Magráta nevyžádaná rada - doporučuju protahování lýtka a lýtkových úponů, je to dost častá a opomíjená příčina ostruh. A pokud je plochá noha, tak i posilovat klenbu.
Koronavirus
Nepřijde mi, že by si tady někdo myslel včetně těch vyloženě proočkovacích typů, že očkovat se 4krát ročně je super a je to jak vycucat bonbon proti kašli bez ohledu na to, zda měl nebo neměl reakci.
Já na třetí dávku nakonec šla kvůli již klesajícím protilátkám proti deltě a že jsem měla prokázáno, že jsem covid doteď neprodělala a tudíž jím ani doteď tím pádem nemohla nakazit mamku, což je celou dobu můj hlavní motiv. Ale bylo to v nejzazším možném termínu a určitě ne s nadšením a to nemám žádné zdravotní obtíže.
Nicméně tu hurá akci se čtvrtou dávkou "naslepo" kvůli omikronu v Izraeli jsem taky úplně nepochopila![]()
...
Na druhou stranu se mi nechce úplně věřit, že by organizace jako EMA a FDA při těch obrovských objemech dat hlášení, která za ten rok nasbíraly a dál sbírají, něco při jejich vyhodnocování podcenily nebo zametly pod koberec
. Nevím úplně, co si o tom myslet no...
bramrady beru i nevyžádané :-) díky, snažím se to protahovat, mám i ježka, tak po něm patou jezdím, muž mi paty masíruje, chodila jsem na ultrazvuk atp.. vždycky na chvíli je to ok, ale jak polevím, tak je to tu zas
wendulka Já si nemyslím, že to tady většina bere takto, navíc většina je mlčící a vůbec nevíme, co si myslí. Nicméně některé příspěvky v tomto vlákně, které by mohly být k zamyšlení, končí řečmi typu antivax a odkazy na alobalové čepičky
Možná proto už tu moc takových příspěvků není![]()
Jedna z kolegyň, která byla nedávno na třetí /covid prodělala/, měla nejenom uzliny v podpaží, to jsem měla po druhé dávce taky, ano, je to normální, z boule i pod klíčkem už jsem byla nadšená míň. Nicméně ona měla červenou a bolavou celou zevní část prsa na té příslušné straně, po předchozích dávkách nic takového neměla. Jasně, je to spádová oblast těch uzlin, ale že se nad tím člověk zamyslí a není z toho v pohodě, když má nádor prsu v rodině, je myslím normální.
Netvrdím, že s výskytem má očkování souvislost /pauza v prevenci určitě ano/, ale souvislost takhle komplexních změn a navíc dlouhodobých těžko prokážeš. Možná po mnoha letech, možná nikdy.
Evaeva nevím, jestli to pomůže, ale v Belgii se očkuje 3. dávkou již 14 dnů od pozitivního testu bez symptomů nebo 14 dní po skončení symptomů. Nějak jsem si myslela, že budu mít půl roku klid. A teď taky nevím co s tím. Jako na omikron to vypadá, že 2 dávky, ani v kombinaci s proděláním, nefungují. Na druhou stranu, pokud bude omikron mít lehčí průběh... nikde jsem nenašla, jestli čekat nebo ne, když je to takhle krátce. Jako byla jsem připravena si ti třetí dát. Covid mi do toho hodil vidle.
Jiná Realita Vícéméně tohle, v dost podobném duchu, říkala právě ta doktorka z onkologie. Taky celkem nevidím důvod, proč by si to vymýšlela, protože určitě anamnézu odebírají, ví kdo je kdy očkovaný a vidí výsledky na pravidelnýh kontrolách. Protože ona ani tak nemluvila o nárustu nových případů, ale o návratu u sledovaných pacientek.
MaeGandal no nepomůže
nárok na dávku mám i tady, spíš jestli to má význam, no. Ale asi na to zatím nikdo nedokáže odpovědět. Asi pár týdnů počkám, jestli nebudeme moudřejší. Stejně se teď spouští očko pro všechny nad 18, tak asi bude i nával. Nebýt toho kovidu v listopadu, taky neváhám.
mirajo taky si rikam, ze tech ne uplne nadsenych komentaru k ockovani je najednou nejak moc naraz a zatim klid ![]()
Můžu se zeptat, proč nedoporučila?
Mně to právě pan doktor doporučil, že s tím má na rozdíl od ultrazvuku dobrou zkušenost. Ultrazvuk by sice šel v místě, ale ten prý zdaleka není tak účinný, což mi potvrdila i moje kolegyně, která ho zkoušela a vůbec jí nepomohl.
Ta se teda nakonec rozhodla z důvodu časove náročnosti léčebné kúry pro obstrik. Zatím má klid, ale bolelo to jak čert a je to taky jen konzervativní léčba.
Renusatko mě by zajímalo, nakolik ještě celou situaci ovlivňuje velká míra stresu, kterým si spoustu lidí prošlo. To podle mě taky přece nemůže být zanedbatelný faktor?
Sorry, ale já neznám nikoho, ani tady, kdo by byl štastný, že se, hurá, může nechat očkovat.
