Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 16:53

Krehutka dík, poslechnu si to, až bude čas - teda je to dlouhý

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 17:07

K homeopatkum: muzou pomoct i pokud jim clovek neveri a je proti temhle lekum velmi naježený (ja sama). Na vlekly zdrav.problem mi lekar nabidnul novy, neschvaleny a pacientem hrazeny lek. Souhlasila jsem, vyplazla nemalou sumu a doma si v letaku pocetla, ze homeopatika. No tak jsem to 3 mesice pouzivala (s planem, jak na mudra vlitnu a vytmavim mu to). Jenze jsem zjistila, ze vlekly problem zmizel...!!  Zatim se zda, ze navzdy. Klep klep. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 17:18

Pavlena cim je lecba drazsi a exkluzivnejsi, tim lip zabira!

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 17:24

711990 Hele, já ti nevím. Já se fakt těšila jak toho doktora zdrbu za tu strašnou sumu k ničemu. A ono ne..

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 17:33

Pavlena :D to by me taky nastvalo!

Offline olte
764 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 17:35
Reakce na barbucha:

​A když to nevysvětlím, tak se stane co? 

Reagovala jsem jen na jeden konkrétní případ. Máš něco proti?

ionicera  a co chceš vysvětlovat? Já homaopatikům nevěřím, ale samozřejmě nezpochybňuji, že jsou lidé, kteří jim věří a mezi nimi jsou i lékaŕi

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 20:49

RoSa zvířatům se většinou podává potencovaný vodní roztok. Na mýho psa, kamarádčiny koně, kočku kolegyně atp. homeopatika vždycky působila.        Kdysi jsem se potkala s homeopatii a překvapily mě některý výsledky. Zaujalo mě to tak, že jsem si udělala Homeopatickou fakultu v Brně a pokud bych byla chtěla, mohla bych se tím i živit. Mám x důvodů, proč to tak není. Jednak znám limity této metody. A pak homeopata totiž většinou vyhledají zoufalí lidé, zklamaní západní medicínou. A hodně z těch lidí je v podstatě na konci své životní pouti. Údělem homeopata je vyslechnout životní příběh, aby mohl najít a podat správný lék. Součástí výuky byla i praxe, zdarma jsme léčili lidi, samozřejmě pod dohledem vyučujících. "Odběr" klienta trval většinou víc jak hodinu, ale někdy třeba i tři. Většina z těch lidí měla strašný život a jejich příběhy byly plný zoufalství, bolesti a utrpení. Na mě to působilo hrozně, musela jsem na ty lidi pořád myslet. Po každé praxi jsem dostala migrénu a bylo mi fyzicky zle. Pochopila jsem, ze to není pro mě. Díky této zkušenosti i víc chápu leckdy odtažitý a neosobní vztah lékaře k pacientovi. Příliš empatie může být zničující.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 20:55

crazydaisy dík! potencovaný roztok? jak? takže např. když má pes rudý spojivky, příčina neznámá, a měsíc/dva nic nepomáhá (mastičky, kapičky - vše od veterináře s pravidelnejma kontrolama!), a na webu o homeo se doporučuje 3xdenně 5granulí Belladonny.... tak jak se mu to teda podává? docela mám chuť to zkusit... přesně jak píšeš: když klasická medicína nemá výsledky...

Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 21:02

RoSa a nemůže mít na něco alergii? Mě třeba na jaře oči strašně svědí, nějaký mizerný pyl

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 21:03

RoSa tady to mají srozumitelně https://svethomeopatie.cz/cs/2128-jak-podat-homeopaticke-leky-psum. Já to dělala tak - do male (asi deci), hnědé skleněné lahvičky (nové z lékarny) jsem v čisté vodě s kapkou lihu (nemusí být) nechala rozpustit cca 5 kuliček. Po rozpuštění se potencuje (uzavřenou lahvičkou se několikrát bouchne o podložku ( složená utěrka na stole). Pak už jen čistou stříkačkou nabereš a stříkneš do tlamky dle doporučení. Na kuličky se nesahá!

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 21:10

SunEclipse asi ne, má to jen na levym oku... dva dny dobrý a třetí den rudý bělmo, pak zas pár dní lepší atd. furt dokola...

crazydaisy podívám se, dík!

a už se klidim, to patří do  jinýho vlákna

Offline dzizisketa
9026 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 22:04

My jsme jeden rok pořídili psovi homeopatické kapky na uklidnění na Silvestra, a vůbec nefungovaly. Zato připít psa vaječňákem funguje spolehlivě.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 22:04

Lamicka jo je to psychologicky efekt, velka cast prace toho homeopata jsou totiz ty cilene dotazy a pohovory+ vira a to i v pripade deti a zvirat (pokud rodic/majitel podava "zazracnou" kulicku s virou ze urcite pomuze, pusobi to sugestivne) ono ve spouste pripadu je ta vira fakt lepsi varianta nez leky

​Já jsem kdysi zkoušela babské rady na otočení mimina, aby nebyl koncem pánevním. Pak jsem vyčetla, že čínská medicína má na to "proces". Vůbec jsem nepochybovala, že se to podaří, když jsem k tomu čínskému odborníkovi šla. A ono nic. Mimo nějaké větší sumy peněz. Zato jsem vyčetla, že klasický postup v nemocnici nepomáhá a je bolestivý...a on se povedl během minuty. Jako poslední a úplně marné řešení...z mého pohledu. 

Offline Lenka22
2674 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 23:15

Evaeva děkuji.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 18:43
Reakce na ionicera:

A jinak další věc , se kterou si klasická medicína nevěděla rady, pominu tedy stálé vypalování a vyřezávání, byly bradavice. Tolik bolesti  se mohlo ušetřit, kdybychom šli rovnou k homeopatce. MMC- bývalá pediatrička. 

​Na co utrácet? Namočím rozříznutý česnek do octa na týden, přiložím na noc a bradavice odpadne sama. Nebo Vlaštovičník - Chelidonium majus, ten roste v každé škarpě. 

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 18:58

Kan 

Jj, v dětství jsem chodila na vypalování bradavic, bezúspěšně, prababička naordinovala vlaštovičník - a bylo po problému /tedy až na těžko vypratelné žluté skvrny všude, ale co už/. Jinak univerzální prababiččin lék na vše byla genciálka, čili jejími slovy "fialka".

dzizisketa 

Náš pes měl jednou na silvestra od veterináře sedativa - a byl to jeho nejveselejší silvestr, tak rozjařeného a v dobré náladě jsme ho předtím ani potom neviděli. /Byl to jezevčík s celoživotními sklony k pesimismu./

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 19:12

Prosím vás, chápu správně, že pozitivně testovaný antigenním testem bude automaticky v karanténě a nebude se výsledek potvrzovat pcr? Vždyť ty testy jsou docela chybové, ne?

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 19:14

brrr pochopila jsem to stejně a přijde mi to blbé. Jsem připravená zajít si kdyžtak na pcr...

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 19:27

brrr Pochopila jsem to podobne, jen kdyz se ti objevi priznaky, mas si dojit na PCR, jinak ne. Ja bych si na nej dosla uz jen kvuli papiru na 180 dni tecky, pri pozitivite, ten asi na zaklade antigenniho samotestu v praci nikdo nedostane.?

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 19:27

Mohučanka Nevím, jak to půjde, protože zaměstnavatel má povinnost ty pozitivní hlásit hygieně.