Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. února 2022 19:59

Dalia Já tě chápu, tohle je hrozná doba, nedá se nic plánovat. O to hůř, když jde o zdraví:(

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 15. února 2022 20:03

Dalia kdyz bych nemela priznaky, vyprdla bych se na to. vzdyt ti jde o zivot

Offline Mha
příspěvků moje polička 15. února 2022 20:08

Dalia

Já jsem nudný dodržovatel pravidel, ale v tvém případě, když nebudeš mít příznaky, tak bych neodkladala žádné vyšetření. Zvlášť když tě to trápí

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. února 2022 20:25

Dalia Je to hrozný, ale vydrž!

Offline Isca
4894 příspěvků moje polička 15. února 2022 20:29

Dalia V tvým případě, pokud jsi bez příznaků, bych se na to vzhledem k důležitosti tvých vyšetření a zákroků fakt vykašlala, max. se doma snažila se v rámci možností od syna izolovat.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 15. února 2022 20:30

viktorka_od splavu Mha Já bych to i riskla, ale aby z toho nebyl průser. Jestli tam budu muset vyplnit nějaké lejstro o tom, že jsem byla/nebyla v kontaktu s covid pozitivním ... Já nevím, ženy, nevím. 

Jinak já se cítím dobře a ani u syna to není tak dramatické jako v prosinci. Jen ho hodně bolí v krku, nemá ani teplotu. Dělala jsem si domácí test a jsem negativní.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 15. února 2022 20:32
Reakce na Isca:

Dalia V tvým případě, pokud jsi bez příznaků, bych se na to vzhledem k důležitosti tvých vyšetření a zákroků fakt vykašlala, max. se doma snažila se v rámci možností od syna izolovat.

​Tak asi jo, asi to risknu a pojedu. Snad budu bez příznaků i v pátek. Zatím je mi dobře. 

Kan Já vím, musím. Nakonec si říkám, že at to kolem mě bouří, jak chce, hlavně si musím uchovat vnitřní klid.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. února 2022 20:45

Dalia U nás se teda nic nevyplňuje, na nic se neptáme a vůbec nemáme šanci tyhle věci zjistit. A je to mnohem méně důležité vyšetření. Přece nebudeš čekat zase tři měsíce, je to nesmysl. Prostě běž. Jak tady píšou ostatní, od příštího týdne tyhle karantény končí, takže stát se to o pár dní později, tak to nikdo už řešit nebude. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 15. února 2022 20:50

Renusatko Tak dobře, půjdu tam. Moc děkuji všem tady.

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 15. února 2022 21:45

Dalia, souhlasím s ostatními a to jsem taky spíš dodržovač. Moc na tebe myslím, ať je vše v pořádku!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. února 2022 21:49

Dalia Opožděně, všechno nejlepší k svátku, hlavně hodně, ale opravdu velkou spoustu zdraví!

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 15. února 2022 21:54

Lav Kan Moc děkuju.

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 15. února 2022 22:17

Dalia Ja taky dodrzuju vsechna pravidla, ale na vasem miste bych se na ne vykaslala, udelala si doma antigen a pokud bych byla bez priznaku, do ty nemocnice bych jela. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 16. února 2022 15:34
Reakce na Evaeva:

Dalia aha, no to je fakt na prd! Pravděpodobně tě nikdo "oficiálně" do karantény nedá, ale máš být v karanténě pět dní od jeho testu.

​No jestli ji syn uvedl jako kontakt, tak nejspíš dá.

Manželovi kolegyně (oba po 3. dávce stejně jako já) vyšel včera ráno v práci pozitivní antigen (příznaky večer před tím zimnice, pak už jen mírná bolest hlavy a škrábání v krku), tak šel ještě dopoledne na PCR a uvedl ji právě jako kontakt. Večer dostal výsledek, že je fakt pozitivní a kolegyni dnes ráno napsali, že je do 21.2. v karanténě.

Včera byla bez příznaků, antigen negativní. Dnes cítí jen nepříjemný pocit v krku při polykání, jinak jí nic není, ale antigen jí už vyšel "s duchem", tak šla taky na kontrolní PCR a čeká, zda se jí to ještě prodlouží o případnou izolaci nebo ne.

Já s ní byla včera jen v kratičkém kontaktu, když ještě nevěděla výsledek manželova potvrzujícího PCR. Ona si hned dala respirátor, ale já si ho hrdinsky nevzala. Pak jsem měla večer chvilinku taky mírný, fakt jen mírný pocit zimnice a přešlo to. Nic víc. Ani únava, bolest, nic dalšího. Dnes už mi není vůbec nic, ale když mi to ráno zavolala, tak jsem si na test zašla taky pro klid duše. Já už výsledek mám a jsem negativní, takže doufám, že dobrý.

Dalia 

Myslím na Tebe a držím palce. A dodatečně vše nejlepší k svátku.

Offline Zuzuli
3846 příspěvků moje polička 16. února 2022 16:37

Dalia priznavam, ze bych se na ten covid vykaslala a sla na MR i vyndani portu. Jde ti o zdravi mnohem vic, proste ten kontakt nikomu nerikej. Tady je takova bublina lidi, co to vsechno dodrzuji, ale realita mezi lidmi je jina a ty vazne potrebujes uz nic neodkladat. Doma si dejte pozor, desinfikujte a klidne noste respirator, ale bez. Zvlast, kdyz se ted pravidla meni a ty by si za par dni do karanteny vubec nemusela. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 16. února 2022 17:40

wendulka Děkuji, Vendulko.

Zuzuli Půjdu, opravdu to nechci už odkládat. A co Ty? Vlásky už jsou pryč? Jak zvládáš chemo? 

Offline Zuzuli
3846 příspěvků moje polička 16. února 2022 18:09

Dalia dekuji za optani. Da se to. Dneska mi je prekvapive dobre, dala jsem si s malou i prochazku, tak snad se to zase nezkazi po injekci na krvetvorbu. Ta me vzdycky sejme jeste vic, jak ta chemoska. Vcera jsem dostala ctvrtou davku, posledni aperol. Mam ted tri tydny volno a pak me ceka jeste dvanact davek po tydnu, pokud pujde vse dobre, budu jednatricateho kvetna volna. Podle mereni minuly tyden je nador uz polovicni co na zacatku, a uplne nehmatny. Jen mi teda budou pristi tyden taky zavadet central, uz mi vcera skoro nebylo kam pichnout kanylu a taky me ten loket uz nonstop hodne boli. Ale myslim, ze central je s ohledem na dalsich dvanact davek a jeste operaci lepsi reseni, nez se snazit jeste vic rozpichat mi jednu ruku. No a vlasu mam uz jen par, ale oboci a rasy zatim drzi. Tak snad vydrzi

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 16. února 2022 18:12

Zuzuli Ano, určitě je to lepší řešení. Mně taky není kde píchnout. Chemo zničilo žíly. Budeš mít i operaci? 

Offline Zuzuli
3846 příspěvků moje polička 16. února 2022 18:16

Dalia budu. Mam prvne chemoterapie a az po nich operaci. Jeste cekam na vysledky genetiky, jestli mi nevyjde nejaka mutace, podle toho se pak rozhodne, jestli jednostranna a nebo oboustranna masektomie. Ja jsem za tem central taky rada, neni to uplne akutni, asi by to slo dal pichat do ruky. I mam v planu si ty zily na rukou setrit, jeste je do tech osmdesatin budu potrebovat

Offline Sweet Potato
40608 příspěvků moje polička 16. února 2022 18:27

Zuzuli  Myslím na tebe. Na vás všechny.