ionicera No, homeopatie. Sestra má homeopatku předplacenou paušálem, dva tisíce korun měsíčně, a když jí něco je, tak jí zavolá, a dozví se, který homeopatikum má brát. Sestra tvrdí, že jí to vždycky pomůže, ale když jsem byla svědkem toho, jak na chalupě zjistila, že konkrétní homeopatikum u sebe nemá, a jako první pomoc měla láhev naplnit určeným množstvím vody, a ni nalepit papírek s nápesem "Bellis perennis" , a v určených intervalech protřepávat, a pomohlo jí to prý...no, divíš se, že jsem skeptická?
Možná je homeopatie a "homeopatie", alternativní medicína a "alternativní medicína", ale stejně tak jsou konvenční doktoři a konvenční doktoři.
Zažila jsem období, kdy jsem měla pocit, že propadávám systémem, s jedním problémem jsem měla různé lékařské zprávy, ale žádné směřování, co s tím, s druhým problémem jsem se zacyklila v jakési verzi Hlavy 22 - protože jsem nebyla v pořádku kvůli zdravotnímu stavu, nechtěli mě vzít na operaci, která by mi pomohla s tímto zdravotním stavem. Zpětně vidím, že bodem obratu byl úžasný přístup konvenční lékařky v konvenční nemocnici, která se zajímala o můj zdravotní stav jako o celek, a navrhovala nějaké drobné změny dosavadního konvenčního způsobu léčby, byť mě tam poslali jenom nechat si do sebe nalejt nějakej ten hemoglobin. Zklidnila jsem se , stabilizovala, a byla schopná dotáhnout celou anabázi do konce.