Ja si jdu pristi tejden nechat pichnout po dvou pfizerech modernu. Chvilku jsem vahala, jestli nepockam na tu upravenou vakcinu, ale mam pocit, ze to bych driv chytla omicron. Upravenou si necham dat pak jako ctvrtou davku. :-)
Koronavirus
Nevíte někdo, podle jakého klíče se sekvenují vzorky? Měli jsme nějakou vysoce infekční variantu, tak by mě zajímalo, která to byla, ale v certifikátu se nic nepíše.
Renusatko Jako podle me za tim muze byt cokoli, ten covid dava smysl, ocko asi ne, zvlast kdyz ta moje dr. rikala, ze ten narust resi uz rok.
Lamicka Dadoo Zase na druhou stranu my si v práci děláme takovou soukromou statistiku, protože se nám jeden zdravotní problém začal hodně opakovat u mladých pacientek, takže si myslím, že ani ta doktorka to nevypustila úplně aniž by to měla podchycené. Sama nám říkala, že má očkovanou celou rodinu i děti, takže žádná protiočkovací taky nebyla.
Lamicka Ona v tom článku zmiňuje i zanedbanou prevenci v tom prvním covid roku.
Garfie Tomu bych asi věřila nejvíc. I když zase když se u nás ptáš, tak ti většína pacientek řekne, že si něco našly a šly na mamograf. Takové asi se snažily jít i tak, ale určitě tam bylo i velké zdržení, které to dost ovlivnilo.
Zanedbaná prevencia žiaľ ukáže v plnej sile aj v nasledujúcich rokoch a bude to smutná štatistka
.
Myslím si, že na úplně jednoznačný závěr je asi ještě brzy, nicméně osobně bych taky nejvíc věřila zanedbané prevenci a celkově zdrženým vyšetřením v prvním (loňském) roce pandemie.
Koncem minulého týdne jsem se schválně koukala na seznam hlášení na podezření možných nežádoucích účinků Commirnaty, který vede EMA a má ho podstatně delší než SUKL, ale kromě té myokartitidy a perikartitidy ty jednoznačně prokázané vzácné nežádoucí účinky rozšířila teď v prosinci jen o akutní hepatitidu.
wendulka To bych taky řekla, že dokazovat třeba nárůst nějakého dlouhodobě se vyvyjejícího onemocnění, není práce na půl roku, že to není tak rychlé a jednoznačné. U nás v práci to dává možná podklady pro studii, ale kdoví, jestli jí někdo bude chtít dělat a kdy.
Vím, že to není práce na půl roku. Na druhou stranu vakcinace probíhá už rok a ta technologie mRNA jako taková existuje ještě déle...
O tom zanedbání bych totiž taky mohla něco vyprávět. Teprve dnes jsem se dokopala jít s bolavými patami a Achilovkami, které mě zlobí už dva měsíce, k doktorovi, přičemž poslední tři týdny trochu cítím i pravou kyčel
. Ten mě obratem poslal na rtg, který naštěstí prokázal "jen" ostruhy.
Tím pádem mi napsal doporučení a zítra se budu muset objednat na analgetické ozáření hloubkovým rtg a 3 týdny po sobě dvakrát týdně mě čeká výlet do Chomutova
...
jsem účastníkem povícero facebookových uzavřených cancer skupin. a jejich účastníci jsou zase účastníky jiných, kam nemám přístup. celkově je to hodně moc lidí, včetně onkologů, lidí věřících vědě, lidí, kteří chodí pravidelně na scany, ct, sono, měří si pravidelně různé markery, lidí, co si před spaním pročítají pubmed a lancet a nejsou to antivax vidláčtí idioti...a všem tam jde o život, takže berou vážně cokoli, co by se toho života mohlo týkat.
z jejich zkušenosti nelze zavírat oči nad tím, že vakcinace, konkrétně třetí dávka pfizeru, ta je nejvíc podávaná a nejvíc sledovaná, souvisí (nechci napsat působí, protože na to nejsou důkazy) s: prudkým růstem zánětlivých markerů, což trvá i týdny až měsíce po dávce, prudkým růstem onkomarkerů, agresivními rekurencemi (dost pozorováno u glioblastomů, zhruba několik týdnů až tři měsíce po vakcíně, což může být tím, že tři měsíce jsou pravidelný cyklus kontrol, takže to vzniklo dřív, ale zachytilo se to na pravidelné kontrole), nečekaným a jinak bezdůvodným rozsevem metastáz. ti lidé jsou "zdraví" (až na rakovinu), jsou i několik let stabilní, jedinou změnou je vakcína, a náhle se jim brutálně rozjede rakovina. až na úrovni hyperprogrese. objevují se i case reports o rekurenci po mnoha letech remise, a to i deset dnů po vakcíně.
