Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 09:55

Potrefenáhusa já myslím, že k ničemu, ale pro mě je to rozhodně důvod, abych šla po případném pozitivním antigenu (dobrovolně) na PCR - abych to kdyžtak měla "v papírech".

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 10:03
Reakce na nika:

mirajo covid bez papiru, ten mam taky, ale z vlastniho rozhodnuti. To je asi ucel, aby se driv vyockovalo. Je asi jedno, jestli mate protilatek malo nebo moc, po covidu tyden nebo pul roku. nakonec ani ten covid nemusite mit a pujdete do  karanteny, ja mela hned prvni  antigenni test falesne pozitivni, provedeny na testovacim miste  a nebyla jsem jedina takova u nas v praci, o samotestech ani nemluvim.. 

To si osobně vůbec nemyslím, že je to jedno. Česká vakcinologická společnost sice vydala prohlášení, podlě něhož lze provést očkování už 14 dnů od ukončené izolace, ale zrovna jsem začátkem tohoto týdne viděla studii, podle které z toho líp vycházeli ti, kteří šli až po 90 dnech (jak to bylo v tom původním stanovisku) než ti, co šli dříve.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 10:16
Offline horse_66
155 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 10:21
Reakce na Karja:

Dotaz k rezervaci. Zadala jsem rodičům jako preferovanou vakcínu Modernu a teď mi očkovací centrum nabízí jeden jedinej termín. Na zítra celé odpoledne, jinak nic. Je to běžné a ty termíny se tam budou časem přidávat? Jde mi o to, jestli jsem je tou Modernou nějak nevyblokovala, a teď budou čekat. Jim je to jedno co dostanou. 

​Moje zkušenost. Objednala jsem se do očkovacího centra, kde se očkuje i Modernou, protože manžel chtěl tuto vakcínu. Vybrali jsme si oba stejný termín, chtěli jsme jít spolu a až na místě, jsme se rozhodli, jakou vakcínu si vybereme. Nakonec i já mám Modernu. Takže si myslím, že se nabídnou volné termíny bez ohledu na vakcínu.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 10:42

wendulka ja pujdu na treti davku tak, aby mi nevyprsel certifikat. myslim, ze me ockovani opravdu ochranilo, mela jsem lehky a kratky prubeh.  Jinak, covid bez papiru, to byl termin meho praktickeho lekare

Offline nika
685 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 10:48
Reakce na Potrefenáhusa:

nika a k čemu je to dobrý?

​Ze muzete treba odlozit treti davku ockovani, kdyz mate dve a prodelate? 

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 11:01

nika Myslím, že Potrefenáhusa narážela na to, že to nemáš nikde oficiálně. Jak psala Mohučanka , ideální je zajít si na pcr a máš to pak černé na bílém.

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 11:02
Reakce na Karja:

Dotaz k rezervaci. Zadala jsem rodičům jako preferovanou vakcínu Modernu a teď mi očkovací centrum nabízí jeden jedinej termín. Na zítra celé odpoledne, jinak nic. Je to běžné a ty termíny se tam budou časem přidávat? Jde mi o to, jestli jsem je tou Modernou nějak nevyblokovala, a teď budou čekat. Jim je to jedno co dostanou. 

​Nevím, jestli je to tak všude, ale já jsem, než jsem si rezervovala termín, koukala, kdy to očkovací centrum má Modernu /chtěla jsem ji o trochu víc, ale v zásadě to bylo fuk/ - a protože tam byl rozdíl jenom jednoho dne, tak jsem fakt zadala, že chci Modernu. A pak mi to ve výběru ukázalo opravdu jenom ty dny, kdy tam Modernu inzerovali (Nekonec ten den očkovali i Pfizerem a asi by to šlo přímo na místě ještě změnit, ale Modernu evidentně dostávají, alespoň tam u nás, míň často). 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 11:12

Registrovala jsem se na booster hned jak jsem mohla, do nejbližšího očkocentra - Aquacentrum Čestlice, volných termínů přehršel, výběr očkovací látky též. Zůstala jsem u Pfizera. Na místě to odsejpalo, měli registrované i bez registrace. Ještě jednou mi dali vybrat značku, pic pic, hotovo. Za mě ok.

A do statistiky, cítím jen to místo vpichu, jinak bez omezení.

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 12:08

Ještě do statistiky hlásím po úterním modernovým boosteru (po dvou Pfizerech) trochu silnější reakci než po prvních dávkách. Teda předtím to byla spíš taková ta únava a trvalo to pár dní (nicméně se s tím dalo celkem fungovat). Tentokrát byla i teplota skoro 38, hlavobol a ruka dva dny celkem bolela (asi jako po prosincové protitetanovce). Jako žádná hrůza, oproti těm prvním dávkám jsem si navzdory teplotě přišla celkem svěží (takže trochu nakombinovaný s tím životabudičem, jak psala barbucha ) a dalo se normálně (nefyzicky) pracovat. Tu prudší reakci přičítám hlavně tomu, že jsem přes svátky proděla nějaké necovidový nastydnutí, tak byla imunita ještě v pohotovosti. A dneska už dobrý, jenom když zvednu ruku nad hlavu, tak ji trochu cejtím.

Offline Karja
44893 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 12:40

Prosperina Děkuji asi jo. Tak uvidím, jak se to vyvine v následujících dnech,oni na to spechaji a určitě uprednostni raději Pfizer ale dříve;-)

Online rasaNori
8874 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 13:26

Vcera ja i muz 3 davka, oba moderna. Muz prospal odpoledne, tezko rict jestli v zavislosti na dospavani cesty v noci, nebo teda ockovani, me boli ruka a mam pocit jako bych drzela pod rukou tenisak a odpadla jsem v 8:) predtim oba 2x pfizer. Na predchozi davce jsme byli na zacatku cervence, chteli jsme pockat ale v unoru mame letet do pryc, tak jsme sli radsi ted. 

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 15:03

Karja Tak uvidíte, no. Kdyžtak se tam asi dá zavolat a domluvit si termín na Pfizera, kdyby ho měli dřív a kdyby to s tou Modernou vypadalo na delší lokte.

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 16:30

Ja jeste nahodim z jineho konce sveta. Ja osobne fandim australskym uradum, ze Djokovic nebyl vpusten. Zvlast, kdyz nepovoluji vstupy na pohrby a k rodine. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 16:48

Candance 

Já jsem hrozně zvědavá, jak tohle dopadne. Ono se to zdá tak jednoduché - jsou pravidla a ta pravidla mohou mít výjimky, ale i pro výjimky jsou určitá pravidla, že. Bum, a už je z toho právnická bitva. Podle mě se mohou přít tak dlouho, že nestihne nastoupit. Sice na to mají ještě dost času, ale nějaký soud snad má zasedat v pondělí a to už bude 10., ono to uteče.

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 17:13

Jdu přispět se zkušeností po 3.dávce očkování. Maminka (Moderna) vše v pohodě, stejně jako u předchozích aplikací. Partner (Pfizer) také bez vedlejších účinků, jen ho cca dva  dny bolelo místo v okolí vpichu (asi zaťal ). Já jsem byla na píchnutí dnes dopoledne a zatím také o.k., tak snad to tak i zůstane.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 17:14
Reakce na brrr:

Prosím vás, chápu správně, že pozitivně testovaný antigenním testem bude automaticky v karanténě a nebude se výsledek potvrzovat pcr? Vždyť ty testy jsou docela chybové, ne?

​Jo chapes. PCR muze absolvovat kazdy dobrovolne, chteji preventivni testy hrazene pojistovnou zvednout na 5 PCR/mesic, ale dobre to neni. 

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 17:19

Candance

Novax Djokovič

Já jsem dnes rozpoutala kapku peklo v jednom chatu s vzdálenějšíma kamarádkama. Jedna neočkovaná se chlubila, že byla v hospodě, protože tam vyhlásili "freezone". A sdílela nějaký blog z Echa24, kde se někdo chlubí, jak školil nešťastnou brigádnici z hygieny. A jak v jiné hospodě hygiena (na udání...) měla smůlu, juchů.

Offline Karja
44893 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 17:23

Prosperina A jo, ono to asi nepůjde vlastně změnit. Tam jde měnit jen to očkovací místo,ale ty základní vstupni údaje asi ne;-(

Offline Makara
3667 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 17:32

Do očkovací statistiky: včera 3. dávka Modernou po 2 Pfizerech (při první několikadenní únava, druhá skoro nezaznamenána). Já jsem v pohodě, jen mne bolí ruka při vzpažení.  Manžel už večer cítil, že není ve své kůži, v noci zimnice, spánek skoro nula a teď se povaluje na gauči.

Očkováni jsou i všichni 3 junioři. Kromě nejstaršího zatím nikdo nemocný, ale ten si to odbyl už před rokem.