Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 20. března 2022 20:45

continuity lituju. At je brzo lip.

Je toho ted zase hodne. Ja jsem u nas zustala posledni. Dcera ted mela rymu. Antigen nic ale za hodinu na jednom byl flek okolo T, druhy byl cisty. Toto se uz jednou stalo a byla pozitivni. Blbe je, ze to bylo pred mesicem

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 20. března 2022 20:48

Candance já ho měla pozitivní okamžitě, ještě než to dotklo k tomu kontrolnímu proužku. Zítra volám doktorce a uvidíme, já už snad ani na ofiko test nechci, ale nechám si napsat PNku. Úplně dobře mi teda není. 

No ještěže už dva dny chodím všude preventivně s respirátorem. 

Offline brrr
12383 příspěvků moje polička 20. března 2022 21:46

continuity U ségry ho měli celá rodina před 10 dny. A můj otec má šílený kašel, ale covid to prý není (tentokrát byl na testech). Jsem k tomu trochu skeptická, ale na druhou stranu je plně očkovaný a už ho měl dvakrát (naposled před měsícem). To už by snad ani nebylo možné.

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 20. března 2022 21:59

continuity Ach jo.  Držím pěsti, ať jsi brzy fit!

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 20. března 2022 22:50

continuity to mela dcera minule. At je brzo lip.

Offline notna
9521 příspěvků moje polička 20. března 2022 23:13

brrr Já jsem dostala covid měsíc po očkování. A teď momentálně ho mám znovu. Měsíc a 14 dní po tom prvním onemocnění. Taky jsem si myslela, že to není možný. Pět dní mám teploty a nemůžu se jich zbavit. A nejlepší je jeden klient, který mi tvrdí, že to není možný a chce po mě, abych pracovala. Empatický pán.

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 21. března 2022 10:48

notna no u nás v práci taky lítají pozadavky ze všech stran, přitom jsou to věci, které zvládne s prstem v nose vyřešit můj tym. Jsem se jim teď ukázala na jedné schůzce, snad už dají pokoj. Půl hodina a už zas nemluvím.

I když kdo ví, ještě jsem dostala v tomto stavu vynadano (téměř nemluvím), že jsme něco zatím neposlali (čekali jsme na klienta a odblokovalo se to až minulý týden, kdyz jsem byla na dovolené). 

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 21. března 2022 10:51

Candance Garfie brrr děkuji vám, no uz mi bylo i lip. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. března 2022 17:56

notna Omikrom asi nevytváří žádnou dlouhou imunitu, je spíš podobný klasické rýmě. Okolo ho má teď víc  lidí dost krátce po sobě, opakovaně. Řekla bych, že tam není ani jistota toho měsíce. Bohužel. 

Offline notna
9521 příspěvků moje polička 21. března 2022 18:01

Renusatko Asi to tak bude. Doufám, že si to nebudu dávat každý měsíc :-(

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 21. března 2022 18:41

Renusatko to je jedna věc, že imunita po omikronu není nic moc (a proto má pořád význam se očkovat), zároveň ma teď omikron ještě nějakou další variantu. 

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 21. března 2022 21:26

Musím teda říct, že dnes se praktici zas předvedli. Moje lékařka má dovolenou, volala jsem zastupující. Zvedla to nějaká administrativní síla, vyzvěděla obtíže, že prý doporučuje PCR test - nám snad jeden zdarma na pojišťovnu a že lékařka zavolá odpoledne. No zavolala, akorát jim tam nedošlo, že už jsem to zvedla, takže jsem vyslechla celý hovor na téma, jak má těm lidem s pozitivním antigenem věřit, a jestli má zas léčit infekční pacienty.

Poté, co to zvedla, sa to zas začalo točit kolem PCR testu. Tak jsem vysvětlila, že mi je úplně jedno, jestli mám COVID nebo chřipku - je mi proste fakt špatně a tu neschopenku potřebuji. Klidně se tam přijdu ukázat, nakonec vzala zpátečku a proběhlo to sice distančně, ale alespoň k věci. Kdyby se mi přitížilo a bylo by to na antibiotika, mám případně zavolat. 

Muž volal té svoji, že potřebuje předoperační vyšetření. Nastalo velké diveni, že na to spěchá (a to tam ráno volal, kam má s tou nohou zajít). Tak ji řekl, že když mu ve špitále seženou brzký termín operace, nechce jim tam vysvětlovat, že praktik neměl čas. 

Praktici to byvali kdysi takoví lékaři, kde se člověku dostalo péče když ji potřeboval, klidně i ten samý den?

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 22. března 2022 00:02

continuity Jo kdysi dřív jo:-D. Já s tou svojí nechci resit nic. Ale my jsme tady na venkově fakt v patovy situaci, fakt nedostatek praktiku.... Hlavně ať je ti brzo lepe! 

Offline Kokoska
35127 příspěvků moje polička 22. března 2022 00:38

continuity to ma muz tu nohu tak zrychtovanou, ze operace? Jo, praktici driv dokonce jezdili za lidma domu, predstav si!

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 22. března 2022 05:27

Kokoska mám tam něco zlomeného a to ještě neví, co našli na rezonanci.

Pád v rychlosti nula celá nic. Každou zimu několik krát na lyžích udělá pomalu salto, on jezdí docela rychle, jezdil i závodně. A pak mu podjede lyže v úplně minimální rychlosti a je to na operaci. 

Online Sweet Potato
40608 příspěvků moje polička 22. března 2022 06:06

continuity Ach jo, to je teda hrozná smůla. Držím palce.

Offline Samara
příspěvků moje polička 22. března 2022 06:46

continuity takhle to prece u praktiku probihalo po cele ty dva roky covidu u kazdeho, kdo mel potize. Dokud neskoncil na jipce nebo jinem oddeleni urgentniho prijmu nebo na hrbitove..  jo a Samkova si dokazala taky zlomit oba kotniky pri trivialnim postrceni snb vpred :-)

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 22. března 2022 07:05

continuity a zacinaji s tim i pediatri - virtualni sestra Ema me neskutecne...

At jsi brzy fit a manzel to ma rychle v poradku. 

Offline Kokoska
35127 příspěvků moje polička 22. března 2022 07:48

continuity tak at se to vyresi co nejlip, je to smula.

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 22. března 2022 08:28

continuity totéž tchánův praktik. Děda, 70 let, dva dny horečky přes 39, poslal ho na PCR. Děda nebyl schopen někam jet, bohužel zrovna měl vysoké horečky i můj muž, takže ho nemohl odvézt. Další den telefon lékaři, totéž, jděte na PCR. To už se muži trochu ulevilo, tak dědu zavezl na test, výsledek negativní, tak znovu k lékaři, ten tedy milostivě konečně napsal ATB. Přitom lékaři říkal, že to chytil od vnuka, který měl vysoké CRP a ATB mu hned zabrala. Ale ne, teď zřejmě test na covid vládne všemu. Takže sedmdesátiletý děda tři dny ve fakt vysokých horečkách, úplně zbytečně.