat  az na  upravenou proti omikronu.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 12:07
Reakce na Lamicka:

Evaeva no omicron... nevim uplne, co si myslet a nejak neverim, ze mi ta 3 davka neupravene vakciny muze byt k uzitku. 

No a pak ti rekne kamaradka, ktera pracuje na zdravku, ze maji plne sklady prochazejicich vakcin a potrebuji je rychle vyockovat. 

​A proto to povinne testovani zamestnancu bez treti davky

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 12:13

Tyjo, já nevim, covid mám prodelanej před rokem a ty třetí davky se nějak nemuzu dočkat, povedlo se nám zaregistrovat až skoro za 14 dni, upravena proti omikronu se bojim, ze bude, až tu bude omikron řádit v plný sile 

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 12:33

A vy si myslíte, že upravená tu bude nějak brzo? Ja čakám na termín a myslím, že omicron tu bude dřív než termín dostanu.

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 12:48

Já jsem si udělala registraci hned co se spustila nová vlna, čekám na pin a jdu na třetí co nejdřív to půjde. Pro mě lepší hned co je, než čekat jestli a kdy bude dostupné lepší.

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 12:55

Potrefenáhusa ja už 3.dávku mám, ale cítila som to tak podobne. Tak som si zarezervovala termín hneď ako to šlo. Ale chápem aj tú druhú stranu, mám to totiž doma. Priateľ otáľa s 3.dávkou. Ja robím z domu a chodím akurát tak na prechádzku a do obchodu, ale on do práce dochádza. Cez Vianoce mala väčšina jeho rodiny covid, moji rodičia tiež, dosť našich známych tak isto... tak akosi čakám, kedy ho dostaneme my. Tu v UK sa omicron šíri pekne rýchlo. 

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 13:00

Do statistiky, po třetí dávce Pfizeru mě  malinko bolela ruka, ale méně než po první, a  odpoledne jsem byla lehce jetá, ale to mohlo být i tím, že jsem měla o vánocích celkem zápřah, a šla jsem v pondělí po. Jinak jsem šla na injekci s lehkým škrábáním v krku, který se mi periodicky vrací celý podzim, a nic se mi potom nerozjelo. Pro Brňačky - v očkovacím centru Bluedent ve Slatině měli termíny i 27.12., brali i bez rezrvace, a velice rychle to tam odsýpalo. 

Offline Garfie
28617 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 13:06

A my dnes kvůli covidu zrušili plánovaný večírek s přáteli, jejich syn (9 let, jediný z rodiny neočkovaný) má covid. Je to teda taková nepříjemná situace, přijeli z Čech k rodičům na Moravu na Vánoce, až tady dostali sms, že měl poslední den školy kontakt. Tak mu horko-těžko sháněli termín na PCR a včera přišel výsledek. Celou tu dobu ale byli u těch rodičů, táhne jim na 80. Malej nemá zatím vůbec žádné příznaky, test považovali spíš za formalitu. 

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 13:11

Isca ja jsem na treti sla taky s lehkou rymou a obcasnym pokaslavanim, mam to od zacatku listopadu tak nejak setrvale porad. Teplotu jsem nemela a 2 PCR a 2 antig testy behem te doby az ke dnesku ok. A reakce jsem nemela skoro zadne, narozdil od 2.davky za plneho zdravi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2021 13:18

Potrefenáhusa jo, tak rok je dlouhá doba, já byla pozitivní v listopadu. Ale právě vůbec nejsem rozhodnutá. Říkám si, že počkám třeba 14 dní, to už by mohla být nějaká data z Británie nebo Dánska o omikronu a různých variantách očkování a reinfekcí.

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 13:34

Já už jsem to tu psala. S manželem nám končil 6. měsíc od druhé dávky a šli jsme na třetí bez registrace a hned, protože omikron a  Vánoce. Shrnula bych to tak, že máme klid.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 13:51

Mela jsem jit na treti davku, termin vcera, covid mi do toho hodil vidle.jak to mam s ocko - bolest hlavy, ryma, lehce zvysena teplota po dva dny, pred dvema dny ztrata cichu, nyni uz se trochu vraci. Trochu pokazena chut. Ja mam rada pivo a vcera uz jsem si sklenicku s chuti dala, tak uz je to snad skoro dobry. Z rodiny jedina absolvuji covid ockovana a mam opravdu nejmene obtizny prubeh. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 13:54

Dadoo Tohle stejné říkala nedávno jedna doktorka ze Žluťáku, která u nás byla, jen ona to nesváděla na covid, ale na očkovní. Že takových nálezů za 28 let praxe neviděla. Tak si vyber. Bude to jako ze vším, asi tam nárůst bude, asi i opravdu viditelný, ale každý za tím bude vidět něco jiného. Článek jsem nečetla, takže nevím, co je tam dál. 

Kamarádka má teď omicron, není očkovaná, covid předtím zatím neměla. Kdyby jí nevytrasovali, tak to netuší. Nemá ani únavu, ani nachlazení, nic jí nebolí, teploty nemá a už je skoro na konci karantény.