Koronavirus
Anema taky se může stát, že ještě zkrátí tu lhůtu a půjdeš už třeba dva měsíce před porodem. Asi bych to taky chtěla stihnout před porodem být na tvém místě, i z praktických důvodů.
Anema
no dobře, tak měsíc. Jakou si měla poprvé reakci?
MP Meri "Inovované očkovací látky proti mutacím nejsou na trhu dost rychle"
Jsem laik, ale myslím, že pokud se dopředu nedá odhadnout, JAK bude další mutace vypadat, na co bude reagovat a jestli nebude umět obejít všechno doposud známé, těžko mít účinnou vakcínu obratem. Ono to není zas tak dlouho, co se omikron objevil.
Anema dík za zajímavé a věcné příspěvky!
nika Myslim, ze je to jen jina imunoreaktivita. Pro nekoho je 37,5 horecka a nekdo vyrobi 40 na pockani. Nekdo uzlinama zareaguje, az kdyz je opravdu zle, a nekdo je ma na hmatny i v dobe miru. Doma mam oba exemplare v detech i v nas dospelych, nepovazuju jedno ani druhe za lepsi ani horsi. Ta, co umi teploty, zase infekce vetsinou vyresi rychleji, i kdyz to ze zacatku vypada strasidelne.
No my teď máme doma za sebou nedávno naštěstí jen běžné nachlazení v podobě rýmy a chrapláku, který nešel odkašla bez bolesti v krku a bez teplot. Zatímco ségra s mamkou se toho zbavily během tří dnů jen s acylpyrinem (mamka s panadolem) a pár pastilkami proti kašli, já se s tím prala dva týdny
.
Mamka ty teploty právě normálně umí, ale rychle ty infekce právě moc neřeší. Proto mě tentokrát mile překvapilo, že když už to od ségry chytla a ta zase ode mě, že se to u ní obešlo bez teplot a tak rychle. Uf.
Kokoska Taky jsem laik, ale jedno z pozitiv mRNA vakcín mělo být, ze se rychle daji upravit na nové varianty. Ze se neupravuje, je za prve důsledek toho, ze je obava z toho s tim nyní experimentovat a taky je třeba dostát ekonomickým závazkům a vyprázdnit sklady. Nevidím za tim žádné globální spiknutí, je to vcelku logické chování, ale pro mě osobně je to další kapka k názoru, že takhle vedeným očkováním to prostě nespasíme a moje ochota nechat se napichovat dál už značně klesá.
Anema tak to bude určitě bez problémů i teď!
Já nemam dočteno, ale musím to sem napsat. Co třeba stres? To by nemohlo zvýšit či zhoršit ty nálezy? Vždyť komu z vás se zlepšil život? Přijde mi, že se zvýšila míra takového toho plíživeho malého ale vsudypritomneho dlouhotrvajiciho stresu. Každej se něčeho boji, i když říká že ne, ale je to tam někde v hlavě - strach o rodiče, váhání o úplných blbostech typu poslat děti do školky a tak. A prostě klasika tohle se všechno honí zenskejm v hlavách. O vákcinách si nic nečtu, ale tohle bych nepodceňovala.
A druhá věc, ke které se potřebuju vyjádřit, je ta údajná souvislost očkování s rakovinou nebo pohybovými problémy. Takhle pouhým pozorováním jednotivých případů jde říct opravdu maximálně jediná věc - těch případů přibývá. Ale o příčině nejde ani spekulovat. Dráždí mě to ne proto, že jsem zastánce očkování, ale proto, že je to nevědecké. Na to by se určitě musela udělat studie s kontrolní skupinou neočkovaných atd. A rozhodně by na začátku spíš byla hypotéza, že za to může stres - o tom je potvrzeno, že utlumuje imunitu a ta pak rakovinu nezvládne potlačit, v tom bych viděla i to, že jde často o návrat nemoci po remisi. Ale abych mohla dál rozvíjet tyhle taky nevědecké (
) spekulace, musela by Jiná Realita dodat data, která ale asi taky nemá - kolika lidem se to zhoršilo, kdy byli očkovaní, jak na tom byl kdo loni před objevením očkování a hlavně, kolika lidem se nestalo nic bez ohledu, jestli jsou nebo nejsou očkovaní. A pak asi i něco o jejich životě, míře toho stresu atd. Pokud by to byl dostatečně velký soubor, možná by se z toho dal udělat i nějaký závěr vědecký
.
