wendulka Jednou jsem slyšela od fyzioterapeutky jak říká, že s ultrazvukem a ostruhami má dobré zkušenosti v těch prvních stádiích, potom už to považuje za málo účinné.
Koronavirus
kocoureksuggy je to tohle a maji to ve zdrav.potrebach.

Já bych ještě vzala v potaz, že žádné srovnatelné hromadné očkování dospělých asi neproběhlo. Takže nepochybuju o reakcích na očkování, ale neviděla bych v tom nutně problém těchto konkrétních vakcín.
Děkuju!
Kan
To jsem ještě nečetla, ale já už moc ty diskuse nesleduju. Spíš jen tady a to jsi první, kdo to zmiňuje. Už vidím, jak po svátcích obcházím naše doktory
.
EDIT: na prodej teda, sama už ne
Ty uváděné negativní důsledky očkování by se neměly brát na lehkou váhu, na druhou stranu já znám několik lidí, kteří považují svoje momentální zdravotní obtíže za spojené s prodělaným covidem (zhoršení chronických problémů se zánětem kolem kyčlí, zhoršení migrén, které začalo s covidem a trvá už tři měsíce, zhoršení exému, zhoršení alergie, infarkt, mrtvice, zhoršení Crohnovy choroby). Takže při zvážení všech pro a proti prostě spoustě lidí vyjde jako nejlepší řešení se očkovat třetí dávkou i za cenu toho, že i tady rizika existují. A ještě jsem nezmínila rizika kdy řešíme, abychom minimalizovali nákazu a případnou škodu ještě někoho dalšího (např. nákaza starších rodičů), protože to je taky zdrojem velkého stresu a napětí v kterém hodně lidí žije už skoro dva roky.
Černá kočkaNěkdy mi přijde, že se zmiňují úplně stejné věci po očkování i po prodělání. Skoro vše, co teď máš za zdravotní problém, se dá spojit s něčím z toho. Taky spousta těch potíží může souviset se stresem, s tím, že lidé hodně sedí doma, nehýbou se. Bude strašně těžké to odlišit.
Jsem ráda, že se tu objevují i názory z opačného spektra. Takže díky- jiná realita. Sama to mám tak, že prostě volím ze dvou zel. A vůbec nemám z očkování dobrý pocit. Bohužel až čas ukáže, které to zlo bylo horší. Očko nebo případný covid. Kdybych nepracovala mezi tolika lidmi, raději bych si odpustila nějaké věci a neočkovala se. Ale s mým zaměstnáním si to dost nedokážu představit. Ale jestli se vytasí s nutností 4. dávky a jestli covid nezmutuje na nějakou mrchu s velkou smrtností, asi už nepůjdu.
bramrady beru i nevyžádané :-) díky, snažím se to protahovat, mám i ježka, tak po něm patou jezdím, muž mi paty masíruje, chodila jsem na ultrazvuk atp.. vždycky na chvíli je to ok, ale jak polevím, tak je to tu zas
poznám to, viac ako 10 rokov lepšie, horšie s patou, ako na hojdačke, človek si uľavuje ako môže, nakoniec z toho uľavovania začalo bolieť aj koleno, no napokon som našla spôsob, ako sa bolesti zbaviť - neustále cvičenie pata - špička, používanie vložiek do topánok (vložky so srdiečkom), občas vlastnoručné masírovanie a biolampa, ale čo uplne utnulo bolesti bol homeopatický liek (nikdy predtým a zatial ani potom som nesiahla po homeopatiku) a to Hekla Lava CH9 gra.4g, stačili mi 2 balenia - 3 roky mám pokoj
ionicera promiň, ale to je úplně zcestna logika.
Jenom jestli se ta nákaza hodně zhorší a bude se na ni víc umírat, jinak se přestanu chránit? Ty desítky tisíc mrtvých teď je pořád málo?
Hmm.. A co tím jako dokážeš? Virus se zastydi a pokořeně zmizí?
Je to virus, nákaza. Na citové výlevy, názory lidi a momentální chuť se nechat nebo nenechat očkovat jaksi zřetel nebere.