nejde o zanedbané rakoviny, protože všichni jsou pravidelně sledováni. "vakcína jim nenajde skrytý nádor", jak by to nepochybně rádi vysvětlovali onkologové.
nečekám, že byste tady byly ochotny věřit. odešla jsem proto, že jsem nemohla snést, jak jste se tady virtuálně objímaly, když jste konečně měly vysněný termín pfizeru. přišlo mi to šílené, a proto myslím, že tento můj dojem tady nemůže obstát. předpokládám, že to budete brát jako náhodu, hoax, hanění vakcinace, následek prodělaného covidu, že přece žádný výzkum tomu nenasvědčuje a žádné takové nežádoucí účinky nejsou uvedeny.
na těch fórech jsou lidé z mnoha států. sbírání nežádoucích účinků vakcín probíhá všude stejně jako v čr. pokud řeknete onkologovi, že jste po druhé dávce skoro umřeli, on vám řekne, že to bylo -pravděpodobně-(jak je moudrý, že to takhle od stolu pozná) následkem nějaké infekce, protože to v žádném případě nemůže souviset s vakcínou, která je zcela bezpečná, a tím má účinky vyřešeny. a nikam to nehlásí. a vy máte jiné, existenční, starosti, než hlásit cokoli kamkoli. a na základě těchto dat se pak dělá věda.
je třeba také dodat, že toto všecko může způsobit i covid. třeba ho všichni prodělali skrytě a to on za to může. to ale nijak nevylučuje možnost, že to působí i vakcíny, a že by bylo třeba dost hodně na toto téma začít s důkladným průzkumem. i různé jiné nežádoucí účinky covidu může působit i čistě vakcína, třeba multisystémový zánětlivý syndrom.
tihle lidé nejsou proti vakcíně. všichni, kterých se to týká, byli očkovaní. ale je tam cítit, že z nějakého důvodu nikdo nechce vidět něco, co se reálně děje.
a já se zase spakuju, protože na vaše nadšené objímání se nad termíny na třetí dávku nemám s ohledem na vlastní hrozné rodinné zkušenosti absolutně žádné nervy. aktuálně čekáme, jestli se toto neblahé podezření týká i nás, nebo je to "jen" něco méně děsivého. u tří lidí z rodiny, což je crazy.
...já Ti to věřím. Ty neblahé dopady vakcinace.
Byla jsem, resp. jsem spíše odpůrce očkování jakýchkoliv(vyjma těch, které se provádí povinně už desítky let), jenže jsem byla "donucena" nechat se naočkovat "díky" prostředí, kde pracuji. No, radost z toho nemám. Ale zase se tomu nepoddávám a - trochu eza - snažím se/myslím pozitivně. Resp. už na to, že jsem očkovaná, nemyslím...
Jiná Realita proč hned tak útočně? Myslím, že žádná z nás nikdy netvrdila, že vakcína nemůže mít nějaké vedlejší účinky.
Jiná Realita Budu ráda, když se nespakuješ, i když to úplně chápu. Pokud lidi nejsou přístupní rozumné diskuzi, tak je myslím někde dost zásadní chyba. A ano, přemýšlím nad tím, když někde čtu, jak by všechno mohlo skončit očkováním 4x ročně, jestli náhodou imunitní sytém nemá mít za úkol řešit i jiné věci než jenom covid /čím víc protilátek, tím líp, hurá/. Třeba každý den zlikvidovat řadu nádorových buněk, které nám v těle vzniknou. Prostě očkování je dobrá věc, ale když se to s ním přežene, věřím, že něčím zaplatíme nebo minimálně někteří z nás. Že je to stejně banální procedura, jako vycucat bonbon na kašel, tomu prostě nevěřím. A argumenty tipu, mně ale po žádné dávce nic nebylo, co na to říct. To je jako napsat někomu, kdo má blbou nemoc, ale já ji nemám.
Na třetí dávku se mi velmi nechce. Druhý důvod je i ten, že zprávy z Izraele jsou takové, že proti omikronu se její účinnost v čase výrazně snižuje, už po měsíci, po 3 měsících je na úrovni 25%. Takže hurá, dáme čtvrtou, včetně mladých nerizikových lidí, kde většina prodělá omikron pravděpodobně bez větších problémů? Stejně ho nakonec prodělá většina z nás.
Jiná Realita Jen piš, já beru každej názor.
wendulka ostruhy řeším pořád dokola, tak držím palce (to ozáření by to mělo vyřešit, ale já přiznávám, že tento druh léčby mi moje MUDr nedoporučila a já jsem její názor přijala)
Lamicka Ona v tom článku zmiňuje i zanedbanou prevenci v tom prvním covid roku.
S tímto bych velmi souhlasila.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY