Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 07. května 2020 13:18

Liesel no to bude asi ono, co popisoval bratr

a ted mi reknete, jaky je pravy smysl toho? 

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 07. května 2020 13:18

Jiná Realita nie, učiteľ by učil každý deň, len inú skupinu detí, aby sa dodržal počet detí

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. května 2020 13:19

baltik tohle by měl vyřešit právě stát. povinnou školní docházkou, tím, že on na sebe bere odpovědnost, když předtím rodiče děsil, až je vyděsil. kde se dítě nakazilo, se nedá prokázat. ve škole může dítě chytit cokoli. a stát mám toto dát rodičům najevo. docházka je povinná, šmytec.

s tímto přístupem by se školy neotevřely už nikdy. nebo nejdřív za rok nebo dva. vždycky se bude někdo skutečně bát, někdo falešně bát, protože se mu to hodí, a někdo bude riziková skupina, která může na něco umřít. tak to ale bylo i teď. během chřipkové epidemie taky školy nezavíráme. navíc covid děti zasahuje prokazatelně minimálně.

zajistit, aby se nic nepřenášelo, nejde. všechna tahle opatření jsou jen naoko. aby to vypadalo, že se něco dělá. aby se třeba o 50% snížila pravděpodobnost přenosu. ale zamezit tomu nejde.

copak někdo někde v práci podepisuje nějaké papíry, aby se předcházelo tomu, že pak budou třeba spsolupracovníci žalovat druhého, že je nakazil? nebo se to bude podepisovat při návštěvě domova důchodců?

stát si bohužel vybral cestu strašení, ze které už nemůže, ale stejně ani nechce, sejít. na cestu "riziko tu je, ale žít se musí".

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 07. května 2020 13:19

Tak ja jsem ted uz tak nasrana, ze si rikam, ze jsem do te prace lezla!!! Panika, hruza, kolegove chteji mit stity pri vyuce... Jsem doprdele jedina divna, ze se VUBEC nebojim??  A taky tech kecu, co tam proboha delam... 

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 07. května 2020 13:20

Krýt si záda?

Jinak min 3 body z uvedeného má moje matka. Tzn. že už ji holky nikdy neuvidí, aby mohly do školy?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. května 2020 13:21

letfenixa mně z toho přišlo, že myslíš, že má dítě chodit do školy jen některé dny, nebo každý druhý týden.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. května 2020 13:28

Kokoska ne, proč?

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 07. května 2020 13:33

Jiná Realita prepáč, zle som si prečítala tvoju odpoveď, mne až teraz došlo, že to majú byť nemenné skupiny, tj aj stále 1 učiteľ, tak na 1.stupni je to (na našej škole) bez problemov, učiteľky plus vychovávateľky, a na druhom uz si nie všetci trúfajú na všetky predmety, ale problém by boli aj miestnosti, keby boli všetci žiaci

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2020 13:35

continuity ne, nejdřív dostane zadání, potom řešení, aby si to sama zkontrolovala. Žádné vysvětlení, komentář. Když dělala nějaký projekt a poslala ho učitelce, napsala jí, že to bylo jen tak pro ni. Táta anglicky umí, pomůže jí s tím, ale co ostatní děti? Když si vezmu, že tu učitelku mají 2x nebo 3x týdně, k tomu příprava na hodinu, tak by s nima měla strávit třeba 4h týdně, tohle má tak za hodinu a to ještě přehráním. To mi přijde jako fajn dovolená. Druhá ségra učí na ZUŠ, každému žákovi místo každé hodiny natočí video, on na oplátku pošle video, jak cvičí na ten nástroj.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. května 2020 13:39

představa bezpečného chování dle našeho praktika a vhled do stavu prý normálně fungujícího zdravotnictví:

venku je kosa jak na sibiři. a bude ještě větší, příští týden.

před ordinací venku postává dlouhá fronta. s rozestupy.

důchodci, ta riziková skupina, která se má chránit, za jakoukoli cenu.

to je chytrý nápad. každý z nich tam tak postává minimálně půl hodiny.

kdybych tam v tom ledovém větru postávala já, odcházím s počínající respirační hrůzou.

asi je to snaha zvýšit jim imunitu? odradit je od návštěvy lékaře? předtím jim v čekárně, kde čekalo třeba 50 lidí s úplně vším možným a oni neměli roušky, nic nehrozilo?

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. května 2020 13:39

Luna Upřímně, já se bojím svojí štítný žlázy, ne koronaviru, a to hlavně poté, co si přečtu zprávy a cítím, jak se ten vztek vzdouvá a stres narůstá a žláza tepe Taky jsem nikdy v životě neměla chřipku, tak proto se asi nebojím.

Dítě je naštěstí v rozumné školce, jsem zvědavá na příbuzné školou povinné, jak to bude u nich. Všichni se do školy těší, výuku po internetu neměl nikdo, jen zadávání úkolů emailem. Rodiče jsou zodpovědní, učí se s nimi.

Já od příštího týdne budu chodit na dva dny do práce, rouška je v budově povinná, okna jsou na jih, klimatizaci nemáme

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. května 2020 13:45

andulka01 roušku kousni a tu procházku si udělejte. Dneska jsem šla jen po nábřeží přes Karlův most a je to hodně zajímavé bez těch lidí. Dcera má z minulého týdne fotku "Sama před Orlojem" Ty liduprázdné prostory na mně působily paradoxně trochu tísnivě.

A strašně mě s..e, že se nedá projít Hradem.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. května 2020 13:49

Tak podle Vojtecha budete mit rousky do puli cervna.

Ja proste nechapu, proc na tom tak vehementne trvaji....vzdy a vsude. Proc to po venku nezrusi s okamzitou platnosti.

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 07. května 2020 13:50

baltik ten papír je právě to naprosto nesmyslné čestné prohlášení, které musí dítko při nástupu odevzdat všude

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 07. května 2020 13:50

Mohučanka Díky, dáme to :-) Ale na Hrad vkročim až tam nebude ten uslintanej dědek! Zneprůchodnit tak velký areál je normálně sprostý.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 07. května 2020 13:50
Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 07. května 2020 13:51

Jiná Realita to fakt nie je pre zamestnávateľa lepšie mať tam toho zamestnanca obtyzden ako vôbec? Vážne sa pýtam

Sama mám znížený úväzok kvôli častému doprovodu rodičov k lekárom, mohla by som mať plný a zastupovalo by sa za mňa veľmi často, tak radšej som tam v globále menej

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. května 2020 13:53

Zarinya protože jedině záminka, že je třeba nějak udržet nošení roušek, je opravňuje k tomu, aby mohli vydat ten nový zákon pro ministra zdravotnictví, který se hodí.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 07. května 2020 13:53

letfenixa Tak pokud by to byl jediný změstnanec, asi by to nevadilo. Ale představ si, co za bordel vygeneruje tenhle školskej paskvil.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 07. května 2020 13:55

Jiná Realita Panebože jak MOC doufám, že tohle jim neprojde!!! Jo a roušku od pondělí sundavám, když nemusí v posilovnách, kde na sebe lidi prskaj a potěj se, pak nemám důvod v tom strašit na prázdným chodníku.