Ale každý seriózní výzkum začíná sběrem dat - a pokud se lékaři zdráhají potíže "hlásit dál", jak píše @JináRealita, znepokojivé mi to tedy připadá (chápu, že pacient nemá ve své situaci sílu řešit to po vlastní ose).
MP Meri "Inovované očkovací látky proti mutacím nejsou na trhu dost rychle"
No vidíš a jeden z nejomilanejsich argumentů antivaxerů je, že jsou ty vakcíny vyvinuté příliš rychle a nedostatečné otestovane.
Pak se v tom má jeden trouba vyznat. ![]()
Anema taky dekuju za fundovany vhled. Objektivních názoru není nikdy dost. ![]()
Já nemam dočteno, ale musím to sem napsat. Co třeba stres? To by nemohlo zvýšit či zhoršit ty nálezy? Vždyť komu z vás se zlepšil život? Přijde mi, že se zvýšila míra takového toho plíživeho malého ale vsudypritomneho dlouhotrvajiciho stresu. Každej se něčeho boji, i když říká že ne, ale je to tam někde v hlavě - strach o rodiče, váhání o úplných blbostech typu poslat děti do školky a tak. A prostě klasika tohle se všechno honí zenskejm v hlavách. O vákcinách si nic nečtu, ale tohle bych nepodceňovala.
Pravda. A co když část toho stresu u ohrožené skupiny plyne z vědomí, že jsou jejich potíže bagatelizovány, ze zkušenosti (viz poslední stránky tady), že jakmile se pokusí svěřit, někdo se rychle postará, aby jejich hlas v debatě umenšil?
Je to hodně složité a propletené a minimálně skutečnost, že souhlasný postoj k očkování na tomto fóru funguje také jako sociální pojivo, mi připadá evidentní.
Kokoska Taky jsem laik, ale jedno z pozitiv mRNA vakcín mělo být, ze se rychle daji upravit na nové varianty. Ze se neupravuje, je za prve důsledek toho, ze je obava z toho s tim nyní experimentovat a taky je třeba dostát ekonomickým závazkům a vyprázdnit sklady. Nevidím za tim žádné globální spiknutí, je to vcelku logické chování, ale pro mě osobně je to další kapka k názoru, že takhle vedeným očkováním to prostě nespasíme a moje ochota nechat se napichovat dál už značně klesá.
Ale ono to je rychle, prý by měla distribuce proběhnout do sta dnů, což vážně není moc na identifikaci potřebných změn (a zjištění, že na novou variantu tvá vakcína nefunguje), upravení samotný vakcíny, základní ověření že to funguje, změnu výroby a vyrobení milionů dávek :)
Jitka77 pak bychom ale měly objektivně říci, že to není chyba vakcíny. Na víně je lidský faktor.
O tom, že v rozmrzajicim permafrostu číhá spoustu strašně nebezpečných víru a bakterií jsem už párkrát četla. Mnohem horších, než je covid.
Chtěla bych věřit, že ta současná pandemie je takovým tréninkovým plánem na to, co nás v budoucnu může čekat. Ale nejsem si vůbec jistá, že bychom obstali lépe.
Nezbývá, než se modlit a zachovat chladnou hlavu.
Klara 100 dnů od kdy? Delta je tu rok a pokud se nemýlím (budu rada, když mě někdo opraví), tak pořád očkujeme vakcinou proti "původnímu" covidu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY