nika To ano. Ty restrikce jsou nepříjemné. Teď jsme byli v restauraci a byl tam dost nepříjemný výstup, kdy si rodinka myslela, že si stáhnou do mobilu cizí certifikát a ještě na všichni na jedno jméno. Servírka nebyla úplně blbá a řekla jim, že oni by tam správně vůbec být neměli. Asi by je tam i nechala, ale chlap tam začal vykřikovat, že když jí je milejší očkování než jeho peníze, že tedy jdou. Asi čekal, že ho bude ještě prosit, ale ona ne, tak šli.
Koronavirus
ionicera no, to bude ta lepší varianta, že oslabí na úroveň chřipky. Ale budeme mu lépe odolávat právě proto, že proti němu budeme mít lepší obranu právě díky očkování.
Čím větší prostor pro virus, tím větší prostor pro další mutace. A kde je záruka, že jedna z těch budoucích mutací nebude třeba vražedná?
To je právě to, že dopředu nikdy nevíme. A na JIPu pak pozdě litovat.
Tak zatím budu dělat to, do doporučuji ti, kdo tomu rozumí.
Protoze i kdyby na to umřel jen jeden jediný z milionu, fakt to nechci být já, ani nikdo z mých blízkých.
wendulka Ad rázová vlna - synovi pomohly dvě aplikace na patu (ne přímo ostruha, ale bolest plosky), mně na tenisový loket pouze částečně 4 dávky. Pojišťovna to nehradí, aplikoval mi to ortoped, ke kterému chodím - jedna dávka 500 korun. Ceny se mohou lišit dle lokality (v Praze budou asi vyšší), jestli tento zákrok poskytuje, bude mít doktor na webovkách. Přeji, ať to zabere!
SunEclipse Teď to čtu, kromě toho je tam článek i o nějakém ekonomovi z Holandska, který vakcíny a covid bagatelizoval, další šanci se vyjádřit už bohužel nedostane.
Nám v práci umřel na covid těsně před Vánoci jeden moc milý pán z ostrahy, kterému bylo teprve 56 let. Znali jsme se jenom povrchně, stejně mě to dost vzalo. Mělo to velice rychlý průběh, od prvních příznaků po konec jenom 10 dní.
Anema díky za rozbor ![]()
A můžu mít laický dotaz - když mi po očkování nebylo nikdy nic, znamená to něco? Jakože třeba mám něco v nepořádku s imunitou? ![]()
Já jsem od začátku byla přesvědčená, že jiná cesta, než celopološné očkování, z pandemie nevede a ve jménu toho jsem byla ochotná akceptovat i všechna rizika, spojená s vakcinací.
Ale výsledky očkování jako celku mě zklamaly. Inovované očkovací látky proti mutacím nejsou na trhu dost rychle, imunita trvá příliš krátce, výhled na každoroční přeočkování celé populace je naprostá utopie z mnoha důvodů ... prostě suma sumárum já už v (plošném) očkování cestu nevidím a doufám spíš v brzký účinný lék + do budoucna očkování rizikových skupin.
Ale beru, že pro tuto sezónu nám očkování dobře posloužilo, bez něj by to bylo stokrát horší. A chápu, že teď ještě hrajeme o čas, takže na 3. dávku půjdu, ale přiznávám, že s čím dál větším skřípěním zubů.
Anema Jen k te evoluci viru...muzeme se obavat vrazedne varianty, ale taky muze prijit neco uplne jinyho z permafrostu a veskeryho ledu, co taje na Sibiri. Vzdycky si vzpomenu na prednasku prof. Rihove jeste na skole /moc zajimave to bylo/, jak virologove neco takoveho ocekavaji, protoze se to treba u chripky deje v urcitych cyklech, kdyz roztajou jezera nekde tam daleko na vychode...od te doby uplynulo vic nez 20 let. A to by byly varianty viru nebo bakterie, na ktery nase imunita neni pripravena vubec.
Jit na ocko par dni pred porodem bych ja asi nedala. Po obou davkach jsem mela pres 38, prvni porod byl krasnej zazitek, ale sahla jsem si uplne na dno svych sil. Jestli bych to dala bolava a s teplotou, nevim. Ale je to samozrejme volba kazde z nas.
Anema napsalas to skvele!
kocoureksuggy je to tohle a maji to ve zdrav.potrebach.
No to si poslední týden ulevuju elektrickým vyhřívaným masážním polštářem s podobným povrchem. Ale je to jenom chvilkové no.
wendulka Ad rázová vlna - synovi pomohly dvě aplikace na patu (ne přímo ostruha, ale bolest plosky), mně na tenisový loket pouze částečně 4 dávky. Pojišťovna to nehradí, aplikoval mi to ortoped, ke kterému chodím - jedna dávka 500 korun. Ceny se mohou lišit dle lokality (v Praze budou asi vyšší), jestli tento zákrok poskytuje, bude mít doktor na webovkách. Přeji, ať to zabere!
Díky. Já jsem včera večer zjistila, že přímo tady u nás léčbu rázovými vlnami poskytuje jedna fyzioterapeutka. Dnes dopoledne jsem s ní už telefonovala, prý jí stačí jen zpráva od lékaře, rtg snímky nepotřebuje, pohmatem prý pozná sama. V pondělí jí zavolám a domluvím si s ní první termín.
Navíc časově to pro mě bude mnohem pohodlnější. Cenu má podle webových stránek stejnou. Jen říkala, že dopředu nelze odhadnout, kolik dávek bude třeba. Prý obecně 3 až 5, ale někomu se uleví už po první, ale jsou i výjimky, kterým ani těch 5 nepomůže. To se doufám mě týkat nebude.
Do toho Chomutova bych se na ty ozářky objednala až, když by ty vlny neměly žádný efekt, že bych je zkusila jako znouzectnost.
Anema díky za tvoje příspěvky.
SunEclipse ja to mam taky tak. myslim, ze je to prave dobra imunita.
nika Myslim, ze je to jen jina imunoreaktivita. Pro nekoho je 37,5 horecka a nekdo vyrobi 40 na pockani. Nekdo uzlinama zareaguje, az kdyz je opravdu zle, a nekdo je ma na hmatny i v dobe miru. Doma mam oba exemplare v detech i v nas dospelych, nepovazuju jedno ani druhe za lepsi ani horsi. Ta, co umi teploty, zase infekce vetsinou vyresi rychleji, i kdyz to ze zacatku vypada strasidelne.
nika Napada me prirovnani imunitni flegmatik/cholerik a vetsina z nas je neco mezi tim. Co je lepsi?
Anema At to ma hladky prubeh, myslim porod a vsechno okolo![]()
mirajo to ani ja ne. V rodine to mame take kazdy jinak. Ja snasim i leky dobre, jsem rada, ze to tak mam.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY