Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Samara
příspěvků moje polička 01. ledna 2022 20:30

ionicera Mam dost podobne zkusenosti, vcetne toho zaveru ze zesmesnovana

alternativni medicina muze pomoci lepe nez klasicka. A to jsem z rodiny, kde se doktori brali jako bozi, co rekli, bylo svate. Takze mi to dost dlouho trvalo se probrat..Ti doktori jsou proste soucasti systemu, rekli mi, ze takhle je to spravne, tak to proste budu delat, kdyby pacient tvrdil nevim co..

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 01. ledna 2022 20:39

ionicera Samara já si teda nemyslím, že by se tu zesměšňovaly alternativní metody. Jediné, co se tu pranýřuje, jsou různé šarlatánské metody typu pití Sava proti covidu. Ale použití bylinek a osvědčených "babských rad" na různé neduhy tu taky běžně frčí. :)

Offline slniecko admin
19635 příspěvků moje polička 01. ledna 2022 22:58
Reakce na crazydaisy:

slniecko Muž to řešit nechce. Mě štve hlavně i to, že během toho prvního půl roku byl i u věhlasných kapacit a neviděl nikdo nic. Je to hrůza. Já si vždycky vzpomenu na Dášu Havlovou, tehdy ještě Veškrnovou, jak obíhala s rtg plic Havla všchny možný kapacity v Praze a nikdo nic neviděl a když ještě zjistili, čí rtg to je, tak to ani řešit nechtěli. Až prof. Pafko nejen viděl, ale i operoval. Havel pak žil dalších 15let jen díky urputnosti Dáši. Prostě je to ruleta a hrozně záleží, na jakýho doktora člověk narazí. Je to v lidech, jako ostatně všude všechno.

​Hrozné....

Inak manželovi sa nečudujem, keď človek rieši zdravotné problémy, je slabý, ubolený, tak posledné, čo by sa mu chcelo je ešte sa otravovať s takýmito vecami.

Offline slniecko admin
19635 příspěvků moje polička 01. ledna 2022 23:04

ioniceraja si myslím, že toto chovanie mnohých lekárov je živná pôda pre takéto veci. Ono keď má človek zlé skúsenosti, tak to chce dokázať rozlíšiť medzi "západná medicína", alebo lepšie "na dôkazoch založená medicína" a "títo doktorí, ktorí ma zanedbali". A to je niečo, čo nie každý dokáže, to zovšeobecnenie je akosi jednoduchšie.

Tak ma napadlo, že by bola zaujímavá porovnávacia štúdia medzi dôverou v medicínu a vymožiteľnosťou práv pacientov v rôznych krajinách .

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 01. ledna 2022 23:12

slniecko Nějak nevím, co si představit pod pojmem na důkazech založená medicína. Jestli to dobře chápu, tak třeba homeopatie je podle toho hloupost a přitom ta třeba v určitých případech pomáhá víc, než ta medicína západní. Ale nechci s nikým polemizovat, vím, že jsou lidé, kterým něco je, jdou k doktorovi a ten jim pomůže. U mě to tak není. 

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 02. ledna 2022 09:38

ionicera - já tě chápu, já se po více  zkušenostech v rodině vyhýbám nemocnici jak čert kříži. Dost dlouho jsem se nemohla k nemocnici ani přiblížit.  No a ve své podstatě to byl hlavní důvod očkování, abych tam neskončila ani na den. Už jen představa ve mě vyvolává paniku. Mám štěstí, že jsem zdravotně v pořádku a drobnosti taky řeším bylinkami a volně prodejnými léky. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 02. ledna 2022 10:42
Reakce na bram:

ionicera Samara já si teda nemyslím, že by se tu zesměšňovaly alternativní metody. Jediné, co se tu pranýřuje, jsou různé šarlatánské metody typu pití Sava proti covidu. Ale použití bylinek a osvědčených "babských rad" na různé neduhy tu taky běžně frčí. :)

​Tohle si myslím taky. 

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 02. ledna 2022 12:24

Dneska jsem chtela jit na booster  a priserne me seklo v zadech

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 13:50

ionicera Každý očekává od lékaře něco jiného. Někomu stačí lék na příznaky (následky) a někdo by chtěl vyléčit. Podle mého názoru, naše zdravotnictví umí lépe to první, zejména u civilizačních chorob. Aby mě někdo nechytal za slovo, zlomené nohy, ucpané cévy, bypassy, vyměněné klouby ap. to jsou  skoro zázraky.

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 14:28

Do statistiky: případ covidu v širší rodině - v pondělí styk s nakaženým, ve čtvrtek teplota + pozitivní antigen a další pondělí teplota u dalších 2 členů rodiny (všichni očkovaní 2*), docela rychlovka...

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 18:13

viktorka_od splavu už je dcerce dobře? Doufám, že jo.

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 18:27
Reakce na SunEclipse:

tak covid má další úlovek

​No vida. To je ten dobrý muž, co udal Kvitovou že by neměla mít český občanství, co? 

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 18:31
Reakce na ionicera:

slniecko Nějak nevím, co si představit pod pojmem na důkazech založená medicína. 

​Třeba pořádná studie (například)?

Mimochodem amíci právě jednu ukončili a začnou vyrábět univerzální vakcínu. To jsem zvědavá...

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 20:30

Liesel nám se vrátil syn že školního výletu v pátek odpoledne. V sobotu po obědě přišla zpráva ze  školy, že dva pozitivní. My doma otestování navrátilce pozitivne. V pondělí ráno jsme se nechali celá rodina testovat a další dítě už bylo taky pozitivní. A to bylo ještě před omikronem, který by měl být nakazlivejsi

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 20:32

nonemy už je ok, jenom unavená, sedmý den ještě měla pozitivní antigen, tak nemusela do práce:-P (je to podmínkou ukončení izolace)

děkuju za zájem

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 20:37
Reakce na Mirka:

ionicera Každý očekává od lékaře něco jiného. Někomu stačí lék na příznaky (následky) a někdo by chtěl vyléčit. Podle mého názoru, naše zdravotnictví umí lépe to první, zejména u civilizačních chorob.

tak ale tam nic jiného dělat nejde, ne? resp. co se týká těch léků... možná jde něco zvrátit změnou životního stylu, ale to by jeden musel chtít a ne to chtít vyřídit tou pilulkou

když to vezmeš do důsledku - akutní onemocnění (typu angíny nebo chřipky) je vyléčitelné, kdežto chronické (typu vysokého tlaku nebo crohnovy choroby) je synonymum pro nevyléčitelné. a na tlumení těch příznaků může u někoho zabrat prášek z lékárny a u jiného zaříkávání u šamana

sama se teda snažím držet od špitálu taky co nejdál, páč to je místo, kde umírá vůbec nejvíc lidí!:-) (a vtip je to jen tak částečně...)

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 21:13

ionicera No, homeopatie. Sestra má homeopatku předplacenou paušálem, dva tisíce korun měsíčně, a když jí něco je, tak jí zavolá, a dozví se, který homeopatikum má brát. Sestra tvrdí, že jí to vždycky pomůže, ale když jsem byla svědkem toho, jak na chalupě zjistila, že konkrétní homeopatikum u sebe nemá, a jako první pomoc měla láhev naplnit určeným množstvím vody, a ni  nalepit papírek s nápesem "Bellis perennis" , a v určených intervalech protřepávat, a pomohlo jí to prý...no, divíš se, že jsem skeptická?

Možná je homeopatie a "homeopatie", alternativní medicína a "alternativní medicína", ale stejně tak jsou konvenční doktoři a konvenční doktoři. 

Zažila jsem období, kdy jsem měla pocit, že propadávám systémem, s jedním problémem jsem měla různé lékařské zprávy, ale žádné směřování, co s tím, s druhým problémem jsem se  zacyklila v  jakési verzi Hlavy 22 - protože jsem nebyla v pořádku kvůli zdravotnímu stavu, nechtěli mě vzít na operaci, která by mi pomohla s tímto zdravotním stavem.  Zpětně vidím, že bodem obratu byl úžasný přístup konvenční lékařky v konvenční nemocnici, která se zajímala o můj zdravotní stav jako o celek, a navrhovala nějaké drobné změny  dosavadního konvenčního způsobu léčby,  byť mě tam poslali jenom nechat si do sebe nalejt nějakej ten hemoglobin. Zklidnila jsem se , stabilizovala, a byla schopná dotáhnout celou anabázi do konce. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 21:21

Isca tyjo to je husty s tou predplacenou homeopatlkou!

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 21:22

viktorka_od splavu 

No tak zrovna ten tlak jako bych na základě rodinné zkušenosti zaříkáváním ani přírodními preparáty dlouhodobě neléčila. Ono se to dlouhý léta zdánlivě tváří, jakože všechno cajk proti těm všemožným lékům, který jednomu nevyhovujou kvůli tomuhle či onomu důvodu a pak jednoho dne zcela bez varování a předčasně bum...

A jak zmiňuješ tu Crohnovu chorobu. Bývalé kolegyni se po loňském vánočním prodělání covidu pěkně rozjel...

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 21:28

711990  Ale možná jsou teda ty homeopatika v ceně, když si je vyzvedne přímo u ní, už si to úplně  nepamatuju, protože se na to bojím zpětně ptát - začala by mi nabízet, že mi ji taky zaplatí, nebo aspoň mým dětem, a fakt nechci být vděčná za něco, čemu nevěřím. 

Normálně užívá ty běžně dostupný  homeopatika, ale sedmikráska mě tehdy dostala. Pro klid v chalupě jsem teda zbaběle držela pusu.