Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:24

tv To vám přeji, snad to klapne. Já už jsem přemýšlela, že když nemůžou děti a učitelka do školy, že bych ji mohla "nahučkat", aby se setkávali venku :) Ale ve volném čase se na to vykašle a v době práce, přestože v ní není, by z toho beztak mohla mít problémy.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:25
Reakce na nonemy:

Fiction Inspektor?

​To jsem tak plácla, jakože vtip, v mém dětství se učitelé hrozně báli příchodu "inspektora". A sorry, nechci to zlehčovat.

Offline 999
19895 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:26

nonemy Já teda to vyšilování fakt nechápu. Co je to za výpadek pár měsíců školní (ne)výuky doma? To v životě ještě doženou :-).

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:27

Fiction jo, a říkali dětem Přijde se na VÁS podívat pan inspektor, buďte hodné a hlásit se bude jen Evička, Martin a Klárka!

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:28

Liesel Já se hlásím, že jsem si eroušku stáhla, už celkem od začátku. Přečetla jsem si co hrozí a jak to funguje a vyhodnotila, že to je bezpečné. Vzhledem k tomu, že to může pomoci chytré karanténě, na kterou já spoléhám jako na jedinný nástroj, jak to uhlídat a nemuset mít karanténní opatření, ráda jim s tím pomůžu používáním. Nevýhoda je, že bluetooth žere baterii, takže to doma vypínám a venku zapomínám zapnout :) Ale dochází jen k zaznamenávání kontaktů formou nějakého ID, kdy by došlo k pátrání osob až v případě nákazy. Nesledují polohu, ale stejně by na mě nic nevysledovali žádný zkorumpovaný politik nejsem :)

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:28

Kokoska Přesně,  úplně se mi to vrací, nenáviděné češtinářce naskákaly skvrny na krku..

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:30

999 Kvůli tomu já nevyšiluji, jen jsem podávala možné vysvětlení :) Já to řeším čistě kvůli dceři, protože výuka s učitelkou bude probíhat nadále doma online, pokud by jako jediná, nebo jedna z mála chodila do školy, kde se od asistenta nic nenaučí, tak bude vůči ostatním pozadu a v nevýhodě.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:30

Fiction tak to jo, jsem se lekla, že to fakt mají v plánu

Offline 999
19895 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:36

nonemy Já to tu nečetla celý, ale třeba by asistent překvapil a bylo by to fajn :-).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2020 17:40

Kokoska máma má kamarádku v Miláně. Její dcera má on-line výuku, která ale odpovídá výuce ve škole. Začíná ráno a končí někdy odpoledne, normálně na dálku přes nějaký program, jako kdyby byli ve škole. To co u nás někdo vydává za online výuku není výuka ale zadávání úkolů. Školství se za půl roku asi nezhroutí, ale v pořádku to není.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:41

nonemy Já si pořád myslím, že vina není na straně škol, aspoň plošně ne. Snaží se vyhovět naprosto nesmyslnému nařízení, kterému většinou z organizačních a praktických důvodů fakt vyhovět nejde. Hodit ty předpisy za hlavu bohužel nemůžou. Takže často je usilovat, aby jim dětí přišlo co nejmíň, asi nejen nejjednodušší, ale jediné řešení. A říct to rodičům per huba si samozřejmě taky nemůžou dovolit.

Online continuity
43573 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:41

999

Mému staršímu dítěti tato situace paradoxně pomůže. Ale jsou děti, které tu běžnou látku zvládají s jazykem na veste a v případě tohoto výpadku se jim může lehce stát, že z toho průměru, který to ještě dává, se propadnou do skupiny, která to už nedá. 

už ted jsou ve školství znevýhodněne děti se špatným sociálním zázemím. Co jsem četla, tak se odborníci shodují, že tato situace ty rozdíly a bariéry ještě prohloubí. A celkem se to dá čekat, aby se moje děti mohli rozumně učit potrebuji každá zařízení v velkou obrazovkou, tj. telefon nebo malý tablet nestačí. Já to doma mám a mám i dobře internetové připojení, ale mimo prahu to není vůbec standard. Mám zájem se jim věnovat a je to pro mě priorita.

Jako jednomu z mála států OECD nám stoupá podíl děti, které předčasně ukončily školní docházku ( nemají ani výucni list nebo dokonce nedokončili základní skolu). Pokud by se od září chodilo normálně do školy, tak ten propad bude, ale nebude to třeba katastrofa. Pokud si však v říjnu dame repete, co je dost možné, tak ty důsledky můžou být dost nedozírné. Pro nás pro všechny, nejenom pro tý slabší.

Vzdělaná populace je klíč ke všemu. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:41

999 Bohužel tomu nevěřím, protože normálně mají čtyři učitele na různé předměty, včetně angličtiny a výpočetní techniky a chtějí je sloučit s jinými ročníky, to asistent nepokryje, ani kdyby se rozkrájel, chudák.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2020 17:43

tv v těch pokynech je, že mají trávit maximum času venku, ne? Alespoň o přestávkách a samozřejmě po skupinách.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:43

TAk už se ozvali ze školy i nám a máme stejný případ jak nonemy . Ale stále prý bude zajištěna kvalitní online výuka, což znamená, že paní učitelka z první tříd bude stále jen posílat čísla stránek a třeťák bude třeba z angličtiny stále dělat jen osmisměrky a vybarvovat obrázky. Jsem nas...á děsně. Ze začátku jsem si říkala, že si všichni musí zvyknoout na novou situaci, pak jsem si říkala, že nebudu čeřit vodu, že to do toho 25. nějak doklepem a pak se začnou učit. Teď čekám až vychladnu, ať jim můžu něco napsat.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:44

Sweet Potato Ano, to úplně souhlasím. Evidentně vychází ve škole při plánování z toho, kde bude více dětí, zda doma, či ve škole. Já si na začátku naivně myslela, že jich bude více ve škole, až teď se ukazuje, že doma.

Online continuity
43573 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:45

Sweet Potato já si taky myslím, že za to nemůžou jenom školy, i když vidíš tý rozdíly třeba u Garfie a u jiných. U nás se učitelka fakt bojí, zmínila to nekolikrat. Coz je super, když to vykládá před paní, která dělá v lékárně a nutně potřebuje do práce, protože ji už hrozí vyhazovem. 

Já už psala včera, že mám Plagovi hodně za zle, že se víc nesnažil prosadit ten svůj původní plán, třeba i v situaci, že ta situace už vypadá líp a mnoho opatření se uvolnilo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2020 17:47

Trochu se tady zapomíná i na tu psychickou stránku. Moje školou povinná sestra má už regulérní noční můry, budí se několikrát za noc, což je asi trochu extrém, ale dopadá to na všechny děti. Ten návrat k normálu je potřeba i z tohoto pohledu. Od příštího týdne startují aspoň některé mimoškolní aktivity a ZUŠ, tak i to snad pomůže.

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:58

tv ale ten areál majú tak rozdelený napr. aj v Dánsku

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 07. května 2020 18:05

Pýtala som sa mojich siedmakov a osmakov, a tým situácia (on-line vyučovanie) vyhovuje viac ako ísť do školy za prísnych podmienok. Od začiatku preberám nové učivo, a čo viem o kolegoch, tak tiež.