A dokud proti té nemoci nebude spolehlivy lék, (chránící i před post nasledky) do té doby se bude rozumný člověk chránit aspoň takovým způsobem, jaký je dosažitelný.
ionicera ja se zase obavam tech restrikci, ze bez ocka a dalsich a dalsich davek nebudu proste nic smet a ze to bude trvat takto velmi, velmi dlouho..
Jiná Realita Jé, moc ráda tě zase "vidím" - i když bych byla ještě radši, kdyby u Vás bylo podstatně líp, než jak z Tvého příspěvku vyplývá. ![]()
Pokud jde o očkování - já si pořád myslím, že je to asi jediná cesta dostat se z toho bez zhroucení zdravotníhosystému (a možná i společnosti vůbec) a že i přes nezpochybnitelná rizika víc lidí zachraňuje než nějak zásadně poškozuje. Na druhou stranu bagatelizace problém s ním spojených ničemu nepomáhá (proti vyloženým bludům je ovšem naopak potřeba bojovat, jenže bez pořádného seriózního výzkumu se občas mezi některými "věrohodnějšími" bludy a skutečnými vedlejšími účinky nerozlišuje nejlíp).
Jako úplně nejlepší by bylo, kdyby žádný virus nebyl, a tím pádem se nemuselo řešit ani očkování, ale s tím bohužel nic nenaděláme. U těch onkologických (a dalších závažných) onemocnění to vidím tak, že rovnováha v organismu, která je i u zdravého člověka celkem křehká, je u těchhle lidí ještě křehčí, takže ji můžou vážně narušit i věci, se kterými si zdravý organismus poradí - ať už je to covid, vakcína nebo třeba stres nebo "banální" nachlazení. Pořád si ale myslím, že očkování dá tělu přece jen o něco menší "pecku" než případná nákaza (ovšem v souvislosti s onkologickými onemocníni to žádným výzkumem samořzejmě podložené nemám). Je pravda, že dotyčný Covid taky vůbec nemusí chytit, no, ale na to se naneštěstí stoprocentně spoléhat nedá.
Já bych ještě vzala v potaz, že žádné srovnatelné hromadné očkování dospělých asi neproběhlo. Takže nepochybuju o reakcích na očkování, ale neviděla bych v tom nutně problém těchto konkrétních vakcín.
Ja toto beru stejne. Kdyby se ted vsichni preockovali nájdeniu napr.na tetanus, kolik lidi by melo podobne problemy a rozjelo by se x nemoci. Toto my nevime. Čím samozrejme nerikam, že Jina Realita nema pravdu. Ty rizika tady jsou. Už na zacatku vakcinace se prece objevovaly zanety srdec.svalu a tak.
Mně vychází pět měsíců na třetí dávku deset dní před termínem. Tak uvidím, jestli ji stihnu![]()
SunEclipse já v tom článku nevidím,že by zemřel na covid?
Mermaid v článku to není, ale je to tak...byl na ECMO.
Jiná Realita Ráda tě tady vidím a ráda čtu tvoje názory. Já vyloženě stojím o pestrou diskuzi a i v reálném životě se moc ráda bavím s lidmi s různými názory. A rozhodně si nemyslím, že ten jeden jediný (můj) je ten správný. Asi i díky minulému režimu jsem velice citlivá na " kdo nejde s námi, jde proti nám".
![]()
SunEclipse Tak to jo. Já si právě ráno říkala, že 66 let není žádnej věk...a on to covid ![]()
Dadoo A co tím jako dokážeš? :-) :-) - Pelíšky?
Myslela jsem to tak, že virus samozřejmě nezmizí. Ale bude tu s námi pořád a v rámci snahy o zachování sebe sama bude vyvolávat mírné průběhy podobné slabší chřipce. Nechci tedy předbíhat, ale už teď to vypadá, že omikron bude mít mírnější průběh než předchozí varianty. A dávat se co 3-6 měsíců očkovat , když jsem jinak, až na tu hlavu, relativně zdravá, mi připadá zbytečné.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY