Isca
chapu!
Koronavirus
Isca Tak paušál homeopatce, proč ne. Ale protřepaná petflaška?! Kéž bych uměla něčemu takhle věřit!
wendulka no, to máš samozřejmě pravdu. já taky nepíšu, že jsou to nemoci neléčitelné nebo že se nemají léčit, ale že jsou neVYléčitelné
Isca Tak k homeopatce, co by mi radila to s tou flaškou, bych nešla, ani kdybych tam měla paušál. Oni podvodníci a lemplové jsou v každém oboru.
MMC- líbil se mi hodně film Šarlatán- k tematu. :-)
ionicera Jenže jak to poznat, že.
Isca Tak jinak- šla bych tam asi jednou. :-)
Já vím, psala jsi, že u někoho může místo léků na tlumení příznaků při problémech s tlakem zabrat zaříkání nebo bio-preparáty. Tak já jen dodala, že ano, můžou. Jen je rozdíl v délce působení a těch důsledcích. A to je pro mě osobně ten rozhodující faktor u těchto nevyléčitelných diagnóz.
Nicméně musím ti zase dát za pravdu, že ne u úplně každé nevyléčitelné diagnózy jsou léky v dlouhodobějším horizontu tím nejlepším řešením. Tlak teda na základě mých zkušeností ne, ale když se ohlédnu zpět na sebe, rozhodně bych už se nikdy neuchýlila k hormonální antikoncepci na tolik let. Až teď na podzim jsem si definitivně ověřila, že mnohem víc mi prospívá silový trénink a dobré jídlo (jen dohromady).
Isca já mám s homeopatií dobré zkušenosti, mimo jiné mi vyléčila těžké hnusné akné na zádech. Stálo mě to jednu návštěvu a asi měsíc užívání těch "kuliček". Prostě si se mnou pořádně promluvila a usoudila, že se potřebuju hlavně zklidnit (zrovna jsem procházela složitou rodinnou situací). ALE ta petka, to už mi zavádí šarlatánstvím teda.
ionicera No jo, ale to bylo po nějaké delší době, kdy k ní sestra chodila, a byla a je přesvědčená, že jí homeopatika pomáhají. Takže ji to asi pak nezarazilo, jen pro mě jako pro člověka zvenku to bylo dost divný.
Osobně si teda myslím, že homeopatika "pomáhají " v případě, kdy se nedá nic radikálního dělat, žádnej účinnej paták nepomůže hned, a pomáhá se zklidnit, zvolnit, odpočívat, nenervovat se příliš, dodržovat režimová opatření, a tělo se časem za téhle dopomoci lehce zregeneruje. Kdybych tehdy místo té milé vstřícné paní doktorky ve špitálu potkala nějakou alternativní léčitelku, tak bych asi věřila, že mi reflux pomohla vyléčit ona.
Ale to je můj názor a moje zkušenosti.
Isca Tak já si hlavně myslím, že jsou typy lidí, kterým pomůžou doktoři- např. moje sestra, ta s nimi má jen ty nejlepší zkušenosti a pak typy, kterým pomáhají spíš ti léčitelé. Já k doktorům téměř nechodím, ale když už tam jdu, tak je z toho tragikomická příhoda, které by snad ani nikdo nevěřil.
Sweet Potato Evaeva Nebyla to PETka, byla to kečupovka!![]()
Isca Jo tak to jo, kečupovka! To je něco jiného. :-) :-):-) Já myslela petka! :-) - pokus o vtip.
ionicera s tím nesouhlasím, já věřím jak klasické západní medicíně, tak té alternativní (některé), dokonce si myslím, že se můžou doplňovat
ionicera Je mi moc líto, že máš takový zkušenosti. A ani tý svý sestře se teda úplně nedivím, ta si zamlada taky prožila ve špitále svoje, a naši mámu rozflákal pan primář v 50 zbytečně tak, že z toho má drobný následky do konce života. Pak mámě teda ale párkrát jiní doktoři pomohli skoro hrobníkovi z lopaty. Já jsem se kvůli rodinným zážitkům moc bála jít na operaci, výše zmíněná sestra se mě pokusila vymluvit díru do hlavy, abych nelezla řezníkům pod kudlu, nakonec ale nelituju, dopadlo to dost dobře.
ionicera s tím nesouhlasím, já věřím jak klasické západní medicíně, tak té alternativní (některé), dokonce si myslím, že se můžou doplňovat
To by se mi líbilo, kdyby to takhle fungovalo. Ale obvykle se setkávám s odporem na obou stranách, nutno říct, že na té alternativní straně bývá výrazně kategoričtější. Od zástupců medicíny klasické je to většinou jen blahosklonné "no, když vám není líto peněz..."
Sweet Potato já naštěstí neřešila žádné závažné problémy ani tam ani tam. Ale ti alternativní mě nikdy proti klasice neštvali, naše pediatrička se k homeopatii taky nestaví odmítavě.
K te homeopatii - pred lety jsem spadla do cyklu opakovanych angin, atb furt dokola, obvodak me klasickou evidence-based medicinou nahnal na vytrzeni mandli, co jinyho s tim. Tyden pred terminem jsem se nastesti picla s nejakym studentem cvut a ten mi smirlive potvrdil, ze je po teze operaci a opravdu uz opakovane anginy nema, ma jen opakovane zanety prudusek. Operaci jsem zrusila a podarilo se mi najit orl lekare v plzni, ktery mi dal prave homeopatika - tenkrat jsem celou homeopatii povazovala pochopitelne za podvod. Akorat ze jako mavnutim proutku skutecne anginy ustaly. Tak tady byl muj prvni otres duvery v klasickou medicinu. Myslim, ze mezi tim obvodakem a lecitelkou, co vam naridi trepat si petflaskou neni zadnej rozdil, po trepani petflaskou teda neumrete, zatimco deti na trhani mandli holt obcas umrou.
viktorka_od splavu Tys psala o spokojenosti s léčbou. Já třeba nejsem spokojená, když mi na vysoký tlak doktor napíše "prášek", ale spousta lidí ano. Uvítám (a očekávám) rady, jak to vyřešit jinak. Spoustu informací lze samozřejmě získat i bez lékaře, ale z vlastní zkušenosti vím, že třeba něco nepochopím, něco má souvislosti, něco je úplná blbost a rozhovor s doktorem to uvede na pravou míru. Ale někteří opravdu léčí tak, že pacientovi ode dveří zamávají receptem před nosem.
Isca tak pokud jí ty sedmikrásky a homeopatika objektivně pomáhají ...? Příroda a psychika jsou mocné čarodějky
. Já jsem párkrát homeo vyzkoušela a pomohla mi jen jediná, zato opakovaně a právě přemýšlím, že bych je zas měla začít brát dlouhodobě, protože jsem se po očkování proti covidu opět dostala do začarovaného kruhu viróz a drobných otravných neduhů.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY