Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 18. února 2022 23:09

Mrakoplas no, myslím toto české kvôli Čechom,  e-hranica kvôli Slovensku. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. února 2022 10:11

letfenixa ja som to pochopila tak, ze ak ideš na max 24 hodín, české vypĺňať nemusíš. Ale je dosť možné, že som to pochopila zle. Slovenské asi treba ale to je pár klikov. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. února 2022 17:17

K čemu je teď formulář sebetrasování? Pochopila jsem to správně, že trasování kontaktů úplně konci?

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 23. února 2022 15:57

Vím, že karanténam už je konec, ale přijde vám normální, aby covid+ rodič posílal dítě do školy?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. února 2022 16:28

tv tak v současnosti je to stejné jako by to byl rodič s chřipkou, no.

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 23. února 2022 16:40

tv prosimte my máme covid oba rodiče a v okolí divení, proč nechodí syn do školky. Když teda pominu, že jsme oba v izolaci a nemá ho tam kdo odvést , tak by mi to i tak přišlo blbý. 

Offline Gatita
8677 příspěvků moje polička 23. února 2022 17:26

tv myslim, ze se to vnimani covidu proste posunulo. Ja treba nechavala preventivne doma i druhe dite, kdyz to prvni melo karantenu.  Narocne to bylo! Treba na to budu za mesic koukat tak, jako se ted divam na to, ze jsem pred 2 lety chodila s rouskou po lese. Mne to neprijde rozumne, posilat dite z pozitivni domacnosti do kolektivu, ale jestli se to ted bere jako chripka, tak narok na krizove osetrovne (asi?) neni, ten rodic si treba nechce brat na tyden neschopenku (muze delat z domu), a resit zameskane ucivo ditete? Ale teda taky nejsem nakrivo radosti z predstavy, ze mame takove deti ve skolce. A trochu sazim na to, ze tam takove dite nebude mit kdo dovest.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. února 2022 18:05

Gatita s viděním je to otázka, v odůvodněných případech ven můžeš i v izolaci, ne? Tak těžko říct, jestli docházka dítěte do školy, je ten případ. Klidně to dítě může mít za sebou x karantén, nabíhají mu absence,...

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 23. února 2022 20:38

Vím, že už je to teď bráno jinak..ale matka je doma, tak bych čekala, že zůstane doma i dítě. Ohledně učiva-u nás o moc nic nejde.

Offline Tak Betty
6192 příspěvků moje polička 24. února 2022 12:23

tv Mně přijde v pořádku , že v současné době děti chodí dal do školy i když je v rodině covid. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 24. února 2022 14:09

Syn taky chodil do školky, když jsem měla covid. Jako zdravá bych to asi viděla jinak, ale bohuzel jsem 3 dny ležela v horeckach, regulérně jsem nebyla schopna se ani zvednout, natož postarat o dítě. A tatínek holt musel do práce. Když jsem se probrala z deliria a udělala si test, tak jsem si to trochu vycitala. Ale co už. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. února 2022 14:42

tv Tak u nás je to teď asi obráceně. Já už to teda odmítám zjišťovat. Syn měl v pondělí teplotu, teď ho jen bolí hlava a je unavenej. Nevím, co mu je. On je doma, ale my všichni ostatní chodíme do práce a do školy. Mimochodem už bych to musela řešit dovolenou, neschopenku na karanténu mi už nikdo nedá. Pokud budu nemocná já, tak zůstanu doma, ale zdravá budu chodit do práce. 

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 25. února 2022 23:10

Tak my odjeli na hory, já a dcera s rodinou, že jako tam budu hlídat tu mladší, aby rodiče s tou starší mohli na sjezdovky.  První den po příjezdu OK, druhý den ráno mladší teploty, mysleli jsme, že se někde nachladila. Druhý den starší teploty, pak dcera bolest hlavy, mně začalo bolet v krku... no odjeli jsme domů s covidem všichni kromě zetě, který ho měl nedávno, tak byl uchráněn.

Výborná zimní dovolená, kdo nemarodil v Rakousku v apartmánu, jako by nebyl...

Edit: průběh: mladší - teploty první den ráno a večer, druhý den ráno a pak už nic, ani teploty, ani kašel, ani rýma. Starší - stejně jako mladší + jeden den kašel a slabá rýma. Dcera - bez teplot, bolest hlavy, lehká rýma, jedno odpoledne bolest břicha. Já - bez teplot, bolest v krku (jsem náchylná na zánět nosohltanu, takže přesně stejné bolesti), dva dny kašel a rýma.

Všichni kromě mladší vnučky jsme očkovaní.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. února 2022 06:47

Torrah Zkažená dovolená naštve teda. Kamarádka od pondělí, bolest zad a rýma. V úterý teplota a slabost a negativní antigen, těch měla do čtvrtka negativních 8, včera pcr taky negativní a bolest na hrudi, teploty. 3x očkovaná, covid rok zpět. 

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 02. března 2022 08:08

Torrah ja takhle kdysi promarodila lyze v italii, nastesti spratelena rodina mela sebou notebook s filmy, ale i tak jsem byla vztekla jak das. 

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 02. března 2022 12:08

Torrah Takhle to měla kámoška. Ještě se před odjezdem testovali, vše OK, asi druhý den začalo být špatně manželovi, ale jen trochu, spíš jako únava z lyžování, a dostali to všichni.

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 02. března 2022 12:11

tv Asi záleží, i jak staré to dítě je. Dcera na gymplu by doma zůstat nechtěla. My to měli s manželem o prázdninách a ona, po x testech vč. PCR odjela s partou na hory. Nebylo nám nijak špatně, ale přiznávám, že jsem byla ráda, že nás doma ubylo.

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 02. března 2022 12:15

rasaNori Mirka já tušila, že se tomu nevyhnu, ale že to dostanu od naší nejmenší, to mě nenapadlo. Hodně známých naopak z hor s omikronem přijelo, místní říkali, že se to šíří v těch kabinkových lanovkách. No my byli výjimka, my si to přivezli s sebou...

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 02. března 2022 14:27

Torrah Mě nenakazili kolegové v práci ani dcera, která to (zřejmě) měla. Nemám žádnou teorii, kde jsem to chytila. Nakazila jsem manžela, ale nikdo z nás nenakazil moji mámu. Fakt to nemá logiku.

Offline Lenka22
2674 příspěvků moje polička 03. března 2022 20:57

Ztratila jsem přehled - mám teď nárok na PCR test zdarma, nevíte někdo? Potřebuju jít zítra.