Ale všichni to berou jako nutnost, aby neohrožovali sebe, své blízké a své okolí.
Prostě to bylo vyhodnoceno, jako nejméně rizikové opatření.
A co jako jiného? Neočkovat a doufat, že zo přežijeme? Ty počty mrtvých jsou dost děsivé.
Já si to třeba dovolit nemůžu, pracuju v prostředí, kde se nakazit je snadné a mám plicní onemocnění, kvůli kterému bych si to tedy vážne nelajsla.
Pokud se někdo ze zdravotních důvodů očkovat nemůže, nikdo ho kvůli tomu nepranýřuje. Pokud je v péči lékaře, snad lékař ví, co dělá.
Očkování je v současné době zřejmě to nejúčinnější v boji proti covidu. Nic víc a nic míň.
A každý (ne každý, bohužel, zodpovědně) dělá to, co musí.
Pokud se bude nákaza a mutace vyvíjet dál, jak se vyvíjí, možná se bude muset očkovat častěji. Fakt se z toho asi nikdo radovat nebude, ale jak jinak odvrátit to nebezpečí, že to nepřežijeme..?
Já to tedy rozhodně riskovat nechci.
Magráta jestli teda můžu doporučit, zkus nějakého dobrého fyzioterapeuta, ať se ti podívá na postavení chodidla, kotníku a vlastně celé nohy, a doporučí ti nějaké cviky. Obecně stojíme příliš na patách a ty jsou pak přetěžované a hnedle je tu ostruha. Ortopedi pak řeší většinou ten důsledek a moc nepátrají po samotné příčině.
To si taky myslím, nepřetržitý stres a možná jsme taky podstatnou část doby vystavení působení covidu samotného, i když ho zrovna nechytneme, tělo ho musí odrážet, což je vyčerpávající. Přeci jen zrovna v naší zemi máme asi slušnou virovou nálož, když člověk někam vleze.
Ježíš, no jasně, že je to v pořádku se nad tím zamyslet.
Však jsem mamku i sebe bedlivě po té třetí dávce pozorovala.
No jak jsem psala, u mě a u ségry mě přesvědčil o té třetí dávce až ten blot test.
Mít po předcházejících dávkách takovou reakci, váhala bych určitě ještě víc.
I Ellen může potvrdit, že jsem jí psala, že mít potvrzené prodělání jako ona, se třetí dávkou bych osobně tak nespěchala
.
mirajo Zrovna dneska jsem probirala ockovani s kamaradkou doktorkou, a ta mi rikala, ze co vi, cca polovina lidi po 3. davce ma natekle uzliny.
A zajimalo by me, co za potize sleduji u Renusatko v praci, i kdyz to sem asi nemuzes napsat? Protoze i ja mam nejake potize, ktere se ted podle me fyzioterapeutky objevuji u lidi casteji, mozna to je z ockovani, mozna je to nahoda, tezko rict.
Kazdopadne na treti davku pujdu, moje motivace je kojene batole a predavani protilatek v mlece. Kdyby slo jenom o me, covidu bych se asi tolik nebala, s treti davkou bych asi vic vyckavala, ale to dite zatim nemam jak jinak chranit.
Já teda doufám, že se bude vyvíjet jako každá slušná epidemie/pandemie v historii = časem zmizí nebo se stane málo nebezpečnou a ideálně sebou pořádně hodí. Po očkování mi bylo dost špatně po obou dávkách, představa že je z toho pravidelná aktivita, se mi nezamlouvá.
dynda mě teda blbě nebylo, ale doufám v to samé. Teď samozřejmě chápu nutnost očkování, ale všeho s mírou.
Dadoo ja jsem teda docela stastna byla, kdyz jsem na ockovani mohla jit. Jen teda ne kvuli tomu, ze hura, dostanu do tela čip/ockovaci latku/ davku jedu... ale doufala jsem, ze to pomuze vyhnout se nejhorsimu, pripadne nepritahnout neco rodicum, po dalsich poznatcich o prenosech jsem aspon doufala, ze bych je snad aspon nezatizila nejakou velkou virovou nalozi.
Takze vlastne jsem v souladu s tim, co jsi napsala.
Myrtila Já myslím, že u nás to není nic extra závažného a není jasné, jestli problém bude krátkodobý nebo dlouhodobý. Taky by se o něm dalo přemýšlet ze spousty dalších pohledů. U mladých lidí, což jsou u nás 30-50, se objevují velké bolesti kloubů a zad a většina uvádí sami souvislost s očkováním nebo to uvádí lékař, který je posílá. U nás se důvod nezjistí, spíš se vyloučí jiné problémy. My jsme nikdy tolik "mladých" ročníků neměli a je to opravdu až nepohyblivost. Jen to úplně klidně může být i z toho, že se lidi méně hýbali, sportoviště byla uzavřená, stejně tak následek covidu, jako očkování. Právě proto píšu, že my vidíme těch lidí opravdu mnohem víc, ale není to žádná studie a není to třeba jako s tou žloutenkou. Dostaneš po 14 dnech od očkování žloutenku, tak je to relativně rychlé a jasné, pokud je u toho onemocnění najednou nárůst.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY