Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. května 2020 14:53

už podruhé jsem viděla vážně míněný návrh, aby se lidé, kteří se budou vracet ze zahraničí, viditelně označili nějakou značkou, aby ostatní věděli, že by mohli být nebezpeční...

přiznávám, že jsem se z toho docela zpotila, jako správný hyperhidrotik.

co se lidem líhne v těch jejich panicky vyděšených hloupých hlavách dychtících po bezpečné náruči nějaké formy totality, to nestačím ani čumět.

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 12. května 2020 16:25

Pinot Noir Z me oblibene kratochvile nakupovani v supermarketu se s tema dvema a hodinama pro duchodce stava normalne logistick nesplnitelnej ukol. Vzdycky jednou za tyden jedu na velkej nakup, uz z predchoziho dne jsem z toho nervozni, jak to casove vyjde a vzdycky si vzpomenu, jak mi tu nekdo jednou napsal, ze si muzu nakoupiz ,,kdykoliv,,.:-D To nesnasim, driv jsem jela s jednou ci druhou a hotovo! 

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 12. května 2020 17:27

Karja kdyz jsem si na tu naprd logistiku s dvema detma, z nichz ani jedno diky veku nemuzu nechat doma plus hodiny pro duchodce a muze furt v praci, tak mi tu bylo receno ze i jini maji problemy a ty me jsou marginalni... 

Online Lama_z_Lana
6732 příspěvků moje polička 12. května 2020 17:34

Nesnasim nakupovani ve vsech obchodech uplne stejne

Offline MP Marge
6919 příspěvků moje polička 12. května 2020 17:45

Vcera vecer jsem i ja, vyznacny flegmatik, od zacatku pandemie poprve lehce znervoznela. Vencim za barakem psa a po cesticce jde soused, mladej kluk. Ja jsem byla nejak ztracena v myslenkach, takze jsem si ho hned nevsimla, jinak bych poodesla dal. A on, jak nas mijel, tak dvakrat mohutne kychnul, ale tak, ze jsem prakticky videla ty kapenky se rozprsknout ve vzduchu! 

A nevim proc, ale nemam z toho dobrej pocit. Mozna proto, ze nevim, kde jinde by se Korona mela vic sirit nez tady u nas! Karantenu nikdo nedodrzuje, masky se nenosi, tady ten virus musi byt v uplnem raji!

Tak uvidime...

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 12. května 2020 17:52

rasaNori Tak víš co, jakoby to jsou marginální problémy. Ale na.erou! Já si ráda nakupuji sama, protože z toho vařim a nepíšu si seznam, prostě co vidím pěkné a hlavně tam JE, tak mi z toho šrotují hned recepty na celý týden a dokupuji suroviny. Nicméně, mě to štve.

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 12. května 2020 18:18

Karja rasaNori Omlouvám se za blbý dotaz, není myšlen nijak rýpavě. Jen by mě fakt zajímalo, co je za problém, když nemůžete nakupovat zrovna v době od 8 do 10 . Navíc, už snad brzy pomine i tohle opatření.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. května 2020 18:27

MP Marge nalej slivovici :D někde jsem četla, že na moravě jsme prej virus přepili (ale nesleduju statistiky, takže vůbec nevím, jak se to tu vyvíjí). každopádně když to začalo, tak byly jarní prázdniny na valašsku a okolí, a fakt hodně lidí bylo v itálii na horách. přesto rozhodně nepatříme k nejpostiženějším oblastem. naopak. 

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 12. května 2020 18:34

MP Marge Koronáč nekýchá, neboj, chytneš jiný moribundus.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 12. května 2020 18:35

Jiná Realita Oznacovani lidi nejakym symbolem... hmmm... to uz tady bylo z nekterejch lidi je mo na bliti

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. května 2020 18:35

Sweet Potato fakt ne, jo? protože já dneska kýchám, ale brutálně. mám dojem, že jsem asi chytla alergii na ty tuny pylu, které jsou úplně všude :(

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 12. května 2020 18:36

MP Marge Alergie neni nakazliva, neboj

Online Miru
17035 příspěvků moje polička 12. května 2020 18:36

whiskas 

...no, mně osobně to omezení, jasně, respektuju, ale nevyhovuje. Jako dotáhnout se s nákupem domů kolem oběda, je naprd. Ke všemu, přes poledne v dost obchodech, na úřadech, zavíraj(teda v menších městech určitě), takže to je tak na hooodně svižné tempo a žádné vočumování a užití si nákupu v klidu.

A to nemám už malé děti.

Ke všemu - důchodci stejně couraj, jak je napadne, a ve frontách stojí vždycky oni během celého dne. A v tom svém čase jich moc nevidím.

No, jasný, chtějí si pokecat, chtějí mezi lidi.

Podle mě je pošahaný nařizovat lidem, kdy a kam chodit. Efekt tohohle opatření je podle mě mizivý.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. května 2020 18:38

razorblade no ale co, v té diskuzi myslím byla zmínka, že v německu o tom snad uvažovali i na státní úrovni - nemůžu to zaručit, nikde jsem nečetla nějaký článek, bylo to jen v diskuzi. že by jako byli označeni ti, kteří už ho měli, a ti, kteří jsou negativní, a podobně. to by teprve bylo omfg. i jen ta úvaha, i kdyby to nadhazoval nějaký krajský politik. že s tím přijde vystrašený trouba na diskuzi, to se asi dá i čekat.

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 12. května 2020 18:40

Miru Díky za vysvětlení. Mně osobně je to jedno, protože v této době většinou nakupovat nechodím, ale zajímalo mě, jaký je v tom problém pro ostatní. 

A souhlasím, že důchodce vídám v obchodech i ve "svém" časovém okně .

Online Miru
17035 příspěvků moje polička 12. května 2020 18:43

whiskas 

...tak asi to není vyloženě problém, podle mě. Jde o to, že lidi jsou nějak zvyklí...

...někdo si jde rád nakoupit brzo ráno(protože ráno vstává, někdo kvůli dětem a jejich dopo spánku, atp. ...), někdo odpo, někomu je to jedno. Ale člověk chodí nakupovat, kdy potřebuje nebo kdy se mu chce. A teď to má osekaný, no.

Teda - takhle to vnímám já

Online continuity
43584 příspěvků moje polička 12. května 2020 18:43

whiskas třeba u nás se to týká i pošty, navíc ořezali i otevíraci hodiny, takže můžu na poštu od 10 do 16, coz je moje pracovní doba. navíc je to výlet tak na hodinu a pošťačka uz nám nenosi domu nic kromě obycejnych psaní. A to nemám děti, kterým se to musí přizpůsobit a za tu hodinu se doma napozabijeji. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. května 2020 18:43

Miru na slovensku to konečně udělali tak, jak by se mělo, pokud by to mělo mít vůbec nějaký efekt. 

důchodci smějí nakupovat jen v těch vyhrazených hodinách. pokud to totiž podle vlády má sloužit k ochraně důchodců, tak je jedině takto (s tím, že já si myslím, že vůbec, ale pokud už, tak jedině tak - ne že jsou tři hodiny obchod prázdné, protože důchodci už tam byli jako první ráno, aby jim náhodou někdo něco nevykoupil, a odpoledne přijdou zas, protože se budou doma nudit).

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 12. května 2020 18:45

whiskas No mne to tak vyhovovalo, protoze to byl cas kdy spi mimino a mohla mi pohlidat mamka tu starsi. A proste jsem vedela, ze je to hodina, kdy me neni doma treba. Tak v tehle hodinach jedu treba na nakup do zeleniny no a v supermarketu nakupuji jen o vikendu, kdy je doma sambo. Ale to neni jako primarne problem tech duchodcovskejch hodin, proste vsechno ke vsemu a tohle tomu nepridalo;-)

Online Miru
17035 příspěvků moje polička 12. května 2020 18:47

Jiná Realita 

...no, přesně. Důchodci, staří lidé mají své zvyklosti, rituály, to jednak, a druhak - izolace je pro ně mnohem horší vliv na psychiku/imunitu...

To by musel být vyloženě teror a po desáté je odevšaď vyhazovat

Což je taky pošahaný