Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 07. května 2020 13:56

andulka01 To by bylo hezke, ale mam obavy... dokud to bude jen doporuceni, nic se dit nebude

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 07. května 2020 13:57

andulka01 tak školský paskvil to je, u nás idú rokovať ešte len

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. května 2020 14:01

letfenixa no v našem případě vůbec. 

jak bys měla třeba otevřenou prodejnu, když by ti všechny prodavačky střídavě pobývaly na očr? nebo ne střídavě, protože každá má děti v jiné škole a sešlo by se to tak, že by měly ten týden stejně, tedy všechny v jeden týden doma a druhý ve škole.

Offline KonečněTady
139 příspěvků moje polička 07. května 2020 14:02

Tak jsem mluvila s ředitelkou školy. Prý nebudou dopředu dávat žádné informace k výuce - o tom, jak to prakticky bude se rozhodne až podle toho, kolik se přihlásí děti. Přihlášení je závazné a rozhodnutí nelze změnit. Musím se rozhodnout do večera. Já si snad hodím korunou

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 07. května 2020 14:11

KonečněTady To má Kafka nějaký výročí?

Jemi vás líto všech, kdo tohle musíte řešit, neskutečná pakárna.

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 07. května 2020 14:30

Mam blbej korona dotaz. Registroval se tady nekdo do aplikace erouska? Vojtech pomerne dost naleha na lidi, aby do toho sli. Nenam z toho dobrý pocit, sdilet kazdy muj pohyb s vladou....a za me ne.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 07. května 2020 14:36

Jiná Realita Znělo to tak:

"...že kdyby to učitelé neměli všechno státem placené, ať sedí doma nebo chodí do školy, tak by se jich najednou hodně moc přestalo bát a možná by sami lobovali za normální školní docházku, ne jakési zbytečné skupiny a složitá zbytečná opatření."

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 07. května 2020 14:36

Liesel S touhle vládou fakt ne

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. května 2020 14:41

Liesel ja taky ne. To si radeji budu do diare psat, kde jsem byla, kdyby neco. Ono to v soucasne situaci neni zas tak slozity

Online continuity
43573 příspěvků moje polička 07. května 2020 14:45

letfenixa no to zas nějaký mozek vymyslel, ze nejenom se nesmí míchat ty skupiny, ale ani učitelé. Takže naše učitelka si oduci 2x1 hodinu matiky v devitce a pak už pry nemůže učit naše deti.

Fakt v tom nehledej logiku, oni se proste bojí. Ale včera vyšlo najevo, že aby byli omluveni z výuky ve škole, museli by ucitele přinést papír, že maji nějakou nemoc nebo jim být přes 65. No a většina to nesplňuje, tak to musí zkoušet jinak. Třeba nátlakem na rodiče, aby si děti nechali doma. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. května 2020 14:46

Kokoska no nemusíš mně mě citovat, já si to pamatuju. je to reakce na to, že se učitelé bojí. resp. "bojí".

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 07. května 2020 14:54

Jiná Realita jde o to, ze oni si to ani nevymysleli, ani to snad neprosazujou, a kdyby pracovali na zivnostak a naridil to stat tak, jako to naridil ted, tak by to asi museli dodrzovat taky. Nejde o to boji - neboji, ale o dodrzovani narizeneho. Stejne jako kadernice zrejme budou dodrzovat nesmyslne narizeni mit nasazeny stit, i kdyz statem placene nejsou. 

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 07. května 2020 14:56

andulka01 Mohučanka

V rychlosti jsem si precetla podminky a ma to fungovat pres Bluetooth s ostatnimi zaregistrovanymi telefony... jako tohle fakt ne. A udaje bude mit kdovi kdo...

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 07. května 2020 15:11
Reakce na Liesel:

andulka01 Mohučanka

V rychlosti jsem si precetla podminky a ma to fungovat pres Bluetooth s ostatnimi zaregistrovanymi telefony... jako tohle fakt ne. A udaje bude mit kdovi kdo...

​Rozhodně se registrovat nebudu. Mám jasný přehled s kým, kde a kdy se setkám.

