Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 12. května 2020 09:03

Sweet Potato Ty velký hypermarkety albert jsou bejvaly interspary, ty bejvaly skvělý. I po převzetí Albertem mi furt přijde, ze se to dá 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2020 09:03

Sweet Potato u nás je teda Albert o dost lepší než Billa. Tam mají horší ovoce, maso a úplně blbě rozložené regály, když zapomeneš něco ze začátku, musíš projít celý obchod zpět. Jediný bonus byly samoobslužné pokladny, ale ty už mají v Albertu taky.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 12. května 2020 09:04

MP Meri když to tak čtu, jsem dost ráda, že máme tohle období za sebou. Přírodniny v puse mi nevadily, ale když jsem viděla, jak je malá zakousnutá do madla v MHD nebo do zábradlí u obchodu, tak to jsem omdlívala :)) Ale dětská imunita si s tím naštěstí poradila dobře.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2020 09:07

MP Meri já ho desifikuju jen po návštěvě obchodu a před jídlem venku. S tou rouškou je to přesný, taky mu ji na ven už dlouho nedávám, i když mu dva už byly. Kdybych neměla mimino, tak ho v obchodě šoupnu do košíku, madlo objedu desinfekcí a víc neřeším, ale já k tomu mám právě ještě ten kočárek s druhým.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. května 2020 09:13

Já teď nakupuju zásadně na Rohlíku. I normálně to dělám, ale teď bych to mezi prací a nákupama oboum rodinám prarodičů, nestíhala už vůbec. Na Rohlíku nakupuju 2x za týden a vyhovuje mi, že si namyslím obědy a vše tam naházím, pak jen doplním, co kupujeme každé 4 dny a mám klid. Stejně ani normálně nechodím do obchodu každý den a netahám se s nákupem, jedeme autem jednou za týden spolu a nebo se tam staví manžel, takže zátěž je stejná. Ceny mi nijak horší nepřijdou. Skyry a jogurty stejné jako v jiných obchodech, mléčné věci a sladkosti též. Zeleninu a ovoce teď moc neposoudím, protože nemám představu, jak je to v obchodech. Maso kupuju i normálně ve Sklizenu nebo na farmě, takže taky stejné. 

Lidl nesnáším. U nás je takový menší a nejsem schopná tam udělat nákup ani na dva dny, natož na týden. Občas se tam stavím pro pečivo, který chtějí kluci a jinak tam nechodím. Teď občas jedeme našim na nákup do jiného a je to ta stejná hrůza, i když je velký, tak tam nemají nic a žádný výběr. Mám to úplně naopak než viktorka_od splavu a když už musím, jdu raději do Alberta, který mi vyhovuje.  Nepřijde mi daleko ani Billa a občas tam jdu.

Offline Magráta
8144 příspěvků moje polička 12. května 2020 09:26

Renusatko do statistiky přidávám, že albert mi přijde hrozný všude, nejradši mám Billu, v Lidlu nějak nedokážu nakoupit (občas jejich jogurty), v Normě mám ráda jejich másla (a často mají akce na felixe) a v globusu se ztrácím :-) 

Offline Marbuša
1433 příspěvků moje polička 12. května 2020 09:40

Se přidávám k předchozím, Albert v Praze-Kobylisích mi připadá děsně ušmudlanej. Docela ráda nakupuju v Lidlu, ale co mě může vzít čert, že když si na nějakej krám zvyknu, přesunou regály. Na Lidlu mi vadí, že tam nemaj pořádný výběr v obyčejným zboží, hlavně že tam seženu tu prostěradlo, tu turistické boty nebo kalhoty, příště poličku do koupelny - a to všechno na úkor místa pro potraviny. Za mě Globus dobrej, ten je tak velkej, že mi nevadí, že musím prosvištět přes skleničky a pánvičky a žehlicí prkna, abych se dostala pro pečivo, prostě s tím časem počítám. I jsem v Globusu spokojená s masem.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 12. května 2020 09:53

Mne prisel Lidl super donedavna. Stridam 3 prodejny a delame tam velky tydenni nakup a maso maji taky dobre narozdil od jinych retezcu. Akorat maji posledni dobou osklivou zeleninu, to me stve.

Rohlik ma drahe maso, to jsem zjistila az v karantene, kdy jsem nemohla k reznikovi. Tak o 400-500 jsem za maso platila vic nez u reznika a to je to farmarska prodejna. 

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 12. května 2020 09:54

Na Rohliku nakupuju pravidelně, ale nijak mne to neuspokojuje. Někdy je pro mne fakt snazší proběhnout nejbližší byť hnusné Tesco. Nakupuju očima a dost spontánně (neorganizovaně), procházení položek na sebu mne nebaví a obtěžuje. Takže objednávám dokola pár věcí, vždycky něco zapomenu nebo nenajdu. Chybí mi tam "jé, mňam, to je hezká čokoládka/jogurt/konzerva, udělám si radost. A ovoce a zelenina je tam hodně nejistá. Často přijde něco nepěkné, kolikrát to i reklamuju. A odhadovat podle uvedené váhy kusu vůbec neumím - onehdy jsem objednala snad deset mrkví a přišly obří, tlusté jak mé zápěstí.

