Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 16:54
Reakce na Maky:

viktorka_od splavu nonemy 

Akorát na tu rizikovost není potřeba (tedy zatím) žádný papír od lékaře, ale jen čestné prohlášení rodičů (tedy paradoxně těch co se vrací do školy), takže to asi není nijak prokazatelné a kontrolovatelné.

Čestné prohlášení je dané ministerstvem povinně pro ty, kteří se vrací do školy. Ale co se týká doložení, že kvůli zdravotním důvodům (buď dítěte, nebo členů rodiny) nastoupit dítě do školy nemůže, aby dostal rodič OČR, se spekuluje, že bude potřeba potvrzení od doktora. Ale i kdyby to bylo na čestné prohlášení, tak bych si žádnou nemoc nevymýšlela, na to nemám žaludek.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:01
Reakce na Jiná Realita:

myslím, že jsme jediný národ na světě, kde bude mít dobrovolnou školné docházku. a radši nechci vědět, co se stane, jestli se to na podzim rozjede znova. budeme jediný národ, který prostě školní docházku zruší...

​Marie Terezie se obrací v hrobě

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:01

nonemy tak to ani myšleno nebylo. Jen že prvotní pokyn byl, že z výuky budou vyloučeny děti spadající do rizikové skupiny (to byl i prvotní pokyn naší školy na základě kterého se rodiče měli vyjádřit zda mají o výuku zájem) a ta se teď tedy zatím nijak nedoklada jen se podepisuje car papíru, že je člověk s rizikem seznámen nebo jaký jiný význam ten papír může mít? Nevidím v tom logiku i když do rizikové skupiny spadá do školy jít může stačí podepsat.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:03

A jinak teda hlásím, že mi v práci vyhověli a můžu nechat dceru doma a zůstat na HO. Hned píšu do školy, ať si tu nevýuku strčí za klobouk. Ale stejně je mi to líto a budu dál kmitat doma. Se ze mě stane asociál :(

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:03

Opravte mě, jestli se pletu, ale nebyly i v jiných státech zavřené školy? Že druhé pololetí nestojí za nic a ta pravidla návratu jsou děsná, to nepopírám, ale psát hned o zrušení školní docházky, proč?

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:04

nonemy ta vaše škola, to je teda dílo.zatim čekáme, kolik se nahlásí děti. Jídelna se asi poresi tak, že tří budou čekat někde na chodbě. Nebo před školou.

Máme výhodu v tom, že máme velikou zahradu s hřištěm, už vidím, jak to tam rozdělujeme páskou na sektory, abychom oddělili skupiny. No, jsem zvědavá na praxi.

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:04
Reakce na nonemy:

A jinak teda hlásím, že mi v práci vyhověli a můžu nechat dceru doma a zůstat na HO. Hned píšu do školy, ať si tu nevýuku strčí za klobouk. Ale stejně je mi to líto a budu dál kmitat doma. Se ze mě stane asociál :(

​To je fajn, že ti to umožní a že to tímto nemusíš řešit a čekat jak to dopadne. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:05

Maky Podle mě jen alibismus, aby vládě někdo někdy neomlátil o hlavu, že neměli děti do školy pouštět, nebo že ta pravidla blbě vymysleli.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:05

nonemy 

viktorka_od splavu 

No já s váma souhlasím, je to celý na hlavu, zvlášť v době, kdy tady TEĎ korona fakt není.

A s těma učitelema to je stejný jak se zdravotníkama, ve reálu úplné odloučení jednotlivých skupin taky pokulhávalo. Ale co já vím, bude jim tam chodit nějaký inspektor?

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:07

tv No, dle doporučení nemůžou mimo areál školy a nesmí mít tělocvik. Uvidíš, jak to bude s hřištěm.
Jo, před školou budou hrát kontaktní hry

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:08

Maky Jj, se mi aspoň trochu ulevilo. Dcera by byla fakt v nevýhodně.

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:09

tv dej vědět. Bereš to s nadhledem viz to rozdělení sektoru a to je fajn.

U nás zní pokyn jasně. Děti pohlidame, ale nemyslete si... Nesmí používat žádné hračky ani sportovní náčiní, max svoje a to si nesmí půjčovat. Trávit čas venku nebude možný, protože by se nedalo zabránit nevím čemu... Prostě u nás se hledá jen důvod proč nic nepůjde a tudíž by bylo nejlepší vůbec tam ty děti neposílat

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:11

nonemy hele ty naše školy jsou jak přes kopírák...když tě čtu. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:13

Kokoska Sice nevím, kdo to psal, takže odpovídám jen jak si to myslím, ale asi je zatím spíš skrytá obava, jak to bude v září. Přece jen se ty děti doma příliš nenaučí. U nás to probíhalo tak, že měsíc posílali úkoly na papírech, potom zprovoznili aplikaci na online výuku, která se jak dlouho ladila, protože k ní neposlali žádnou technickou podporu a teď se teprve tento týden rozjela online výuka, kdy mají s učitelkou jednu hodinu denně, každý den jeden předmět. Takže teprve teď se kromě výjimky začali učit nové učivo. Představa, že dojdou na další stupeň a budou se učit to, co měli jen opakovat, a ještě by byli zase doma... no nevím, kdy by to pak doháněli. Ale toho já se zatím nebojím, to je jen úvaha.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:14

Maky A je jich takových spousta, kolegové v práci popisovali to stejné. Asi si s tím školy neumí jinak poradit, protože jsou ty podmínky pro ně nereálné, pokud by došlo více dětí.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:17

Fiction Inspektor?

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:19
Reakce na nonemy:

tv No, dle doporučení nemůžou mimo areál školy a nesmí mít tělocvik. Uvidíš, jak to bude s hřištěm.
Jo, před školou budou hrát kontaktní hry

​Pokud by děti měly sedět osm hodin po jednom v lavici, tak je to neúnosné. My spoléháme na tu zahradu, máme tam i dva altánky s lavicemi, akorát se to odpoledne přejede desinfekci. Hřiště doufám projde, aspoň třeba házení na koš.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:19

nonemy ty obavy chápu, jen mě trochu dráždí podobné výkřiky do tmy.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:22

Kokoska mně normálně taky, ale to už je asi ze zoufalství :)

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 07. května 2020 17:22

Maky beru to s nadhledem. My zatím takové nemyslete si..nemáme a snad ani nebudeme mit, ředitelka je rozumná.