Offline itinka
84 příspěvků moje polička 07. května 2020 15:47

Jiná Realita Věř, že většina učitelů by chtěla normálně učit a strach nemají. Rádi by se zbavili on-line výuky. Ale kočkopes, který bude platit od 11., resp. 25.5. je opravdu vhodný leda na  hlidani, ne na plnohodnotné učení - pokud se mají dodržet  všechna pravidla...

Online tv
4287 příspěvků moje polička 07. května 2020 16:04
Reakce na nonemy:

viktorka_od splavu Přesně, já si to tak i celou dobu představovala, to by byl návrat do školy. No byla jsem naivní. I když už s podmínkou 15 dětí ve třídě mi asi mělo dojít, že to neklapne, a že doma zůstane víc dětí, než půjde do školy. Já si naivně myslela, že nedojde třeba desetina dětí. U nás to teď vypadá tak, že nastoupí 75 dětí a cca 120 jich musí zůstat doma (musí, to už ani není o volbě, protože se tam za daných podmínek nevlezou). By mě zajímalo, co by ředitel dělal, kdyby se mu jich tam nahlásilo 90 procent. Mám chuť "mu" to udělat naschvál, ale asi bych byla jediná
Je to neskutečně nelogické.

​Prosim tě a jak to ředitel vybírá, kdo do školy může a nemůže? Vy tam máte jen pět pedagogů?

My jsme malá skola, šest tříd, rodiče mají nahlásit tuším do utery, kdo bude mít zájem. A školní jídelnu máme tak malou, že se tam s těmi jejich dvoumetrovými rozestupy ani ta skupina patnácti naráz nenaji, je tam jen dvanáct stolu.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 07. května 2020 16:31

Jak jsem psala, školu "naštěstí" řešit nemusím, ale jak vás čtu, tak je to děs, ale myslím si, že často prostě není v silách školy dostát všem nařízením ministerstva tak, aby opravdu mohli učit. 15 žáků ve třídě, tj. de facto dvojnásobek tříd, i když jasně 2. stupeň je mimo. To nařízení, že skupiny se nesmí mísit a platí to pro učitele je opatření, které má v případě výskytu nemoci udělat jasná karanténní opatření.

Já byla dnes v knihovně, u nás otevřeli teprve tento týden a bylo to jak branné cvičení. Přehnaná opatření, knihovníci v rouškách a štítech, hned za dveřmi mi odezinfikovali ruce /ovšem nedostatečně stran efektu, ale mohli to odčárkovat/. V jedné místnosti jsem vrátila knihy, v jiné si vyzvedla objednávku a potom jsem ošmatlanou tužkou podepsala převzetí. Personál byl zpruzelej, ale chápu to, spíš jsem je litovala, dostali nařízení, tak ho plní....

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 16:34

tv Nevím, jak by to udělal, kdyby se mu jich tam nahlásilo moc. Mám chuť to zkusit Myslím, že to schválně udělal tak, aby se jich tam nahlásilo co nejmíň. My zase tak malá škola nejsme, na prvním stupni může být tak 200 dětí. Pedagogů máme právě dost, si myslím. Vím o 4, kteří by učit chtěli, a to jich moc neznám. Jedna z nich je paní v důchodu, která prohlásila, že je jí to úplně jedno, že i kdyby to dostala, tak na něco umřít musí. Dceřina učitelka pořád psala, jak se hrozně na kontaktní výuku těší, jak už chce být s dětmi, jak ji to vzdálené učení nevyhovuje, tak chce a nemůže :(

A u vás to tedy budou řešit jak? U nás by do jídleny stejně chodili po těch 15 člených skupinkách, které se tam nesmí setkat, takže na etapy. Tak to by vám chyběly jen 3 stoly :)

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 16:38

Fiction A pak si vem ten paradox, že se tady běžně děti schází venku, roušky většinou nemají. Dcera je teď venku se 4 spolužačkami. A ve škole je budou držet od sebe, jakoby byli malomocný. Víš, že já se jich zastávala ohledně restrikcí, těch na začátku, smysluplných, ale co je moc, to je příliš.

Offline viktorka_od splavu
49436 příspěvků moje polička 07. května 2020 16:39

Fiction myslim ze je nerealne, ze by se ucitele mimo tridu vubec mezi sebou nepotkali