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 12. května 2020 10:15
Reakce na razorblade:

Prymulovi uz asi definitivne hrablo. Nevite, jestli ke ten rozhovor i nekde na webu?

​Ale Mlho... dávala jsem to včera i s odkazem, strana 235!

continuity 

Super tabulky

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 12. května 2020 10:26

Nejhorší byl Albert ve Vinohradském pavilonu. Příšerný zboží, pidiprostor, zakrámovaný uličky polovybaleným zbožím, špinavo, smrádek. A úplně nejvíc fuj byli všichni zaměstnanci (čest budiž výjimkám) - zapaření, zapocení, nemytý, strašnej smrad. A manager šel příkladem, ten smrděl na dálku. Hrozný bylo, že tam nebylo jinam kam.

Fakt se snažím maximalizovat nákup na trhu, ceny zeleniny a ovoce jsou v podstatě stejné. Aspoň člověk nekupuje blbosti typu jahody v únoru a chřest v listopadu. Jo, maso, máslo, smetana jsou dražší, ale jako sakra lepší a chutnější. Vajíčka srovnatelný a i levnější. Přes týden bereme maso od řezníka v Poříčí a benešovský chleba (je strašně dobrej). Takže do obchodu chodím pro drogošku a víno.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. května 2020 11:05

Sweet Potato Já jsem ještě nikdy nic nereklamovala z Rohlíku, asi jsem měla štěstí, protože můj brácha taky nadává. Jinak to mám právě naopak, že úplně nesnáším procházení obchodůa koukání, co kde mají. Jenže já nemám všeobecně ráda ani nakupování oblečení a chození po žádných obchodech, což zase chápu, že někoho to naopak baví.  Na tom Rohlíku nic neprocházím, protože tam dám co potřebuju a doplním pravidelným nákupem, který tam mám nastavený, případně něco vyhodím. Vyberu si v klidu jestli chci maso ze Sklizena, od Babiše nebo z Farmy. U ostatního vidím pěkně i složení (moje postižení E) a nemusím luštit pidinápisy . Zabere mi to 10 minut a zbytek času věnuju věcem, které mě baví. 

No a hlavně proč mám tahat tašky pro 4 dospělé , teď momentálně vlastně pro 7. 

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 12. května 2020 11:29

Ze mě Rohlík neprofituje vůbec, já tam nakupuji jen v nouzi ca 4x ročně. Baví mě nakupovat jídlo a taky vybírám očima, ze zeleniny a ovoce nebo masa a šunky z Rohlíku jsem byla většinou otrávená.

Celkově teda nákupy dost diverzifikuju, chleba v pekárně, ovoce a zeleninu trhy nebo extra obchod, maso a šunku v řeznictví. Z obchodů chodím do Billy (a nechápu stížnosti na ni, ty "moje" jsou dobře zásobované a čisté), do Delmartu, Sklizena, ale i do Lidlu (a to bych si před pár lety taky nedovedla představit) a občas pro zajímavosti zajedu do Makra, zvlášť poté, co už tam prodávají dost věcí i po kusech.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 12. května 2020 12:21

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 12. května 2020 13:12

Vždycky jsem ráda jezdila do Globusu, byl to jeden z prvních hypermarketů u nás ve městě. Teď, co jsem na mateřské tak jsem si zvykla chodit s dětma na nákupy obden do těch menších krámků,i když korona mi to dost ztížila.

Lidl se občas dá, ale vadí mi ten omezený sortiment, některé věci prostě nemají. Ostatní markety jak kdy, Tesco mělo dobrou polohu v centru, ale to zavřeli, do Albertu nechodím v poslední době ráda, protože prudí s parkováním a Kaufland je takový divný, necítím se v něm dobře. A má stupidní reklamy

Na Rohlíku kupuju hlavně čaje M&S, ty bez kofeinu. Občas k tomu něco přihodím, ale strašně mě dělá problém něco vybrat takhle po netu, normálně kupuju "co mi padne do oka" a tady to moc nejde. 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 12. května 2020 13:26

andulka01 2020: Skip YES/NO

Offline Aranel
6686 příspěvků moje polička 12. května 2020 13:40

Jednu dobu jsem se snažila srovnávat Alberty v Praze a byla to jedna žloutenka vedle druhý: Kobylisy, Karlák, Kulaťák, Muzeum!! Můstek!!!

Jedinej, co jsem znala míň žloutenkovej, byl na Zahradním Městě.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 12. května 2020 14:11

barbucha Ja mam dovolenou a moc sem nechodim, sry no

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 12. května 2020 14:34

Potrefenáhusa K nám začal znovu vozit i Košík, hurá! Tři online obchody, už budu jako někde v civilizaci!!!  No a teda-oblíbené položky tam jsou, stejně jako na Rohlíku....

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. května 2020 14:50

nepřijde mi to jako nadsázka, myslím, že to myslí vážně. neměl by takovýmto lidem stát zdarma nabídnout třeba psychiatra? (je to reakce na objevení se 10 případů nákazy v mlékárně)